Απάντηση και παραινέσεις

Στο Γιώργο Πάπιτση επι της ανακοίνωσης του "Ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου με αοριστίες
  • Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2013 - 06:10

Του

Ελευθέριου Κίκιλη

Δικηγόρου

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα την Ανακοίνωση του δημοτικού συμ-βούλου του Ενιαίου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και επί σειρά δεκαετιών Δημάρχου Άνω Σύρου Γιώργου ΠΑΠΙΤΣΗ, σχετική με το ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ» και τίτλο : «Ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου με τις αοριστίες», που δημοσιεύθηκε, τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο του νησιού μας.

Πραγματικά, αφού διάβασα την Ανακοίνωση του Γιώργου ΠΑΠΙΤΣΗ με το πιο πάνω θέμα και όσα γράφει, ένοιωσα αγανάκτηση, θύμωσα και λίγο έλλειψε να βάλω τα κλάματα. Τελικά, αυτός που έστειλε την υπόθεση του ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ» στον Εισαγγελέα δεν σκέφτηκε τίποτα ; Δεν σκέφτηκε ότι το παλικάρι αυτό, τόσα χρόνια έχει δώσει και την ζωή του για το καλό του τόπου, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τα τόσα που έχει κάνει σ’ αυτόν τον τόπο και θα μείνουν αλησμόνητα ; Και φυσικά διερωτήθηκα. Ποιός και γιατί να ανακινήσει, και μάλιστα μ’ αυτό τον τρόπο, αυτό το θέμα ; Μήπως κάποιος από το πρόσφατο παρελθόν εκκολαπτόμενος σωτήρας του τόπου αυτού ή «συνοδοιπόρος» του ; Γιατί, πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Ακούγονται πολλά ονόματα και πολλές, ακόμη και, ανίερες συμμαχίες !!!!!. Μάλιστα δε, και δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ακούγεται και κάποιος του πρόσφατου παρελθόντος, που πριν λίγα χρόνια σε υψηλή «καρέκλα» καθήμενος, δεν ήξερε τι σημαίνει ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Απόφασής του, που συντάκτης ήταν, βέβαια, υφιστάμενός του και ο οποίος, από τώρα, χρησιμοποιώντας τις γνωστές γκαιμπελικές μεθόδους ( ρίξε, ρίξε λάσπη στον αντίπαλό σου, κάτι θα μείνει) του αλήστου μνήμης ΠΑ.ΣΟ.Κ., που υπηρέτησε επί σειράν ετών (μπορεί και δεκαετιών), όταν και όποτε τα προσωπικά του συμφέροντα και οι προσωπικές του φιλοδοξίες το επέτρεπαν ή επέβαλαν !!!!!!! άρχισε, τώρα τελευταία, με ωραίο τρόπο τις λασπολογίες, που σχέση έχουν με το ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ», όπως θα σημειώσω παρακάτω.

Επισημαίνει, ο Γιώργος ΠΑΠΙΤΣΗΣ, με ιδιαίτερη έμφαση, ότι μέχρι σήμερα ποτέ δεν ποινικοποίησε την πολιτική ζωή του τόπου, αν και του δόθηκαν ΠΟΛΛΕΣ ευκαιρίες….. Δηλαδή, ρε Γιώργο (το «ρε» εννοείται με την φιλική του έννοια), τόσες πολλές παρανομίες γνωρίζεις και δεν τις έχεις καταγγείλει μέχρι σήμερα στον Εισαγγελέα ; Και γιατί δεν το κάνεις τώρα, αφού, όπως γράφεις, με αοριστίες στάλθηκε ο φάκελος του ΚΕΚ στον Εισαγγελέα ; Και δεν φοβάσαι, μήπως σε καλέσει ο Εισαγγελέας να δώσεις εξηγήσεις γι’ αυτά που ξέρεις ; Και να σου πω κάτι πολύ φιλικά, δεν φοβάσαι μήπως ασκήσει – αυτεπάγγελτα – ποινική δίωξη εναντίον σου για παράβαση του άρθρου 232 του Ποινικού Κώδικα (παρασιώπηση εγκλημάτων) ή του άρθρου 231 του ίδιου Κώδικα (υπόθαλψη εγκληματία) ; Μπράβο «μαγκιά» !!!!!

