Της Όλγας Στεφανίδου

Τίτλοι τέλους για το κατάστημα του ΟΤΕ της Μυκόνου

  • Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2020 - 13:22

Μετά από πολλές δεκαετίες λειτουργίας επάνω στο νησί της Μυκόνου, η διοίκηση του Γερμανικού πια ΟΤΕ κλείνει με fast track διαδικασίες το κατάστημα του στη Μύκονο (μαζί με της Μήλου και του Κιλκίς), αδιαφορώντας και για τους εργαζόμενους που θα βγουν στην ανεργία, αδιαφορώντας και για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. 
Όταν ένα Κοινωνικό Αγαθό, γιατί οι τηλεπικοινωνίες είναι Κοινωνικό Αγαθό, μέσω της πάγιας και αξεπέραστης τακτικής, Απαξίωση-Υποβάθμιση-Ιδιωτικοποίηση ξεπουλιέται, και περνάει στα χέρια των ιδιωτών, μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Στην πορεία με το που θα διαπιστωθεί ότι ένα κομμάτι του είναι ζημιογόνο ή ότι δεν φέρνει τα επιθυμητά κέρδη στα ταμεία της επιχείρησης, με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται για κλείσιμο, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.
 Και ενώ θα έπρεπε η ανάπτυξη της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας να είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας, αντ’ αυτού μετατρέπονται σε απειλή για τους εργαζόμενους, εφόσον στις πλείστες των περιπτώσεων γίνονται αιτία να χάσουν τις δουλειές τους. Κι αυτό γιατί σε κάθε περίπτωση το κριτήριο είναι η κερδοφορία και το συμφέρον των επιχειρήσεων, και όχι το συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας. Εδώ και χρόνια, οι υπάλληλοι του ΟΤΕ, εκτός από τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές, έχουν μετατραπεί και σε dealer πακέτων του Ομίλου ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση του ομίλου τούς θέτει ουτοπικούς στόχους, με την απαίτηση να τους πετύχουν πάση θυσία, ειδάλλως υπάρχει και η αξιολόγηση! Και βέβαια να μη παραλείψουμε και το μερίδιο ευθύνης των σωματείων, τα οποία έχουν μετατραπεί στους καλύτερους συνεργάτες της εργοδοσίας!
Ήρθε και ο Covid-19 και τα σάρωσε όλα! Το πέρασμά του ήταν καταλυτικό για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, εν προκειμένω! Η τηλεργασία λόγω της καραντίνας ήταν ό,τι έπρεπε για να παρθούν οι αποφάσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ, από τη μια μέρα στην άλλη. 
Πόσα συμβόλαια έχει ο ΟΤΕ επάνω στη Μύκονο; Κατά συνέπεια, ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής, και των Δημοτικών παρατάξεων για την τόσο κραυγαλέα απαξίωση, εκ μέρους του Ομίλου του ΟΤΕ, και προς τους εργαζόμενους αλλά και προς την τοπική κοινωνία της Μυκόνου; Αναρωτιέται κανείς, με το κλείσιμο του ΟΤΕ στο νησί της Μυκόνου, τι μέλλει γενέσθαι με όλους αυτούς τους πολίτες που τους εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα ο υπάλληλος του ΟΤΕ; Γιατί, πώς να το κάνουμε, υπάρχουν και κάποιες ηλικίες και κάποιοι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση ούτε στο Ίντερνετ, ούτε στη σύγχρονη τεχνολογία. Ποιες άραγε θα είναι οι επόμενες υπηρεσίες που θα είναι υποψήφιες για κλείσιμο; Για ποιους υπαλλήλους χτυπάει η καμπάνα της ανεργίας; ΕΛΤΑ; Τράπεζες; 
Ο ΟΤΕ αυτό που κατάφερε μέχρι σήμερα, να υπάρχουν δηλαδή τηλεφωνικές γραμμές σε όλη την ελληνική επικράτεια, και να εξυπηρετείται ο κάθε Έλληνας πολίτης, το κατάφερε γιατί είχε δημόσιο χαρακτήρα! Και μόνο ως Δημόσιο Αγαθό μπορεί να λειτουργεί και προς όφελος των εργαζομένων και προς όφελος όλης της κοινωνίας!

 

Ετικέτες: