Οι διαιτητές ποδοσφαίρου δήλωσαν κόλλημα για την ερχόμενη αγωνιστική

Αναβολή των αγώνων αποφάσισε η ΕΠΣ Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 29 Ιαν. 2020 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες ποδοσφαίρου αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς η ΕΠΣ Κυκλάδων μετά και το… κώλυμα των διαιτητών αποφάσισε να αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες αναμετρήσεις. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως όλα ξεκίνησαν μετά την επίθεση που δέχθηκε διαιτητής σε ματς της Κ16 στο νησί της Νάξου. Οι διαιτητές αρχικά αποφάσισαν να δηλώσουν κώλυμα μέχρι να παρθεί κάποια απόφαση, όμως μετά τη συνάντηση που υπήρξε με τη διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων, ναι μεν θα υπάρξει… κώλυμα για την ερχόμενη αγωνιστική, αλλά αυτή θα γίνει καθαρά για συμβολικό λόγο. Η ΕΠΣ Κυκλάδων σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε θα στείλει τελεσίγραφο στα σωματεία του νομού, ώστε να υπάρχει αυστηρή τήρηση των κανονισμών και ταυτόχρονα θα προχωρήσει στην εξασφάλιση της τήρησης στους αγώνες ποδοσφαίρου. Ας ελπίσουμε πως τα φαινόμενα βίας που υπήρξαν κατά τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να είναι τα… τελευταία.  

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων

«Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Πρωταθλήματος και της πλειοψηφίας των διαιτητών της, αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων των Πρωταθλημάτων της για το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2020 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τελευταία κρούσματα βίας κατά των διαιτητών.

Επίσης, θα συνταχθεί και θα αποσταλεί τελεσίγραφο προς τα σωματεία για την αυστηρή τήρηση των Κανονισμών με προοπτική διασφάλισης των διαιτητών, ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων, φιλάθλων και την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Το τελεσίγραφο αυτό θα έχει άμεση εφαρμογή από τους επόμενους αγώνες».

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Κυκλάδων

Μετά από τη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της 27-01-2020, στα γραφεία της Ένωσης, σας ενημερώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (αστυνομική δύναμη, προστασία από τις ίδιες τις ομάδες ως οφείλουν, αυστηρές ποινές στις ομάδες, νομική κάλυψη των διαιτητών).

Όμως, επειδή τα περιστατικά βίας είναι συνεχόμενα και χωρίς να υπάρχει ουσιαστική προστασία ως προς εμάς ,δηλώνουμε κατά πλειοψηφία, κώλυμα για όλους τους αγώνες της προσεχούς αγωνιστικής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά των διαιτητών μας.

Θεωρούμε αναγκαία τη στήριξή σας, στο δύσκολο έργο που επιτελούμε, το οποίο, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο λόγω των ιδιαιτεροτήτων του νομού μας. Επίσης ,ελπίζουμε το περιστατικό ΒΙΑΣ, το οποίο συνέβη την 18- 01-2020 στο νησί της Νάξου, κατά συναδέλφου, να είναι το τελευταίο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αποχή επ’ αόριστον σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Σας θεωρούμε συμπαραστάτες και αρωγούς στο δύσκολο έργο μας και πιστεύουμε στην έμπρακτη στήριξή σας καθώς και στην υλοποίηση των προτάσεων που από κοινού συμφωνήσαμε.