Προστατεύουμε την υγεία μας όχι μόνο από τον κορωνοϊό

  • Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2020 - 23:54

Είναι καιρός τώρα, που παρακολουθώ το τι συμβαίνει με το θέμα της καθαριότητας, αλλά και το θέμα με τα αδέσποτα ζώα και τις ακαθαρσίες τους. Αυτό που διαπιστώνεται, είναι ότι και τα δυο αντί να βελτιώνονται, δυστυχώς  χειροτερεύουν. 
Επίσης, αυτά που βλέπω και αυτά που διαβάζω για τα πιο πάνω, είναι πραγματικά λυπηρά, όταν οι υπεύθυνοι αντί να βρουν και να δώσουν λύσεις, μεταθέτουν την ευθύνη στα παιδιά, στους γονείς, στους πολίτες, σε όλους τους άλλους πλην των ιδίων, αφού θεωρούν ότι όλα λειτουργούν  τέλεια.   
Στο τελευταίο Κοινοτικό Συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί κανονικά προ κορονοιού, ως μειοψηφία είχαμε φέρει το σοβαρό θέμα με τα αδέσποτα ζώα και τις ακαθαρσίες τους. Τότε, κοινή διαπίστωση ήταν, ότι η Δημοτική μας Αρχή δεν έχει βοηθήσει όσο θα έπρεπε την κατάσταση, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να έχουν ενταθεί τα περιστατικά με τις ακαθαρσίες των ζώων και ιδιαίτερα στις γειτονιές, ενώ ακόμα, δεν έχει βρεθεί χώρος για τη λειτουργία έστω και ενός άτυπου δημοτικού κτηνιατρείου. 
Παράλληλα είχε γίνει αναφορά και στο θέμα της καθαριότητας και στην προβληματική εικόνα και λειτουργία της αποκομιδής των σκουπιδιών. Καθώς και σήμερα, είναι πολύ συχνή η εικόνα των υπερχειλισμένων κάδων και η μεγάλη αύξηση των ογκωδών αντικειμένων και άλλων ρυπαρών πραγμάτων. Και ενώ από την μια έχει ανακοινωθεί κατ επανάληψη ότι ξεκινούν πρόστιμα για τους παραβάτες, από την άλλη δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένα πρόστιμο, εάν δεν διαπιστωθεί κατ ιδίαν. Ενώ ξέρουν, ότι αυτό δεν είναι εφικτό. 
Τώρα περιμένουμε, απ ότι μας λένε, την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας και την πρόσληψη 2-3 υπαλλήλων για να μας λύσουν το κυκλοφοριακό και το θέμα της καθαριότητας.  
Θεωρώ ότι εμείς πρώτοι, ως εκπρόσωποι του Δήμου, πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα, τηρώντας τον κανονισμό καθαριότητας και τους Νόμους του Κράτους για να καταλάβουν και οι πολίτες τις δικές τους ευθύνες και να αναλάβουν κι εκείνοι το μερίδιο που τους αναλογεί.
Τέλος, θα πρέπει να μη μας ενδιαφέρει μόνο να είμαστε καλοί, αλλά δίκαιοι, ωφέλιμοι & χρήσιμοι και να μην συστήνουμε επιτροπές για τα ματιά του κόσμου. Γιατί όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί όλοι επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Αρια Δαφνά
Κοινοτική Σύμβουλος Ερμούπολης
  

 

Ετικέτες: