19 συνολικά ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα των ανδρών της ΕΠΣ Κυκλάδων

Μεγάλος απών ο… Α.Ο. Σύρου

Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα των ανδρών της ΕΠΣ Κυκλάδων, με τον Α.Ο. Σύρου να είναι ο μεγάλος… απών. Μία ακόμη "μαύρη" σελίδα γράφετε στην ιστορία του Συλλόγου, όπου όπως φαίνεται ίσως να κλείνει οριστικά το κεφάλαιο Α.Ο.Σ για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ομάδας αποφάσισε να μην δηλώσει τον Α.Ο. Σύρου στο πρωτάθλημα και να στρέψει την προσοχή του σε άλλη ομάδα του νησιού, όπου και ο γιος του συμπεριλαμβάνεται στο νέο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Πάμε να δούμε όμως ποιες είναι οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, καθώς ομάδες όπως η Α.Ε. Μυκόνου και ο Α.Σ. Σαντορίνης θα πάρουν κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα δίνοντας ένα καλό παράδειγμα σε όλους. Επίσης, εκτός από την αποχώρηση του Α.Ο. Σύρου από το πρωτάθλημα των Κυκλάδων, είχαμε και μία επιστροφή, αφού η Άνω Σύρος όπως όλα δείχνουν θα δηλώσει παρούσα.

Από τη Σύρο δήλωσαν και θα πάρουν μέρος οι: Ελλάς Σύρου, Πάγος, Αίαντας Σύρου και Άνω Σύρος (θα δηλωθεί κανονικά με το που ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επανίδρυση της).

Από την Τήνο θα λάβει μέρος μόνο ο ΠΑΣ Τήνου και από την Μύκονο η Α.Ε. Μυκόνου και η οποία θα είναι άνευ συναγωνισμού.

Η Πάρος θα δηλώσει στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων δύο ομάδες, από τις οποίες η μία θα είναι άνευ συναγωνισμού, αλλά οι παράγοντες του νησιού θέλουν να δώσουν χρόνο συμμετοχής και σε αθλητές μικρότερης ηλικίας, ώστε να αποκτούν εμπειρίες και να είναι έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή.

Η Σαντορίνη θα έχει στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων τρεις (3) ομάδες, καθώς δήλωσαν οι Α.Ο. Καρτεράδος, Α.Ο. Πύργου και Α.Ε. Σαντορίνης, η οποία και θα είναι άνευ συναγωνισμού μιας και θα λάβουν μέρος αθλητές της Κ17 από την Θύελλα Καμαρίου και τον Πανθηραϊκό.

Η Νάξος θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων με τρεις ομάδες, καθώς δήλωσαν συμμετοχή ο ΠΑΣ Νάξου, ο ΑΜΣ ΦΙλωτίου και ο Αστέρας Τραγαίας.

Τέλος στο πρωτάθλημα των ανδρών από την Ίο θα συμμετάσχει ο Α.Σ. Ίου, από την Κύθνο ο ΑΠΣ Κύθνου, από τη Σέριφο ο Α.Ο. Σερίφου και από την Σίφνο ο Πανσιφναϊκός.

Σκέψεις ακόμη και για πρωτάθλημα με τέσσερις ομίλους

Σε περίπου μία εβδομάδα θα γίνει γνωστός ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με τις 19 ομάδες να χωρίζονται σε ομίλους. Ακόμη όλα υπό σκέψη αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Αρχικά υπήρξε σκέψη για πρωτάθλημα με τρεις ομίλους και τις ομάδες θα χωρίζονται με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια. Τα γεωγραφικά κριτήρια δεν θα αλλάξουν σε καμία των περιπτώσεων, καθώς στο… τραπέζι μπαίνει και ένας ακόμη όμιλος δηλαδή οι τρεις να γίνουν τέσσερις.

Το πρωτάθλημα αν θα γίνει με τέσσερις ομίλους ίσως να φέρει ακόμη περισσότερες αλλαγές και να δούμε πράγματα που μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει στο παρελθόν.

Υπάρχει σκέψη να υπάρξουν τέσσερις όμιλοι – τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα σ’ αυτή τη βδομάδα – με τις ομάδες να δίνουν περισσότερα παιχνίδια, αφού ίσως διεξαχθούν περισσότεροι γύροι.

Όλα αυτά θα γίνουν με την συμπληρωματική προκήρυξη που αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος ο Α.Ο. Σύρου

Ο Α.Ο. Σύρου πέρασε από… σαράντα κύματα και τελικά δεν θα είναι παρών στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Βέβαια τα πάντα ήταν γνωστά εδώ και πολύ καιρό, όμως κανείς δεν μπορούσε με σιγουριά να αναφέρει αν δηλώσει ή δεν δηλώσει τελικά στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Η ουσία πλέον είναι πως το ιστορικότερο σωματείο των Κυκλάδων γράφει μία ακόμη "μαύρη" σελίδα στην σύγχρονη ιστορία του. Η αρχή του τέλους ήταν ξεκίνησε εδώ και περίπου έναν χρόνο, όταν ο τότε και νυν μέχρι πρότινος πρόεδρος της ομάδας είχε αρχικά αποφασίσει να αποσυρθεί και τη διοίκηση να αναλαμβάνει ο Νίκος Ζιάβρας με τον Άκη Πύργο. Η συνέχεια είναι γνωστή καθώς, μετά την αλλαγή πλάνων και επιστροφή ουσιαστικά στην προεδρία του Α.Ο. Σύρου από τον Γιώργο Φώσκολο, η ομάδα που είχαν σχηματίσει οι Πύργος και Ζιάβρας αποφάσισε την επαναδραστηριοποίηση του ΑΠΟ Ελλάς Σύρου. Έτσι κάπου εκεί ξεκίνησε και η φθίνουσα πορεία του Α.Ο. Σύρου, όπου στα μέσα της χρονιάς και συγκεκριμένα στις αρχές του δευτέρου γύρου αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Νάξο για το παιχνίδι με τον Πανναξιακό. Η ομάδα της Νάξου πήρε τους βαθμούς και ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Ο Α.Ο. Σύρου για ακόμη μία φορά έπαιξε κι έχασε αφού κανείς δεν βρέθηκε να τον δικαιώσει για την απόφασή του αυτή. Ο κ. Φώσκολος ουσιαστικά έμεινε μόνος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να κρατήσει μία τόσο ιστορική ομάδα όπως είναι ο Α.Ο. Σύρου.

Επιστροφή Άνω Σύρου στο πρωτάθλημα   

Τα τυπικά έχουν απομείνει ώστε η ομάδα της Άνω Σύρου να είναι και πάλι παρούσα στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Ο Μέμης Σαγκινέτος εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες επαναλειτουργίας της ομάδας, η οποία εδώ και χρόνια απουσιάζει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη των Κυκλάδων. Η τελευταία της συμμετοχή ήταν όταν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Κάποια κυρίως οικονομικά ζητήματα την άφησαν πίσω και τώρα γίνονται προσπάθειες να επανέλθει στην επιφάνεια.

Ο κ. Σαγκινέτος μαζί και με άλλους φίλους της ομάδας έτρεξαν όλες τις διαδικασίες και πλέον τα πάντα είναι έτοιμα ώστε στην κλήρωση του πρωταθλήματος να μπει και η Άνω Σύρος.