Τη Δευτέρα το απόγευμα ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Φοίνικας Σύρου και πριν την προπόνηση παίκτες της ομάδας μίλησαν στην “Κοινή Γνώμη”

Αρχή... με χαμηλούς τόνους

Τα ψέματα τελείωσαν για τους παίκτες του Φοίνικα, που από τη Δευτέρα το απόγευμα ξεκίνησαν τις προπονήσεις. Η πρώτη... πραγματοποιήθηκε στην Α' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς στη δεύτερη σάλα γίνονται κάποιες εργασίες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Έτσι, ο Φοίνικας για όσο διάστημα γίνονται οι εργασίες αυτές, θα πραγματοποιεί τις προπονήσεις του στην Α' αίθουσα.

Η χρονιά ξεκινά για το “Πειρατικό” με όνειρα και φιλοδοξίες για μία καλή χρονιά. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έδειξε το στίγμα που θα ακολουθήσει η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, δηλαδή σκληρή δουλειά, με κάτω τα κεφάλια. Ο κ. Ανδρεόπουλος είναι γνωστός για την δουλειά του, καθώς έχει μεγάλες απαιτήσεις από τους παίκτες του και ζητά τον καλύτερό τους εαυτό. Απών από την πρώτη του Φοίνικα ήταν τρεις αθλητές, με τον καθένα να απουσιάζει για διαφορετικό λόγο. Ζας και Γιάνουσεκ θα είναι τις επόμενες ημέρες στη Σύρο για να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή, ενώ ο Θάνος Τερζής δεν έδωσε το παρών, αφού το ταλαιπωρούσε μία ίωση. Ο Έλληνας αθλητής αν δεν έχει ξεκινήσει προπονήσεις αυτό θα γίνει άμεσα.

Από την πλευρά της η διοίκηση έδωσε σύσσωμη το παρών, αφού ήθελε να δείξει πως θα είναι όπως πάντα δίπλα στους αθλητές, σε ότι κι αν χρειαστούν. Ο αντιπρόεδρος του Φοίνικα Αντώνης Ρούσσος, καλωσόρισε του παίκτες της ομάδας και τους ευχήθηκε υγεία και καλά αποτελέσματα.

Τέλος, ο φίλαθλος κόσμος της Σύρου έδειξε πως για ακόμη μία φορά θα είναι δίπλα στους παίκτες του Φοίνικα, αφού στην πρώτη του “Πειρατικού” 100 περίπου θεατές παρακολούθησαν την πρώτη της ομάδας. Η παρουσία του κόσμου ικανοποίησε διοίκηση και παίκτες κι αυτό φάνηκε στα όσα είπαν οι αθλητές του Φοίνικα στην “Κοινή Γνώμη”.

Παναγιώτης Πελεκούδας

Για το πως νιώθει που θα βρίσκεται στο νησί της Σύρου καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μίλησε αρχικά ο Παναγιώτης Πελεκούδας.

“Σίγουρα η εμπειρία του να αγωνίζεσαι σε ένα νησί είναι κάτι πρωτόγνωρη για μένα. Θα προσπαθήσουμε σιγά – σιγά να δημιουργήσουμε μία καλή και ισχυρή ομάδα και ελπίζουμε να μην έχουμε τραυματισμούς για να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι' αυτήν την χρονιά”.

Στη συνέχεια ο νεαρός αθλητής, αναφέρθηκε για στους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, αφού την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στο Ιταλικό πρωτάθλημα: “Ο Φοίνικας είναι μία ομάδα που πάνω από όλα είναι φερέγγυα. Αυτά που θα συμφωνήσεις, αυτά ισχύουν και ο προπονητής της ομάδας είναι γνωστός σε μένα αφού έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και σέβομαι πολύ τη δουλειά του. Επίσης δεν είχα στα χέρια μου κάποια άλλη καλύτερη πρόταση, απ' αυτήν που μου έκαναν οι άνθρωποι του Φοίνικα”.

Ο Έλληνας Κεντρικός μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας του Φοίνικα, αφού και στο ξεκίνημα της χρονιάς έδειξε ότι θα είναι δίπλα του και θα τον στηρίξει όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. “Έχω παίξει απέναντι στον Φοίνικα, όταν ήμουν στον Ηρακλή και μάλιστα τους τελικούς του πρωταθλήματος και είναι κάτι που μου άρεσε, αφού οι φίλαθλοι στήριζαν την ομάδα τους καθ' όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών. Είναι εκπληκτικό μία επαρχιακή ομάδα να έχει όλο το νησί στο πλευρό της και να προσπαθεί να στηρίξει αυτήν την ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι το σωματείο αυτό διαφημίζει το όνομα του νησιού σε όλη την Ελλάδα”.

Τελος, ο Πελεκούδας αναφέρθηκε στο Ελληνικό πρωτάθλημα και πως περιμένει να είναι η εφετινή διοργάνωση. “Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο δυνατό, καθώς είναι μία χρονιά που πολλές ομάδες έχουν στόχο την έξοδό τους στην Ευρώπη. Αυτό, κάνει καλό στην εικόνα του πρωταθλήματος, αφού η ανταγωνιστικότητα αυτή θα κεντρίσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου”.

