Η Ελλάς Σύρου επικράτησε 1-2 του Ατρομήτου Αγίου Γεωργίου και ολοκλήρωσε την προσπάθειά στα μπαράζ ανόδου

Έκλεισε με νίκη τη σεζόν

Με νίκη αποχαιρέτησε τα μπαράζ ανόδου η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου Αγίου Γεωργίου. Οι Συριανοί, μετά και την εκτός έδρας ισοπαλία με το Μαρκό, ανέβηκαν στους 8 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα του 8ου ομίλου.

Η ομάδα της Σύρου πλήρωσε ακριβά τις εντός έδρας απώλειες καθώς στη Σύρο κατάφερε σε τρία παιχνίδια να μαζέψει μόλις έναν βαθμό. Οι πρωταθλητές Κυκλάδων, μετά και την περιπέτειά τους στα μπαράζ, επιστρέφουν στην βάση τους για ανασύνταξη δυνάμεων.

Τώρα όσον αφορά στους αγώνες μπαράζ απομένει μία ακόμη αγωνιστική, όμως το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου έχει ρεπό. Η προσπάθεια των πρωταθλητών Κυκλάδων ολοκληρώθηκε με τη νίκη στη Χίο, μία επιτυχία χωρίς αντίκρισμα, αφού δεν επετεύχθη ο στόχος της ανόδου. Η Σύρος, μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να βγει ακόμη πιο δυνατή. Η Ελλάς έδειξε πως μπορεί και πως τίποτα δεν σταματά εδώ. Η διοίκηση της Ελλάς Σύρου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα, ο κόσμος από την πλευρά του έδειξε την μεγάλη του αγάπη και πως επιστρέφει σιγά – σιγά στο γήπεδο.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η νίκη της ομάδας της Σύρου ήρθε σχετικά πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, αφού έλεγχε τον ρυθμό και μάλιστα στο φινάλε της αναμέτρησης θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμη ένα τέρμα, όμως ο Περιάλης στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του μέσα από την περιοχή, αφού είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της Χίου.

Στο 2΄ ο Παυλόπουλος, με πλασέ μέσα από την περιοχή, έκανε το 0-1 για την Ελλάς Σύρου.

Στο 9΄ ο Μουσταφά Σεκ βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή της ομάδας του Νίκου Βουτσίνου και αμέσως ο διαιτητής έδειξε την παράβαση και το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Βασιλάκης, ο οποίος νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Ο Περιάλης στο 35΄ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός της μεγάλης περιοχής και με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων (0-2).

Ο ίδιος παίκτης στο 92΄ στάθηκε άτυχος αφού είδε τη μπάλα σε προσπάθειά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της Χίου.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο διαιτητής έδειξε και πάλι στο σημείο του πέναλτι σε πτώση του Σεκ μέσα στην περιοχή της Ελλάς. Ο Γκιάλης εκτέλεσε το πέναλτι, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, όμως στην επαναφορά της μπάλας κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Σύρου και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Ο διαιτητής αμέσως μετά σφύριξε και τη λήξη του αγώνα.

Νίκος Βουτσίνος: «η άνοδος χάθηκε στα δύο εντός έδρας παιχνίδια»

Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου Νίκος Βουτσίνος, μετά τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Χίου, αλλά και στο που χάθηκε η πρόκριση.

«Η ομάδα μας πιστεύω ότι από την αρχή τω αγώνων μπαράζ ήταν έτοιμη για να παλέψει να πάρει τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Κάποια αποτελέσματα μας αφήνουν εκτός από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στην Γ΄ Εθνική. Νομίζω ότι κάναμε αρκετά λάθη. Τώρα όσον αφορά το ματς με τον Ατρόμητο Αγίου Γεωργίου, ήταν ένα παιχνίδι που δεν θέλαμε να ρισκάρουμε, θέλαμε να κρατήσουμε την άμυνά μας, να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, γιατί είμαστε σίγουροι για την επιθετική μας γραμμή. Ευτυχήσαμε να βάλουμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δεν απειληθήκαμε ουσιαστικά από κάποια φάση, εκτός από τις δύο στατικές φάσεις (σ.σ. πέναλτι) που κέρδισε η ομάδα της Χίου. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η άνοδος για την ομάδα μου χάθηκε στα δυο εντός έδρας παιχνίδια. Αν κερδίζαμε το ένα από τα δύο παιχνίδια τώρα θα είμαστε εμείς που θα πανηγυρίζαμε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Μας μένει μία πικρία, όμως ήταν μία καλή σχετικά σεζόν για εμάς καθώς καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, απλά δεν καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο. Γενικά είμαστε μία καινούργια ομάδα, τριών χρόνων κι αυτό δεν το έχουν καταφέρει πολλές ομάδες, δηλαδή να ξεκινήσουν από την Β΄ κατηγορία, να πάνε στην Α΄ και στη συνέχεια να διεκδικούν την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Από την πλευρά μας αποκτήσαμε εμπειρίες και πιστεύω πως του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμη πιο έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική».