Ο ΑΣΕ Νεωρίου επικράτησε του Ποσειδώνα στον τελικό των παγκορασίδων και στέφθηκε πρωταθλήτρια ομάδα του νομού

Στην κορυφή των… Κυκλάδων

Συλλογή από… τρόπαια κάνουν στο Νεώριο Σύρου, καθώς το τμήμα το Παγκορασίδων μετά από μία σπουδαία εμφάνιση επικράτησαν στον τελικό του Ποσειδώνα Τήνου με 3-0 και κατέκτησαν την πρώτη θέση. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως το final four των παγκορασίδων πραγματοποιήθηκε στο νησί της «Μεγαλόχαρης». Οι Συριανές που κατάφεραν να περάσουν αρχικά το… εμπόδιο της ομάδας της Θήρας στον ημιτελικό επικρατώντας με 3-1. Στο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης οι αθλήτριες του Νεωρίου έπαιξαν χωρίς τον προπονητή τους Χρήστο Σκρέτα, καθώς ο Συριανός τεχνικός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε αρχικά να είναι κοντά στην ομάδα του. Την επομένη ημέρα ο κ. Σκρέτας ταξίδεψε στην Τήνο, ώστε να καθοδηγήσει τις αθλήτριες του κόντρα στον Ποσειδώνα.  Ο τελικός είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ομάδα της Τήνου έδειξε πως έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου και στο άμεσο μέλλον θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική. Από την πλευρά του το Νεώριο έπαιξε με τον τίτλο του… φαβορί καθώς θεωρείται από τις καλύτερες ακαδημίες στο Νομό. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Χρήστου Σκρέτα, πήρε από την αρχή διαφορά στο σκορ, μία διαφορά που την κράτησε έως το τέλος και με το 25-16 έκανε το 1-0. Η εικόνα του δευτέρου σετ ήταν πάνω – κάτω η ίδια με του πρώτου. Οι αθλήτριες από την Σύρο είχαν τον έλεγχο, διατηρούσαν μία αρκετά σημαντική διαφορά και με το 25-17, πήραν μεγάλο προβάδισμα στο σκορ. Το τρίτο και τελευταίο σετ ήταν… ντέρμπι. Η «χαλάρωση» από τη μία και η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχες από την άλλη έφερε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Τα πάντα στο τρίτο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες καθώς λίγο ήθελε η ομάδα του Ποσειδώνα να μειώσει στο σκορ και να μπει και πάλι στο… παιχνίδι.

Τέλος στο κλειστό της Τήνου βρέθηκαν δύο μέλη της ΕΟΠΕ, ο Ταμίας Παναγιώτης Καβαλλιεράκης Φωκάς και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Γιώργος Μπακοδήμος.

Οι πρωταθλήτριες Κυκλάδων θα πρέπει να αγωνιστούν με την πρωταθλήτρια ομάδα Δωδεκανήσου για το Περιφερειακό πρωτάθλημα. Η συμμετοχή του ΑΣΕ Νεωρίου στα παιχνίδια της επόμενα φάσης θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

 

Τα αποτελέσματα του Final Four

Ημιτελικός Ποσειδώνας Τήνου  – ΑΟ Θήρας 3-1

Ημιτελικός ΑΣΕ Νεωρίου – ΑΟ Πάρου 3-0

Μικρός τελικός ΑΟ Πάρου – ΑΟ Θήρας 0-3

Τελικός ΑΣΕ Νεωρίου – Ποσειδώνας Τήνου 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)