Ο Δημήτρης Καζάζης θα έχει στη διάθεσή του 14 αθλητές, με τους στόχους να παραμένουν ψηλοί

Έκλεισε το ρόστερ του «Πειρατικού»

Ολοκληρώθηκε το ρόστερ του Φοίνικα Σύρου ONEX, με τον Δημήτρη Καζάζη να έχει στη διάθεσή του 14 συνολικά αθλητές. Ο Έλληνας τεχνικός, σε συνεργασία με την διοίκηση, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο να συνεχίζει να στοχεύει ψηλά. Μάλιστα το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολο, αφού οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν ενισχυθεί σημαντικό και αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος. Ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή έχει αλλάξει καθώς επέστρεψε το σύστημα των play off και γι’ αυτό τόσο η διοίκηση των Συριανών όσο και Δημήτρης Καζάζης θέλησαν να έρθουν στην ομάδα αθλητές εγνωσμένης αξίας. Το «Πειρατικό» ενισχύθηκε σημαντικά καθώς κάτοικοι Σύρου για τη σεζόν 2022-23 θα είναι οι ακραίοι Κρίστιαν Φρομ, Κέβιν Κλίνκεμπεργκ και ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης. Ο Φρομ είναι αρκετά γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα στον Φοίνικα Σύρου ONEX ήρθαν οι κεντρικοί Δημήτρης Χαραλαμπίδης και Βασίλης Μανωλάξης και ο διαγώνιος Φίλιππος Μάντζιος. Ακόμη στο συγκρότημα του Δημήτρη Καζάζη ήρθε και ο λίμπερο Αναστάσιος Σωνάκης.

Το «Πειρατικό» βέβαια είχε μία καλή βάση από την περσινή σεζόν, καθώς παρέμειναν τόσο ο Ράιντελ Ιερεζουέλο και ο Μάρκος Γαλιώτος, δύο αθλητές που παίζουν στη θέση ένα ως πασαδόροι. Ακόμη στην ομάδα του Φοίνικα Σύρου ONEX παρέμεινε ο Πίτερ Μιχάλοβιτς ο οποίος είχε πάρα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία τη σεζόν 2021 -22, δίνοντας πολύτιμες λύσεις σε πολλά παιχνίδια. Ακόμη στο «Πειρατικό», από την περσινή σεζόν, παρέμειναν οι: Παναγιώτης Παπαδόπουλος (ακραίος), Δημήτρης Τζούριτς και Γιώργος Παπαλεξίου (κεντρικοί) και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης (λίμπερο).

Η ομάδα του Φοίνικα Σύρου ONEX για την σεζόν 2022-23

Προπονητής: Δημήτρης Καζάζης

Πασαδόροι: Ράιντελ Ιερεζουέλο, Μάρκος Γαλιώτος

Διαγώνιοι: Πίτερ Μιχάλοβιτς, Φίλιππος Μάντζιος

Aκραίοι: Κρίστιαν Φρομ, Κέβιν Κλίνκεμπεργκ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ρουμελιωτάκης

Κεντρικοί: Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Παπαλεξίου, Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Βασίλης Μανωλάκης

Λίμπερο: Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Αναστάσιος Σωνάκης