Γιάννης Τακουρίδης

Ο Γιάννης Τακουρίδης ήταν ένας από τους αθλητές που την περσινή αγωνιστική περίοδο ξεχώρισε με την απόδοσή του. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να ανανεώσει της συνεργασία που είχε με τον Έλληνα κεντρικό, ως επιβράβευση της καλής αγωνιστικής εικόνας που έδειξε την περσινή σεζόν. Για την ανανέωση της συνεργασία του με τον Φοίνικα, αλλά και την έναρξη της προετοιμασίας ο Γιάννης Τακουρίδης είπε: “Είναι μία μεγάλη ικανοποίηση για μένα του ότι θα συνεχίσω για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ομάδα του Φοίνικα. Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα και το θετικό είναι ότι συνεχίζει να βελτιώνεται και να οργανώνεται ακόμη περισσότερο. Φιλοδοξίες έχουμε όλοι και οι δικές μου ταιριάζουν απόλυτα με την ομάδα του Φοίνικα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε, χωρίς πολλά λόγια, με πάρα πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο, θα ιδρώσουμε τη φανέλα που φοράμε, ώστε να κάνουμε καλή προετοιμασία και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θέλουμε να κάνουμε ευτυχισμένο τον κόσμο που είναι συνεχώς δίπλα μας”.

Για πόσο έτοιμοι είναι από την πλευρά τους οι παίκτες του Φοίνικα να δουλέψουν σκληρά μιας και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι γνωστό ότι δουλεύει πολύ και έχει μεγάλες απαιτήσεις από τους παίκτες, ο 25χρονος Κεντρικός είπε: “Κάθε επαγγελματίας αθλητής θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμος. Επίσης κάθε αθλητής που έχει φιλοδοξίες θέλει κάποιον για να δουλέψει πάρα πολύ. Είναι καλό που ο κ. Ανδρεόπουλος είναι στην ομάδα, το είδαμε και πέρσι σε όσα παιχνίδια ήταν στην ομάδα, είναι καλός προπονητής και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει ότι μας περιμένει πολύ δουλειά. Όπως είπα και πριν θα δώσουμε το εκατό τοις εκατό στις προπονήσεις, ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα”.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πως περιμένει το φετινό Ελληνικό πρωτάθλημα: “Ελπίζουμε όλοι το πρωτάθλημα να κάνει βήματα μπροστά και συνεχίσει να πηγαίνει προς τα πίσω. Δεν είναι άγνωστό ακόμη το επίπεδο που θα έχουν οι υπόλοιπες ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας κοιτάμε να φτάσουμε τη δική μας ομάδα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο κι από εκεί και πέρα ελπίζω το πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό και να γίνουν καλά παιχνίδια που θα ικανοποιούν τους φιλάθλους”.

Θάνος Παπαδητρίου

Για τις πρώτες τους εικόνας από το νησί της Σύρου μίλησε αρχικά ο Θάνος Παπαδημητρίου σε δηλώσεις που έκανε στην “Κοινή Γνώμη” πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης. “Τα πράγματα μέχρι τώρα μπορώ να πω, πως είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό που περιμέναμε. Υπάρχει πάρα πολύ καλή οργάνωση στην ομάδα κι αυτό μας βοηθά εμάς σαν αθλητές να μπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται σε διαδικασία προπόνησης. Είναι καλό για έναν παίκτη να έχει ηρεμία και να μην τον απασχολεί κάτι”.

Για το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ο λίμπερο της ομάδας του Φοίνικα είπε: “Γνωρίζω κάποια πράγματα για τον προπονητή, δεν έχει τύχει να συνεργαστούμε στο παρελθόν και μπορώ να πω για την ώρα ότι υπάρχει διάθεση. Αυτό για την ώρα πιστεύω ότι αρκεί. Στην πορεία θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Η καλή συνεργασία θα βγει στην πορεία, το σημαντικό είναι ότι υπάρχει διάθεση από όλους”.

Για την ατμόσφαιρα που έχει ζήσει σαν αντίπαλος του Φοίνικα, αφού έχει έρθει πολλές φορές στη Σύρο, μίλησε κλείνοντας ο Θάνος Παπαδημητρίου: “Όλοι οι αθλητές που αγωνίζονται τόσο στην Volleyleague ή σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, θεωρώ ότι είναι όνειρο να αγωνισθούν σε γεμάτο γήπεδο. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να ζήσω μία τέτοια ατμόσφαιρα κι εγώ, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω παίξει σε γήπεδο με γεμάτες εξέδρες”.

