Επίθεση δέχθηκε διαιτητής σε αγώνα Κ16 και από την πλευρά τους οι ρέφερι του νομού αποφάσισαν αποχή

Στον αέρα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 23 Ιαν. 2020 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε αγώνα ποδοσφαίρου είχαμε σε διάστημα λίγων μηνών στο νομό των Κυκλάδων. Αυτή τη φορά διαιτητής δέχθηκε… επίθεση μετά από αγώνα Κ16 και αφορμή ήταν οι παραπάνω καθυστερήσεις που κρατήθηκαν στην αναμέτρηση.

Από την πλευρά τους οι διαιτητές δείχνουν αυτή τη φορά πως ξεπέρασαν τα δικά τους… όρια και με επιστολής του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ταυτόχρονα αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους από την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου.

Θα πρέπει πλέον τα πράγματα να γίνουν πιο αυστηρά κυρίως σε τοπικό επίπεδο καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν. Τώρα όσον αφορά τα πρωταθλήματα για την ερχόμενη αγωνιστική μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα και οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, ενώ στον αέρα είναι από την επόμενη εβδομάδα.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει να είμαστε σε αναμονή καθώς τις επόμενες ημέρες ίσως να υπάρξει και συνάντηση των διαιτητής με τη διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων.

 

 Η ανακοίνωση

Κύριοι,

Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουμε τι συμβαίνει στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Άλλη μία αναίτια επίθεση, η δεύτερη τον αριθμό (δεν υπολογίζουμε τις φραστικές που δεχόμαστε στο γήπεδο και στα site των Κυκλάδων), με στόχο διαιτητή, έλαβε χώρα το Σάββατο 18-01-2020 σε αγώνα Κ16, όταν φίλαθλος της γηπεδούχου ομάδας προσπάθησε να γρονθοκοπήσει τον διαιτητή και παράγοντας της ίδιας ομάδας, εισήλθε στο γραφείο των διαιτητών κατά τη λήξη του αγώνα προπηλακίζοντας τον διαιτητή και πιάνοντάς τον από τα γεννητικά του όργανα με δύναμη (ναι σωστά διαβάσατε) άρχισε να τον απειλεί αφού πρώτα τον είχε σπρώξει στον τοίχο και του είχε πατήσει το πόδι. Τραγελαφικά πράγματα, τα οποία δυστυχώς συμβαίνουν και δυστυχώς μετά από αυτά περιμένουμε να συμβούν και τα επόμενα και δεν είμαστε ακόμη ούτε στα μισά του πρωταθλήματος (φανταστείτε τι έχει να γίνει μέχρι τη λήξη). Το άρρωστο περιβάλλον που επικρατεί γύρω από το ποδόσφαιρο και η αντίληψη ότι ο διαιτητής έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν, με δικαιολογία πάντα το λάθος, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ας αναλάβει επιτέλους ο κάθε ένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο πρώτο περιστατικό, όταν διαιτητής μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ καθόταν σε κατάστημα εστίασης για φαγητό εν αναμονή του πλοίου, εισήλθε εντός του καταστήματος ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας τον οποίο είχε αποβάλλει κατά τη διάρκεια του αγώνα και τον χαστούκισε. Οι διαιτητές της ΕΠΣ Κυκλάδων ομόφωνα, καθώς και οι διαιτητές της ΕΠΣ Πειραιώς – Αθηνών οι οποίοι ορίζονται στα παιχνίδια της Ένωσή μας αποφάσισαν αποχή από κάθε δραστηριότητα (οι αξιολογημένοι και οι εκτός ΕΠΣ Κυκλάδων διαιτητές θα συμμετάσχουν κανονικά οι μεν όπου ορισθούν από την Κ.Ε.Δ. και οι δε στα πρωταθλήματά τους) και μέχρι νεωτέρας αρχόμενης από την Παρασκευή 24-01-2020, μέχρι να βρεθούν λύσεις (τις οποίες έχουμε να προτείνουμε) και να γίνουν πραγματικότητα, ώστε να μην κινδυνεύει πλέον η σωματική μας ακεραιότητα. Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση γιατί κανείς από εμάς δεν θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος περιμένει, ή θα τον περιμένει μετά το τέλος του αγώνα, ακόμη και στο δρόμο περπατώντας για να καθίσει για καφέ ή για φαγητό εν αναμονή του πλοίου. Και διερωτόμαστε… μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος πόσα άλλα θα γίνουν?

Υ.Γ. Έχουμε τις προτάσεις μας και είμαστε σε αναμονή.