Η ομάδα του Νεωρίου επικράτησε στη Ρόδο με 2-3 σετ της Τελχινίδας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Πρόκριση με... επική ανατροπή

  • Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 21 Φεβ. 2017 - 12:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την πρόκριση στην επόμενη φάση των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος εξασφάλισε η ομάδα του Νεωρίου, έπειτα την τεράστια νίκη του με ανατροπή  των κοριτσιών του Χρήστου Σκρέτα. Οι Συριανές επικράτησαν με 2-3 της Τελχινίς Ρόδου και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του θεσμού. 

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο "Βενετόκλειο" κλειστό και ήταν στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων της Ζ' Περιφέρειας, καθώς αγωνίστηκαν οι νεάνιδες των Κυκλάδων και της Ρόδου. Οι Συριανές πλέον έχουν την τεράστια ευκαιρία να αναδειχθούν μετά τον τίτλο των πρωταθλητριών Κυκλάδων, αλλά και Αιγαίου, αφού έχει μόλις ένα παιχνίδι. Βέβαια η αποστολή των νεανίδων του κ. Σκρέτα είναι δύσκολη αφού θα βρουν απέναντί τους μία ισχυρή ομάδα η οποία έχει παράδοση στον χώρο.  

Τώρα όσον αφορά την αναμέτρηση μεταξύ της ομάδας της Ρόδου και του ΑΣΕ Νεωρίου, είχε μία συγκλονιστική εξέλιξη μιας και οι πρωταθλήτριες Κυκλάδων... επέστρεψαν και πήραν τη νίκη αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0. Η Τελχινίς Ρόδου κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες και να προηγηθεί με 1-0, αφού ολοκληρώθηκε με 25-23. Στη συνέχεια με την ψυχολογία στα ύψη το γηπεδούχο σωματείο επικράτησε εύκολα, αφού τα κορίτσια του Χρήστου Σκρέτα άργησαν να... μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Είναι ενδεικτικό το πόσο εύκολα η ομάδα της Ρόδου έφτασε στο 2-0 μετά το 25-17. Στο τρίτο σετ τα πάντα... άλλαξαν, αφού υπήρξε ηρεμία και αποφασιστικότητα στην ομάδα της Σύρου, μιας και οι νεάνιδες του Νεωρίου θέλησαν να μειώσουν στο σκορ και να μπουν και πάλι στο... κόλπο της νίκης. Το 24-26 έδωσε... φτερά στις Συριανές και έκαναν έναν υγιεινό περίπατο στο τέταρτο σετ όπου και το πήραν εύκολα με 15-25. Στο τάι μπρέικ το ματς ήταν ντέρμπι, με τις φιλοξενούμενες να έχουν τις κατάλληλες λύσεις και με το 13-15 να σημειώσουν μία επική νίκη, μιας και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0.

 

Τελχίνις Ρόδου - ΑΣΕ Νεωρίου 2-3

Τα σετ: 25-23 (25’), 25-17 (22’), 24-26 (27’), 15-25 (22’), 13-15 (22’)
Διαιτητές: Λαζαράκης- Σταματίου
ΤΕΛΧΙΝΙΣ (Νίκος Τσιντομηνάς): Αμορανίτη Ν., Βερβερίδη Γ., Τερζίου Φ., Μανωλάκη Π., Γκίκα Α., Πέτσι Ν., Χουσεΐν Ν., Κρητικού Δ., Δεληγιώργη Α., Μυρωνίδου Κ., Κουφομανώλη Ι., Καραγιάννη Δ.
Α.Σ.Ε. ΝΕΩΡΙΟΥ (Χρήστος Σκρέτας): Πρίντεζη Μ., Μπουντούρη Κ., Σκουλάτου Π., Καραβανά Κ., Βαρσάμη Ε., Κοκμοτού Β., Λυγνού Μ., Τζέκα Κ., Ρούτσι Ν., Κοκμοτού Ν.