Στην ΑΕΚ η Λισέτ Μπλάνκο

  • Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2023 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 26 Ιουν. 2023 - 23:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την 24χρονη κεντρική Κουβανή, Λισέτ Μπλάνκο ανακοίνωσε η διοίκηση της ΑΕΚ. Η Κουβανή αθλήτρια είναι γνωστή στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς αγωνίστηκε την περσινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Volley league γυναικών με τα χρώματα του ΠΑΟΚ.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της Ένωσης

"Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Liset Herrera Blanco. Η κεντρική αθλήτρια, ύψους 1,92 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η 24χρονη αθλήτρια (06/12/1998) είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Κούβας, έχοντας περάσει από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ξεκίνησε την καριέρα της από την κουβανική Matanzas το 2014, ενώ το 2017 μετέβη στην Ελβετία για λογαριασμό της Volero Zurich, με την οποία κατέκτησε το εγχώριο τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ).

Εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού βόλεϊ, το CEV Champions League. Την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στη Γαλλία, προκειμένου να παίξει στην Volero Le Cannet, όπου έμεινε για δύο σεζόν.

Το 2020 πήγε στην Ιταλία, ώστε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Unet E-Work Busto Arsizio, με την οποία έφθασε ως τα ημιτελικά τουCEV Champions League. Κι εκεί έμεινε για δύο σεζόν, ώσπου να έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αναδείχτηκε η καλύτερη κεντρική του περσινού πρωταθλήματος, ούσα και στην καλύτερη 7άδα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Ετικέτες: