Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου επικράτησε με 1-9 του Αίαντα στο τοπικό ντέρμπι στης Σύρου για την Β’ κατηγορία Κυκλάδων

Νίκη χωρίς πρόβλημα για την Ελλάς Σύρου

  • Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2019 - 22:09
  • /   Eνημέρωση: 24 Νοε. 2019 - 23:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ελλάς Σύρου μετά το 1-9 στο τοπικό ντέρμπι της Σύρου για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Κυκλάδων. Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου αν και ξεκίνησε το ματς με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, είχε τον απόλυτο έλεγχο κι έφτασε εύκολα σε μία ακόμη νίκη. Ο τεχνικός της Ελλάς θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που μέχρι τώρα δεν είχαν αγωνισθεί αρκετά και ταυτόχρονα να ξεκουράσει κάποιους άλλους που είχαν σηκώσει το βάρος στα μέχρι τώρα παιχνίδια της. Από την  άλλη πλευρά οι νεαροί αθλητές του Αίαντα μπορεί να ηττήθηκαν και το σκορ να θεωρείται βαρύ, όμως θα πρέπει να τους δοθούν πολλά συγχαρητήρια για την μεγάλη τους προσπάθεια. Δεν παράτησαν το ματς, προσπαθούσαν από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τέρμα που σημείωσαν στο 82’. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανείς καθώς η Ελλάς Σύρου μπορεί να αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία Κυκλάδων, όμως το σύνολό της θα ήταν ανταγωνιστικό ακόμη και στην Α’.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου (150 περίπου) που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, είχαν την ευκαιρία ένα χορταστικό παιχνίδι, αλλά και να πάρουν μία γεύση από τους… αυριανούς πρωταγωνιστές. Τα παιδιά που αγωνίσθηκαν με λίγη προσοχή θα μπορούν να δημιουργήσουν την βάση για μία νέα καλή φουρνιά στο Συριανό ποδόσφαιρο.

 

Το φιλμ του αγώνα

8’ ο Χαλκιάς μετά το λάθος της άμυνας με ωραίο χαμηλό σουτ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1.

23’ σουτ του Μπάιλα από τα 20 περίπου μέτρα, ο Στεφάνου έδιωξε με τις γροθιές.

32’ ο Μπάιλας επιχείρησε σέντρα – σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2.

36’ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, έπειτα την ατομική ενέργεια του Μπάιλα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ όμως ο Στεφάνου έδιωξε με τις γροθιές.

38’ ο Χαλκιάς με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-3.

49’ ο Παράβαλος μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Στεφάνου γράφοντας το 0-4.

55’ ο Χαλκιάς με κεφαλιά έκανε το 0-5 έπειτα τη σέντρα του Ρηγούτσου.

62’ ο Δημητρακόπουλος με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ σημείωσε το 0-6.

63’ ο Μπλάμο στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του για σέντρα καθώς η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καπέλλα.

64’ με το σώμα ο Στεφάνου στο πλασέ εξ επαφής του Ρηγούτσου και στη συνέχεια ο Φραγκουδάκης με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

68’ ο Ρηγούτσος με χαμηλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-7.

74’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Σταμούλη μετά τα σέντρα του Ρηγούτσου.

76’ ο Φραγκουδάκης με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-8.

82’ ο Πρέκας βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή της Ελλάς και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την παράβαση.

83’ ο Μπλάμο νίκησε τον Καπέλλα από τα… έντεκα βήματα και ο Αίαντας μείωσε σε 1-8.

85’ ο Ευμορφόπουλος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού με τον Αίαντα να μένει με παίκτη λιγότερο καθώς είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Ο Νίκος Βουτσίνος αμέσως απέσυρε τον Παράβαλο σε ένδειξη Fair play, με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να μείνουν με δέκα παίκτες.

92’ ο Ρηγούτσος με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-9 για την Ελλάς Σύρου.   

Αίας Σύρου: Στεφάνου, Ρούσσος Π. (74’ Λαζαρίνος), Αλουμάνης, Παπούδης (57’ Γαλακτίδης), Πρέκας, Γαληνός, Μπλάμο, Πιταούλης (24’ λ.τρ. Ρούσσος Α.) Ευμορφόπουλος Κάτρης, Μακρυωνίτη; (55’ Ζαρμπώνης).

Ελλάς Σύρου: Καπέλλας, Σταμούπολης, Βαβουράκης, Καραμολέγκος, Τομαής (70’ Μανουδάκης) Δημητρακόπουλος, Ρηγούτσος, Παράβαλος, Σκορδίλης (77’ Ευρυπιώτης), Χαλκιάς (57’ Κοτζαπαναγιώτης), Μπάιλας (60’ Φραγκουδάκης).