Η ομάδα κορασίδων του Πανναξιακού επικράτησε με 3-1 του Νεωρίου και κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων

Στη Νάξο η... κούπα

Πρωταθλητής  Κυκλάδων στην κατηγορία των κορασίδων αναδείχθηκε ο Πανναξιακός μετά το 3-1 στον τελικό επί του ΑΣΕ Νεωρίου.

Σε έναν αγώνα που τα είχε... όλα, αφού καμία ομάδα από τις δύο δεν ήθελε να χάσει, οι αθλήτριες τόσο του Πανναξιακού όσο και του Νεωρίου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να δικαιώσουν όσους βρέθηκαν στο κλειστό για να παρακολουθήσουν από κοντά την σπουδαία αυτή αναμέτρησης. Το πάθος, η ένταση, οι εναλλαγές στο σκορ, αλλά και οι πολύ δύσκολες άμυνες ήταν τα χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν, αλλά και που κράτησαν μέχρι το τέλους το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το Νεώριο υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Σκρέτα έδειξε αν μη τι άλλο μια καλοδουλεμένη ομάδα, έχοντας ως κύρια σύμμαχό της την Νικολέτα Κοκμοτού. Οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλύτερα στον αγώνα. Με όπλο την πίεση στο σέρβις ανάγκασαν την υποδοχή του Πανναξιακού σε αβίαστα λάθη. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο - πόντο μέχρι το τέλος του σετ (18-17, 23-23). Οι φιλοξενούμενες είχαν την ηρεμία και το καθαρό μυαλό στο τέλος με σερί 0-2, έκαναν το 0-1 στα σετ.  

Στο δεύτερο σετ η ομάδα της Νάξου πάτησε.. γκάζι, ανέβασε τον ρυθμό της και με ένα μεγάλο σερί έκανε το 12-11, 18-1. Στο σημείο αυτό η ψυχολογία των αθλητριών του Χρήστου Σκρέτα έπεσε με αποτέλεσμα ο Πανναξιακός να κάνει εύκολα το 1-1.  

Το τρίτο σετ τα είχε όλα, ήταν αναμφίβολα το πιο χορταστικό από πλευράς θεάματος, αλλά και κράτησε σε αγωνία τους φίλους του αθλήματος μέχρι το τέλος. Ο Πανναξιακός υπερίσχυσε στα σημεία, εκμεταλλευόμενος τις μεγάλες διαφορές που κατάφερνε να πάρει (12-8, 15-10), ωστόσο προσέφερε πλούσιο θέαμα. Η μπάλα δεν έλεγε να πέσει κάτω, με τις δύο άμυνες να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Οι φιλοξενούμενες αρνούνταν να παραδώσουν τα όπλα, όμως η κούραση αλλά και η πτώση της απόδοσης της Κοκμοτού, ήταν η αιτία που ο Πανναξιακός κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει... κεφάλι στο σκορ με 2-1 στα σετ.

Με την ψυχολογία ως σύμμαχό τους οι γηπεδούχες στο 4ο και τελευταίο σετ μπήκαν αποφασισμένες να το καθαρίσουν. Το 10-4 όμως δεν άργησε να γίνει 10-10, με το Νεώριο να βγάζει όλη του την... ενέργεια και να ισοφαρίζει. Το τέλος τους σετ όμως βρήκε τα κορίτσια του Γιάννη Φραγκίσκου να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου, σε μια απονομή που είχε και εικόνες διαφήμιση για τον αθλητισμό. Τα κορίτσια του Πανναξιακού κατά την διάρκεια της απονομής των μεταλλίων χειροκρότησαν τις αντιπάλους τους, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν απομακρύνει τους δεσμούς των ανθρώπων μεταξύ τους.

 

Πανναξιακός - ΑΣΕ Νεωρίου 3-1

Τα σετ: 1ο: 23-25, 2ο: 25-13, 3ο: 25-22, 4ο: 25-20

Πανναξιακός ΑΟΝ (Φραγκίσκος): Αναγνώστου, Γεροντή, Κατσάνη, Κατερίνη, Λιανού, Σταυροπούλου, Κυριάκου, Φρατζέσκου, Σφακιανάκη, Βόμβα, Καραβανά.

ΑΣΕ Νεωρίου (Σκρέτας):  Κοκμοτού Ν., Στεφάνου, Ρούτσι, Σκουλάτου, Καραβανά, Κοκμοτού Β., Παχή, Τζέκα.