Σε δύο ομίλους στις πρώτες φάσεις το κύπελλο Κυκλάδων

Σε δύο ομίλους θα χωριστούν σε πρώτη φάση οι ομάδες για τη διοργάνωση του κυπέλλου Κυκλάδων, ώστε να αποφευχθούν τα μακρινά ταξίδια. Οι ομάδες χωρίστηκαν σύμφωνα με τα γεωγραφικά τους κριτήρια από την ΕΠΣ Κυκλάδων. Στον πρώτο όμιλο είναι οι ομάδες: Αίας Σύρου, Ελλάς Σύρου, Πάγος, ΠΑΣ Τήνου, Α.Ε. Μυκόνου, Ανδριακός, Α.Ο. Σερίφου. Πανσιφναϊκός, Κύθνος και Παμμηλιακός.

Στον δεύτερο όμιλο είναι οι ομάδες: Α.Ε. Πάρου, Α.Ο. Πάρου, Πανναξιακός, ΠΑΣ Νάξου, ΑΜΣ Φιλωτίου, Αστέρας Τραγαίας, Πανθηραϊκός, Α.Ο. Πύργος, Α.Σ. Σαντορίνης 2020 και Α.Σ. Ίου. Οι ομάδες των δύο ομίλων θα μπουν στην ίδια κληρωτίδα ουσιαστικά στην ημιτελική φάση, όταν δηλαδή απομείνουν τέσσερις ομάδες. Οι νικητές που θα προκριθούν απ’ αυτές τις αναμετρήσεις θα περάσεις και στον τελικό όπου και θα διεκδικήσουν το κύπελλο Κυκλάδων.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ «BIOCLEAN» 2022-2023

Α. ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, το Κύπελλο της Ε.Π.Σ.Κ. περιόδου 2022-2023 ονομάζεται «BIOCLEAN».

B. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ

Στο κύπελλο Ε.Π.Σ. Κυκλάδων «BIOCLEAN» περιόδου 2022-2023 δήλωσαν συμμετοχή είκοσι (20) ομάδες:
ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΓΟΣ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ, Α.Ε ΜΥΚΟΝΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ., Α.Ε. ΠΑΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙ, Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ, Α.Ο. ΠΥΡΓΟΣ, Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020, Α.Σ. ΙΟΥ, Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ, ΑΣ ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ, Α.Π.Σ. ΚΥΘΝΟΥ, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ.

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΓΟΣ, ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ, Α.Ε ΜΥΚΟΝΟΥ, ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ, Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ, ΑΣ ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ, Α.Π.Σ. ΚΥΘΝΟΥ, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ.
ΣΥΝΟΛΟ 1ου ομίλου: 10 Σωματεία

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Α.Ε. ΠΑΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΡΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ, ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙ, Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ, Α.Ο. ΠΥΡΓΟΣ, Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2020, Α.Σ. ΙΟΥ.
ΣΥΝΟΛΟ 2ου ομίλου: 10 Σωματεία

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Θα διεξαχθούν 4 αγώνες, 2 αγώνες στον 1ο όμιλο και 2 αγώνες στον 2ο όμιλο.
Στον 1ο όμιλο, για ακτοπλοϊκούς λόγους, οι ομάδες της Σερίφου, Σίφνου, Κύθνου και Μήλου θα κληρωθούν μεταξύ τους ή με τις ομάδες από τη Σύρο. Αντίστοιχα, οι ομάδες από τα νησιά Τήνο, Άνδρο και Μύκονο δεν θα κληρωθούν με τις ομάδες της Σερίφου, Σίφνου, Κύθνου και Μήλου. Το ίδιο θα ισχύσει και στην 2η και 3η αγωνιστική.

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στην 2η αγωνιστική, θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που θα έχουν προκριθεί από την 1η αγωνιστική (8 ομάδες στον 1ο όμιλο και 8 ομάδες στον 2ο όμιλο).

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στην 3η αγωνιστική, οι 8 ομάδες που θα προκριθούν θα μπουν πάλι ανά όμιλο σε κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν τα 4 ζευγάρια των Προημιτελικών και οι νικητές αυτών θα προκριθούν στην ημιτελική φάση.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι 4 ομάδες που θα προκριθούν, θα μπουν σε ενιαία κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών και οι νικητές θα αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού.
Όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί και τα ζευγάρια θα προκύψουν μετά από δημόσια κλήρωση .
Γηπεδούχος ομάδα σε περίπτωση κλήρωσης σωματείων από διαφορετική κατηγορία, θα είναι πάντα η ομάδα της χαμηλότερης κατηγορίας, διαφορετικά η πρώτη ομάδα της κλήρωσης κάθε ζευγαριού θα είναι και η γηπεδούχος ομάδα.
Ο κυπελλούχος Κυκλάδων θα συμμετάσχει στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδος (2023-2024).