Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Φοίνικα στη Σύρο με 0-3 σετ

Υπέκυψε στην πίεση των… ερυθρολεύκων

  • Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2017 - 21:06
  • /   Eνημέρωση: 16 Δεκ. 2017 - 22:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας αν και… κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, οι «Πειραιώτες» ήταν αυτοί που τελικά πανηγύρισαν τη νίκη, καθώς σε κρίσιμα σημεία πήραν τους απαραίτητους πόντους. Οι στα δύο πρώτα σετ οι Συριανοί ήταν πάρα πολύ καλοί και ιδιαίτερα στο πρώτο που θα  μπορούσε να το είχε πάρει όταν και προηγήθηκε με 23-21. Όμως ο Ολυμπιακός σε ένα δικό του σερί κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να κάνει το 0-1, έπειτα το 24-26.

Ο Τεχνικός της ομάδας της Σύρου κ. Κάσμαρτσικ μετά το τέλος του ματς είπε: «Όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έτσι και με τον Ολυμπιακό δείξαμε πάρα πολύ καλά στοιχεία. Είχαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό και είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια και πάμε από το καλό στο καλύτερο.  Θέλουμε να πάμε καλύτερα και δουλεύουμε γι’ αυτό. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχή δύσκολα και δυνατά παχνίδια».

Στην ερώτηση πως έχει έρθει σε μία δύσκολη περίοδο και πως ακόμη δεν έχει προλάβει ουσιαστικά να δουλέψει με τους παίκτες του, είπε: «Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, όντως έχω έρθει σε μία δύσκολη χρονική στιγμή και ουσιαστικά προσπαθώ με τις ομιλίες που κάνουμε να εμψυχώσω τους παίκτες μου. Όπως ακόμη και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πριν το ματς τους μίλησα και τους είπα πως πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα, αλλιώς θα χάσουμε εύκολα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά».

Ο κ. Μουνιόθ μετά το τέλος του αγώνα με τον Φοίνικα Σύρου είπε: «Ξέραμε πριν τον αγώνα πως είχαμε μία δύσκολη αποστολή και γι’ αυτό δουλέψαμε σκληρά. Θέλαμε τη νίκη κόντρα σε μία ομάδα όπως είναι ο Φοίνικας, ο οποίος είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.  Τώρα όσον αφορά το ματς, ο Φοίνικας όσες φορές κι αν έμεινε πίσω προσπάθησε να επανέλθει και να μας φτάσει στο σκορ. Εμείς ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο στην πίεση του Φοίνικα και σε κρίσιμα σημεία του ματς πήραμε τους πόντους που θέλαμε».

Στην ερώτηση για την εικόνα του Ολυμπιακού έως τώρα στο πρωτάθλημα και πως αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι άτρωτος είπε: «Εμείς από την πλευρά μας δουλεύουμε καθημερινά σκληρά. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό καθώς γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοί μας θα επανέλθουν και θα προσπαθήσουν να μας φτάσουν. Είμαστε σε καλό δρόμο και θέλω να συνεχίσουμε έτσι».