Το παιχνίδι μετά του Πανναξιακού και του Α.Ο. Σύρου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω… γαστρεντερίτιδας

Δεν ταξίδεψε για Νάξο ο Α.Ο. Σύρου

  • Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:30
  • /   Eνημέρωση: 16 Δεκ. 2019 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Α.Ο. Σύρου δεν ταξίδεψε στη Νάξο για το ντέρμπι με τον Πανναξιακό, στο ματς της πρεμιέρες του δευτέρου γύρου. Οι Συριανοί μετά από μία ξαφνική αδιαθεσία (γαστρεντερίτιδα) 12 παικτών, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου και εξετάσθηκαν από γιατρούς σύμφωνα με την ανακοίνωση των Συριανών. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τη διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων, η οποία τόνισε πως δεν γινόταν να αναβληθεί το παιχνίδι λόγω ότι ήταν λιγότερο των 24 ωρών. Τώρα, με τους διαιτητές να δίνουν το παρών στο γήπεδο όπως και η ομάδα της Νάξου, το ντέρμπι μετά των δύο Συλλόγων όπως φαίνεται θα είναι πολλά… ημίχρονα ακόμη. Το πρώτο… ημίχρονο πάντως δεν έχει καθόλου μπάλα  μιας και ο Α.Ο. Σύρου δεν ταξίδεψε για τη Νάξο. Τώρα, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος ο Α.Ο. Σύρου κινδυνεύει τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό με αφαίρεση βαθμών από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων. Από εκεί και πέρα το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, επιτροπή εφέσεων θα εξετάσει αν θα προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΠΣ Κυκλάδων.

 

Η ανακοίνωση της διοίκηση του Α.Ο. Σύρου

«Το Διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο Σύρου οφείλει να εξηγήσει στους φίλους της ομάδας μας, στους χορηγούς της και μετά στο φίλαθλο κοινό των Κυκλάδων για την απόφαση να μη ταξιδέψει στη Νάξο και το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Πανναξιακό.

Μια ομαδική Γαστρεντερίτιδα έστειλε στο Νοσοκομείο 12 μέλη της ομάδας μας. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, Μαραγκός, Αργυρός, Βαμβακούρης, Φιλίππου, Ζουμπουνέλης, Οικονομόπουλος, Ραμπαβίλας, Λιέας, Γολιδόπουλος, Βαμβακούσης, Σαμανίδης και Ηλίας Σίγκας (Βοηθός προπονητή), διαγνώστηκαν από το Κρατικό Νοσοκομείο με Γαστρεντερίτιδα, που αυτές τις ημέρες ταλαιπωρεί πολλούς από τους συνανθρώπους μας.

Επικοινωνήσαμε με το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων, με την πρώτη τους απάντηση να είναι ότι ο αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί καθώς δεν έγινε 24 ώρες πριν. Η αρρώστια (ίωση) κύριοι της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έχει χρονοδιάγραμμα. Να προβλέψουμε το πρωί πως σε λίγες ώρες οι παίκτες μας θα οδηγηθούν στο Νοσοκομείο; Πολλοί φίλοι του αθλήματος, προσπάθησαν να συνδυάσουν αυτή την είδηση με όλα όσα προηγήθηκαν.

 

Είναι αλήθεια πως η ομάδα μας λόγο του απαγορευτικού απόπλου και της αβεβαιότητας για το αν θα ταξιδέψει ή όχι, επικοινώνησε με την ΕΠΣ Κυκλάδων για να της εκφράσει την δυσαρέσκεια της για το γεγονός πως το παιχνίδι της χρονιάς θα ταξιδέψει ταλαιπωρημένη και δεν θα διεξαχθεί επί ίσοις όροις. Την στιγμή που οι άνθρωποι της ΕΠΣΚ, είχαν αναβάλει ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ της κατηγορίας, μεταφέροντας τα για της 12 και 15 Ιανουαρίου, επέμεναν το μεγάλο ντέρμπι Πανναξιακός-Α.Ο Σύρου να γίνει σήμερα, αγνοώντας την αγωνία μας για το αν θα ταξιδέψει το καράβι Άρτεμις (μέχρι τελευταία στιγμή) ή όχι. Κύριοι της ΕΠΣ Κυκλάδων.

 

Πανναξιακός και Α.Ο Σύρου είναι δυο ομάδες «κόσμημα» και ότι πιο ιστορικά πετυχημένο σωματείο υπάρχει στις Κυκλάδες. Από το 2012 μέχρι σήμερα, η ομάδα μας έχει αποδείξει διαχρονικά πως δεν φοβήθηκε κανένα οικονομικό μεγαθήριο των Κυκλάδων. Ταξιδέψαμε τίμια και αντιμετωπίσαμε ομάδες με τριπλάσιο μπάτζετ εκείνη την εποχή (Πανθηραϊκό, Θύελλα, Λάβα, Άνω Μερά, Α.Ο Μυκόνου).

Κάποιες φορές τα καταφέραμε, κάποιες όχι. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ. Η ΕΠΣ Κυκλάδων αντί να σεβαστεί και να εκτιμήσει πως «δυο από τα παιδιά της» (Πανναξιακός-Α.Ο Σύρου) έχουν δώσει πολλά χρήματα ανεβάζοντας και αναβαθμίζοντας το προϊόν της κατακόρυφα, επιβάλει σε παιδιά να ταξιδέψουν ξημερώματα, αλλάζοντάς 2 καράβια και κουνημένοι- ταλαιπωρημένοι να παίξουμε το παιχνίδι της χρονιάς.

Αν δεν σέβονται εμάς που πληρώνουμε,οφείλουν να σεβαστούν και αυτούς που ΔΕΝ πληρώνονται και καταβάλουν αφιλοκερδή προσπάθειες για την αναβάθμιση του αθλήματος. Την στιγμή που το πρωτάθλημα της είναι τόσο μικρό και τελειώνει γρήγορα, την στιγμή που δεν συντρέχει λόγος να θαλασσοπνιγούμε ή θαλασσοταλαιπωρηθούμε, την στιγμή που έχει μεταφέρει ΟΛΑ τα παιχνίδια της ίδιας αγωνιστικής για το 2020, επέμεινε στην διεξαγωγή του ντέρμπι ίδια ημέρα και ώρα με την αρχική.

Γιατί άραγε; Παρόλα αυτά, εμείς αποδεχτήκαμε να ταξιδέψουμε ταλαιπωρημένοι για τον αγώνα με τον Πανναξιακό και ήμασταν έτοιμοι γι αυτό.

Ωστόσο, με τον ΘΕΟ δεν μπορεί κανείς να τα βάλει κύριοι. Το πότε θα διαγνωστούν άνθρωποι με γαστρεντερίτιδα ή οτιδήποτε άλλο, το αποφασίζει ο Θεός και όχι η ομάδα για να σας στείλει επίσημο έγγραφο 24 ώρες πριν.

Εσείς αποφασίσατε το πρωτάθλημα μας να μη κριθεί στο γήπεδο αλλά στα δικαστήρια. Ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις του»