Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη επικράτησε με 4-0 του ΠΑΣ Τήνου

Με νίκη συνέχισε ο Αίαντας Σύρου

  • Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:18
  • /   Eνημέρωση: 16 Φεβ. 2023 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με ενός λεπτού σιγή άρχισε το παιχνίδι για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας Κυκλάδων, μεταξύ του Αίαντα Σύρου και του ΠΑΣ Τήνου. Η ΕΠΣ Κυκλάδων πήρε απόφαση όλα τα παιχνίδι που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινούν με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του αρχηγού του Πάγου, Κωνσταντίνου Φελουτζή.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης ο Αίαντας Σύρου ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασε δίκαια στη νίκη. Οι Συριανοί, αν και δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να στείλουν μόλις μία φορά τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Μουλίδη στο 23’ να ανοίγει το σκορ. Η ομάδα του Χρήστου Πελέκη στάθηκε άτυχη δύο φορές στο πρώτο μέρος, καθώς τόσο η προσπάθεια του Ξαγοράρη στο 7’, όσο και του Ραμπαβίλα στο 31’ σταμάτησαν στο δοκάρι του Απέργη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωτοπόροι του πρώτου ομίλου τις ευκαιρίες που δημιούργησαν τις μετέτρεψαν σε γκολ και μετέτρεψαν το ντέρμπι σε έναν… υγιεινό περίπατο. Μπάιλας και τα αδέρφια Νίκος και Μπενίτος Σαγκινέτος ήταν οι παίκτες του Αίαντα που στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν στόχο και διαμόρφωσαν το τελικό 4-0.

 

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

Δοκάρι με τον Ξαγοράρη στο 7’. Ο παίκτης της ομάδας της Σύρου με σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής στάθηκε άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματά το δεξί δοκάρι της ομάδας της Τήνου.

22΄στα χέρια του Απέργη η μπάλα στο σουτ του Ραμπαβίλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

23’ ο Μουλίδης μετά την κάθετη πάσα του Ξαγοράρη, νίκησε με ωραίο πλασέ τον Απέργη και ο Αίαντας Σύρου άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0.

31’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Παναγιώτη Ραμπαβίλα μετά την πάσα από την απέναντι πλευρά του Μουλίδη, έστειλε τη μπάλα στην συμβολή των δοκαριών.

35’ δυνατό σουτ του Φώσκολου έξω από την μεγάλη περιοχή, χωρίς πρόβλημα ο Ρουμελιώτης.

65’ ο Μπάιλας με ωραία προσπάθεια έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του ΠΑΣ Τήνου (2-0).

80’ ο Νίκος Σαγκινέτος, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Απέργη.

84’ ο Μπενίτος Σαγκινέτος διαμόρφωσε το τελικό 4-0, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Αίαντας Σύρου (Χρήστος Πελέκης): Ρουμελιώτης, Σαμανίδης (85’ Μιχάλοβιτς), Ρούσσος, Μπαλόπιτας (85’ Τρόκα), Συριανός, Ταμάμης, Ξαγοράρης, Ραφιός (61’ Ν. Σαγκινέτος), Μουλίδης (67’ Μ. Σαγκινέτος), Ραμπαβίλας (80’ Ν. Ρούσσος), Μπάιλας.

ΠΑΣ Τήνου (Μάλλιος): Απέργης, Γιαννόπουλος (85’ Παναλένης), Περπινιάς (69’ Δενεκαριάς), Κελαδίτης, Αρμακόλας (85’ Παγανέλης), Μουσάι, Φώσκολος (85’ Βελαλόπουλος), Πλυτάς, Κάτσα, Ζαλώνης, Καρδαμίτσης (70’ Μούτσα).