Τελευταίο ματς της Εθνικής στα προκριματικά κόντρα στη Γαλλία με το μυαλό στα μπαράζ

  • Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, 2023 - 10:34

Κόντρα στην φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γαλλία, η Εθνική δίνει τον τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα υποδεχθεί τους «τρικολόρ» στην OPAP Arena (21:45 ALPHA TV) και σίγουρα θέλει να κλείσει με μια καλή εμφάνιση και γιατί όχι και νίκη την διαδικασία των προκριματικών.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν κατάφερε να βρεθεί στις δύο πρώτες ομάδες του ομίλου, ωστόσο θα έχει και δεύτερη ευκαιρία με τα μπαράζ των ομάδων που είχαν πάρει τις πρωτιές στο Nations League. Ουσιαστικά η Εθνική μας θα υποδεχθεί τους Γάλλους έχοντας και το μυαλό στο παιχνίδι με το Καζακστάν που θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου στην «OPAP Arena». Αν κερδίσει η Εθνική μας, θα παίξει στον τελικό με τον νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο και όποιος κερδίσει περνάει στα τελικά του Euro.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι διεθνείς μας δεν θα υπάρχει προσοχή στους Γάλλους, που μην ξεχνάμε πως προέρχονται από αυτό το 14-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ και αν δεν είσαι συγκεντρωμένος μπορούν να σου κάνουν μεγάλη ζημιά. Σε καμία περίπτωση η Εθνική δεν θα ήθελε στον τελευταίο της αγώνα στα προκριματικά του Euro να δεχθεί μια βαριά ήττα.

Στα αγωνιστικά, για γνωστούς από τις προηγούμενες ημέρες λόγους εκτός είναι οι Μάνταλος, Κουρμπέλης, Τσιμίμκας και Μπάλντοκ ενώ πρόβλημα είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Σιώπης. Τα νέα πρόσωπα στις κλήσεις ήταν ο Ζέκα και ο Τσιγγάρας. Πάντως σε σχέση με το αγωνιστικό σχέδιο... παίζει ως εκδοχή - και με βάση τις δοκιμές - και το 3-5-2 με Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Ρέτσο ως στόπερ. Σε μία τέτοια περίπτωση η 11άδα θα μπορούσε να είναι με Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Ρέτσο στόπερ, στα άκρα τους Ρότα ή Σάλιακα με Γιαννούλη, στο κέντρο πιθανότατα τους Μπουχαλάκη - Γαλανόπουλο και τους Μπακασέτα - Μασούρα να πλαισιώνουν τον σέντερ φορ. Πιθανότατα αυτός θα είναι ο Ιωαννίδης και όχι ο Γιακουμάκης ή ο Παυλίδης.

Οι Γάλλοι από την πλευρά τους πλέον είναι αυτοί που έχουν το ρεκόρ τερμάτων σε Euro (προκριματικά και τελική φάση) προπονήθηκαν χθες στην OPAP Arena, με τον Κιλιάν Μπαπέ να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα καθώς έξω από το γήπεδο υπήρχαν μαζεμένοι μικροί θαυμαστές του αστεριού της Παρί θέλοντας αυτόγραφο.

Πηγή: gazzetta.gr