Νίκος Αρβανίτης

Ο Συριανός αθλητής του Φοίνικα μίλησε για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όπου θα υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα. “Αρχικά θα ήθελα να καλωσορίσω όλους του αθλητές και τη διοίκηση της ομάδας. Επίσης κι όλους τους φίλους της ομάδας που ήρθαν εδώ για να παρακολουθήσουν την πρώτη ανοικτή προπόνηση, για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω και είμαι στο δυναμικό του Φοίνικα. Όσον αφορά για τη νέα χρονιά πιστεύω ότι αν παραμείνουμε υγιείς μέχρι το τέλος, τότε θα είμαστε ικανοί για πολλά πράγματα. Κύριος στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και με τον κ. Ανδρεόπουλο πιστεύω ότι μας δίνεται αυτή η δυνατότητα. Πάνω από όλα όμως πρέπει να είμαστε όλοι υγιείς, αν είμαστε τότε θα έχουμε καλά αποτελέσματα”.

Για τις διαφορές που υπάρχουν από το περσινό ξεκίνημα ο Νίκος Αρβανίτης είπε: “Η όρεξη για δουλειά πιστεύω ότι μεγαλύτερη φέτος. Επίσης, υπάρχει η δίψα για διάκριση και όλοι οι παίκτες που είναι στην ομάδα, είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Τέλος, ο γηγενής αθλητής της ομάδας μίλησε και για το κόσμο της Σύρου, που βρέθηκε στην Α' κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου για να παρακολουθήσει από κοντά την πρώτη του Φοίνικα. “Θεωρώ πως ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα, αν όχι περισσότερο με πέρσι, αλλά εξίσου το ίδιο. Οι φίλαθλοί μας γνωρίζουν βόλεϊ, αγαπούν το άθλημα, την ομάδα και τους παίκτες που βρίσκονται σ' αυτήν. Επίσης, σέβεται την προσπάθεια που καταβάλει κάθε χρόνο η διοίκηση, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και γι' αυτό πιστεύω ότι κι εφέτος θα είναι όλοι δίπλα μας. Σίγουρα τα καλά αποτελέσματα θα φέρουν και περισσότερο κόσμο κι αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, να παίζουμε ωραίο και ελκυστικό βόλεϊ, ώστε να ικανοποιήσουμε του φιλάθλους μας, αλλά και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”.

Γιώργος Σφενδυλάκης

Ο 24χρονος κεντρικός του Φοίνικα όπως ήταν φυσικό απάντησε στην ερώτηση που του τέθηκε για τη συνεργασία που είχε τα τελευταία χρόνια στη Λαμία με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο. “Ξεκινάω την προετοιμασία με την ομάδα του Φοίνικα, με έναν προπονητή που τον γνωρίζω πολύ καλά αφού είμαστε στη Λαμία. Τον κ. Ανδρεόπουλο τον γνωρίζω τέσσερα χρόνια και όλες αυτές τις περιόδους, έχουμε συνεργαστεί άψογα. Άλλωστε αυτό ήταν και το μεγαλύτερό μου κίνητρο να έρθω στην ομάδα της Σύρου και χαίρομαι που θα ξανά συνεργαστώ μαζί του”.

Για το πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις με έναν προπονητή που τον γνωρίζεις, ο Γιώργος Σφενδυλάκης είπε: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί γνωρίζεις την φιλοσοφία του, ξέρεις τη δουλειά του και είναι πολύ καλό αυτό”.

Για τις κόντρες της παλιάς του ομάδας με τον Φοίνικα μίλησε στη συνέχεια ο νέος παίκτης του “Πειρατικού”. “Δεν υπήρχε κάποια διαφορετική αντιμετώπιση, αφού όπως παίζαμε με τον τον Φοίνικα έτσι ακριβώς αγωνιζόμαστε και με τις άλλες ομάδες. Τώρα, που βρίσκομαι σε ένα τόσο όμορφο νησί όπως είναι η Σύρος, με ικανοποιεί πάρα πολύ. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, έχει οργανωμένη διοίκηση και πολύ κόσμο να τη στηρίζει. Αυτό είναι πολύ καλό για έναν αθλητή. Επίσης, γνωρίζω ότι ο κόσμος της ομάδας είναι πάντα δίπλα της και σε όλα τα παιχνίδια γεμίζει το γήπεδο. Το ίδιο βέβαια ίσχυε και στη Λαμία, ο κόσμος αγαπούσε την ομάδα, αλλά δεν γέμιζε το γήπεδο. Εδώ βλέπω πως ακόμη και στην πρώτη προπόνηση έχει πάρα πολύ κόσμο και ευελπιστούμε με την απόδοσή μας να τον ικανοποιήσουμε και να τον έχουμε συνεχώς δίπλα μας”.

Τέλος, ο κεντρικός της ομάδας του Φοίνικα μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. “Είναι πάρα πολύ σημαντικό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας γιατί σε βοηθά να αποφύγεις κάποιους τραυματισμούς. Όσο καλύτερα προετοιμαστείς, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις στο μέλλον. Ο κ. Ανδρεόπουλος κάνει σκληρή προπόνηση και ζητά το εκατό τοις εκατό από τον κάθε αθλητής κι αυτό του το βγάζει με τον καλύτερο τρόπο”.