Απάντηση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας

Ο Γ. Βουτσίνος για τον βιολογικό Κινίου

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ"

ΣΥΡΟΣ 6.11.2013

Κύριοι,

Στο υπ’ αριθμ. 3756/5.11.2013, φύλλο της εφημερίδας σας, δημοσιεύεται άρθρο της κας ΑΝΝΑΣ-ΤΕΡΕΖΑΣ ΔΑΛΜΥΡΑ, σχετικό με τον βιο­λογικό Κινίου, το οποίο αναφέρεται σε παρέμβασή μου στο τελευταίο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ. Στο σχετικό άρθρο παρατίθενται ανακριβείς σχετικές δηλώσεις των κ.κ. Π. ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ, Φ. ΞΑΓΟΡΑΡΗ και Γ. ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ τις οποίες η κα Α-Τ. ΔΑΛΜΥΡΑ, εμμέσως πλην σαφώς, προβάλλει ως ακριβείς, (Φ. ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ «λακωνικός και ιδιαίτερα ακριβής» κλπ.) και κατ’ αντιδιαστολή με εμφανίζει ανακριβή και υπερβολικό. Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε το κατωτέρω σχετικό κείμενο προς αποκατάσταση της αλήθειας.

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Στο φύλλο της 5.11.2013 της "ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ" οι κ.κ. Π. ΡΑΟΥΖΑΙΟΣ, Φ. ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ και Γ. ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ έκαναν ανακριβείς δηλώσεις σχετικές με τη τοποθέτησή μου πάνω στο χρόνιο πρόβλημα της κακής λειτουργίας του βιολογικού Κινίου στο συμβούλιο της Δ.Κ. ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ της 31.10.2013. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μισή αλήθεια είναι ψέμα. Επίσης όλοι δικαιολογούμε λίγο τον υπάλληλο (Γ. ΒΑΚΟΝΔΙΟ), ο οποίος αν τολμήσει να πει όλη την αλήθεια, το πιθανότερο είναι να μη πετύχει τί­ποτε και να πληρώσει για την «ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΤΟΥ». Κυρίως όμως όλοι γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί συνήθως ρέπουν προς τη ψηφοθηρία και την παραταξιακή αλληλεγγύη, είναι ιδιαίτερα αλλεργικοί στην αλήθεια, όταν αυτή σχετίζεται με τα λάθη τους και την ανεπάρκειά τους, και δεν προβληματίζονται ιδιαίτερα για το ότι μας έφεραν την ΤΡΟΪΚΑ ή ότι κατάντησαν την ΣΥΡΟ από πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ουραγό.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ κ. Γ. ΒΑΚΟΝΔΙΟ διότι 17 χρόνια από την κατασκευή του βιολογικού Κινίου επιβεβαιώνει ότι ο βιολογικός ΚΙΝΙΟΥ είναι πολύ μεγάλο θέμα, ότι δεν λειτουργεί ως βιολογικός αλλά ως σταθμός μεταφοράς των λυμάτων Κινίου στην Ερμούπολη προς επεξεργασία, παρά την διαφωνία του, (σημ. κορεσμός Ερμούπολης, βιολογικός Γαλησσά, κλπ.), ότι δεν έγιναν από την αρχή οι εγκαταστάσεις της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων, (γιατί;; δεν προβλεπόταν να γίνουν στο Βούλια;;), ότι τα ύδατα του βιολογικού δεν ανακυκλώνονται (γιατί;; Δεν μας έλεγαν ότι με τα νερά του βιολογικού θα ποτίζουμε τα χωράφια, μέχρι και θα τα πίνουμε;;) ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΡΩΤΩ: Αρκετές δεκάδες ή ίσως και εκατοντάδες κυβικά είναι ψιλή διαρροή; Χρειάζονται μήνες για να την εντοπίσουν; Για περισσότερο από 10 χρόνια δεν έχουμε ανάλογα προβλήματα; Στα ΤΡΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ, με ανάλογο πρόβλημα τους τελευταίους 8 μήνες, τί έκανε όταν τον ενημέρωσα; Ακόμα και χθες υπήρχαν λύματα. Γιατί είναι ακραία η τοποθέτηση μου; Ζητάει χρηματοδότηση για βελτιώσεις. Ποιος θα την εξοφλήσει; Ο βιολογικός Κινίου παρελή­φθη σκοπίμως εκπρόθεσμα, λόγω κακοτεχνιών, χωρίς δυνατότητα ελέγχου και αποκατάστασης αυτών; Οι υπεύθυνοι γι’ αυτό πλήρωσαν;

Όσον αφορά τους δύο εκλεγμένους, κρίνω ότι δεν αξίζει το κόπο να ασχοληθώ περισσότερο μαζί τους. Έχω την εντύπωση ότι τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες που εκλέγεται ο καθένας, το έχουν ρίξει στη τρελή γιατί έτσι τους συμφέρει. Τα λίγα που αναφέρω για το βιολογικό, πιστεύω ότι είναι αρκετά για να βοηθήσουν κάθε προβληματιζόμενο πολίτη στην αναζήτηση της αλήθειας, ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, που θα τον οδηγήσει στη λήψη πιο σωστών αποφάσεων απ’ ότι μέχρι σήμερα, για το καλό των παιδιών μας, γιατί οι πιο πολλοί από μας μάλλον δεν προλαβαίνουμε.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Π.Βουτσίνος

Σύμβουλος Δ.Κ. Άνω Σύρου

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η "Κοινή Γνώμη" έχει στη διάθεσή της το ηχητικό της συνεδρίασης καθώς παρευρέθηκε δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησής της και κατέγραψε τη συζήτηση. Κατά συνέπεια και καθώς υπήρξε εκ νέου επικοινωνία με τα πρόσωπα που φιλοξενούνται οι δηλώσεις τους, δεν περιέχεται καμία ανακρίβεια στο δημοσίευμα.

Δαλμυρά Άννα - Τερέζα

Δημοσιογράφος

 

Διαβάστε ακόμα