Πιο κάτω, στην Ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «εμείς ψηφίσαμε και ζητήσαμε να ελεγχθεί η οικονομική διαχείριση του ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ» διαχρονικά και δεν έχουμε κανέναν φόβο ή συμφέρον να μην το πράξουμε, γιατί είναι γνωστή η χρηστή διαχείριση που έγινε στο Δήμο της ΄Ανω Σύρου και στα Νομικά του Πρόσωπα επί Δημαρχίας μου» (αυτολεξεί η δημοσιευθείσα Ανακοίνωση στην πιο πάνω εφημερίδα). Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω με όσα αναφέρει. Όμως, ως «αφεντικό» του Δήμου Άνω Σύρου και των Νομικών του Προσώπων, δώσε μου απαντήσεις στα ερωτήματα που με βασανίζουν καιρό τώρα :1) Πώς είναι δυνατόν να έχουν εργασθεί τουλάχιστον μια δεκάδα εργαζόμενοι στο Δήμο Άνω Σύρου και να φέρεται εργοδότης τους το ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ» Βέβαια, είναι αλήθεια ότι ο Δή-μος Άνω Σύρου δικαιώθηκε στα Δικαστήρια, διότι έκριναν ότι εργοδότης, ανεξάρτητα εάν οι εργαζόμενοι εργαζόντουσαν στο Δήμο Άνω Σύρου, ήτο το Κ.Ε.Κ. «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ».2) Γιατί όμως οι άνθρωποι αυτοί, μέχρι σήμερα, δεν έχουν πληρωθεί, αν και τους οφείλεται ΣΥΝΟΛΙΚΑ το ποσόν των 382.621,74 € !!!!!!!! μαζί με τους τόκους ; Και επί τέλους, μπορώ να ξέρω, ως Πληρεξούσιος Δικηγόρος τους, εάν, πότε και από που θα πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί ; 3) Και εν πάση περιπτώσει, σε βάρος των ανθρώπων αυτών δεν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης (άρθρο 386 παρ. 3 Π.Κ. – λόγω ποσού), αφού αλλού εργαζόντουσαν (στο Δήμο Άνω Σύρου) και άλλος ήταν ο εργοδότης τους (Κ.Ε.Κ. «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ») ; Εγώ δεν ξέρω, αν δεν ξέρεις και εσύ, ας μου απαντήσει κάποιος άλλος που ξέρει !!!!!!!. 4) Γιατί, ενώ υπάρχει Α Μ Ε Τ Α Κ Λ Η Τ Η Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου (διαδικασίας εργατικών διαφορών !!!!!!!), εργασθέντος στο ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ», δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα, αν και του οφείλεται το συνολικό ποσόν των 39.118,25 € μαζί με τους τόκους, ξέχωρα και άλλες οφειλές του ΚΕΚ προς αυτόν από άλλες αιτίες, αλλά με παρέπεμψαν, ως Πληρεξούσιο Δικηγόρο του, στον εκκαθαριστή (του ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ») Γεώργιο ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ, οικονομολόγο, κάτοικο Αγ. Παρασκευής Αττικής, Λ. Μεσογείων, αριθμ. 396, προς τον οποίο έχω επιδώσει την Απόφαση του Δικαστηρίου από την 1ην Μαρτίου 2012 !!!! ; Τελικά, θα πληρωθεί ο εν λόγω δικαιωθείς ; Και αν ναι, πότε και από πού ; (είναι αυτός, που ο εκκολαπτόμενος σωτήρας, χρησιμοποιεί, όπως προανέφερα, τις γνωστές χιτλερικές μεθόδους και αν μη τι άλλο «απειλεί». Απλά, του εφιστώ την προσοχή σε ό,τι λέει, ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ……….). Και 5) Έφθασε στα χέρια μου βεβαίωση αποδοχών εργαζομένης στην Δ.Ε.Π.Ε.Δ.Α.Σ. (Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας – ΤV Άνω Σύρου – οδός Δον Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΥ αριθμ. 1, με ΑΦΜ 090105316), η οποία φέρεται να έχει εισπράξει το καθαρό ποσόν των 1.694,44 €, το οποίο η εν λόγω εργαζομένη ΟΥΔΕΠΟΤΕ εισέπραξε. Η απαίτησή της έχει δυστυχώς παραγραφεί. Αλλά διερωτώμαι, το ποσό αυτό ποιος το εισέπραξε και γιατί ; ΜΠΡΑΒΟ «ΧΡΗΣΤΗ» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ !!!!!!!!!.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται στους οικείους φακέλους δικογραφιών στο γραφείο μου. Ονόματα δεν αναφέρω γιατί δεν έχω την, προς τούτο, εντολή, από τους εντολείς – πελάτες μου. Εφόσον μου το επιτρέψουν θα δώσω τα πλήρη στοιχεία (ονόματα, αποφάσεις, έγγραφα του Δήμου Άνω Σύρου, Νομικών Προσώπων του κλπ.) στη δημοσιότητα.

Και τελειώνοντας, διάβασα στην ίδια Ανακοίνωση του Γ. ΠΑΠΙΤΣΗ «Ξανά τόνισα και επαναλαμβάνω καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Συμφωνώ μαζί σου Γιώργο. Εγώ, αν ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα αυθόρμητα στον Εισαγγελέα και θα του έλεγα : «Κύριε Εισαγγελέα, ήμουν Δήμαρχος Άνω Σύρου είκοσι (20) και πλέον χρόνια. Ανέλαβα νέος και γέρασα. Φτωχόπαιδο ήμουν. Ένα μισθό έπαιρνα. Να, αυτή την περιουσία απέκτησα (στο Κτηματολογικό Γραφείο Σύρου - Ερμουπόλεως φαίνεται άλλωστε). Αυτά τα έργα έκανα, ένα προς ένα να τα αναφέρεις, άλλωστε εσύ τα ξέρεις και ……….. κανείς άλλος !!!!!!!!!!!. Να δώσεις τους φακέλους με όλα τα οικονομικά στοιχεία για έλεγχο, όπως π.χ. γέμισα την Απάνω Μεριά με τσιμεντόδρομους, όποιος θέλει ας τους ελέγξει, πέσανε όλα τα μπετά στους δρόμους, ούτε ένα (1) κυβικό δεν πήγε χαμένο !!!!!. Και στο τέλος να του πεις, «Και τόσα χρόνια, που ήμουν Δήμαρχος, συνέστησα προσωπικές εταιρίες, για να ζήσω την οικογένειά μου, αυτοί ήταν οι σκοποί των εταιριών μου, να και ο τζίρος τους και αυτά είναι τα κέρδη τους». Και θα το έκανα αυτό Γιώργο, μόνο και μόνο για να μην βρεθεί κανένας, άλλος κακοήθης, όπως υπαινίσσεται, από αυτούς που έστειλαν την υπόθεση του ΚΕΚ στον Εισαγγελέα, και σε «στριμώξει» σε καμιά άλλη γωνία !!!!!

Σύρος, 22 Νοεμβρίου 2013

 

 

 

Διαβάστε ακόμα