Ανταπάντηση και επιπλέον παραινέσεις

Προς το Γιώργο Πάπιτση επί της απάντησής του “Ο Δικηγορίσκος έγινε Δικαστής και Εισαγγελέας”
  • Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, 2013 - 06:10

Του Ελευθέριου Κίκιλη

Δικηγόρος

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στις Τοπικές Εφημερίδες, αλλά ακόμη πιο γρήγορα πριν διαβαστεί προσεκτικά ή ακόμα και μελετηθεί !!!!! από τον Γ. ΠΑΠΙΤΣΗ η απάντησή μου επί της Ανακοινώσεώς του, πρόλαβε να μου απαντήσει με τον πιο πάνω τίτλο «Ο Δικηγορίσκος έγινε Δικαστής και Εισαγγελέας», με απάντηση, που δόθηκε στη δημο-σιότητα (ηλεκτρονικές σελίδες και «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» της 28-11-2013, σελ. 15). Είναι αλήθεια ότι εξεπλάγην με την ταχύτητα της απαντήσεώς του. Και από το εν γένει ύφος της εύκολα εξήχθη το συμπέρασμα, ότι την έγραψε εν θερμώ, με θυμό και με απόλυτη προ-χειρότητα. Δεν έχω την απαίτηση να είναι «δικηγόρος», διότι και η απάντησή μου επί της Ανακοινώσεώς του και η σημερινή ανταπάντησή μου αναλίσκουν από την πολύωρη εργασία μου, κάποιες ώρες, γιατί έχω μάθει, ό,τι γράφω να το μελετώ και όχι να προχειρογράφω και επιπλέον να γράφω με πολύ ψυχρό αίμα. Επειδή όμως, Γ. ΠΑΠΙΤΣΗ δεν έχεις μνήμη, ή έχεις ασθενή ή επιλεκτική μνήμη, σου θυμίζω ποιος είναι «ο δικηγορίσκος», για να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

1) Εν έτει 1982 !!!!! μετά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 1981, τότε που το αλήστου μνήμης ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί αρχηγίας Ανδρέα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, έλαβε το 48% και πλέον των ψηφισάντων εκλογέων, εσύ που ήσουν ;

Τότε οι επικεφαλείς των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (υπήρχαν εκείνα τα χρόνια) και η Νομαρχιακή του Επιτροπή, ελάβαμε την «διαταγή», όπως στις δημοτικές εκλογές του 1982, αν είναι δυνατόν, όλοι οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων να είναι «πράσινοι». Ως Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βροντάδου, είχα κληθεί σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, γιατί δεν βρίσκαμε υποψήφιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τον Δήμο Άνω Σύρου. Η συνεδρίαση κράτησε αρκετές ώρες και κάποιος «πέταξε» την ιδέα για σένα ΠΑΠΙΤΣΗ. Συμφωνήσαμε και ο κλήρος έπεσε σε μένα και στον Στέφανο ΔΕΛΑΣΟΥΔΑ, να σε επισκεφθούμε στο σπίτι σου στην Άνω Σύρο, να σου ανακοινώσομε την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής και να σε πείσουμε να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος Άνω Σύρου, παρ’ όλο ότι είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του αειμνήστου πατρός σου Βικέντιου ΠΑΠΙΤΣΗ. Βλέπεις, τότε, τόσο εγώ όσο και ο Στ. ΔΕΛΑΣΟΥΔΑΣ είμαστε στην ονομαζομένη «Επιτροπή Αυτοδιοίκησης». Και το ίδιο βράδυ ανηφορίσαμε για την Άνω Σύρο, συναντηθήκαμε, σε πείσαμε να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος Άνω Σύρου, αν και ήσουν 26 – 27 χρονών και δεν είχες ιδέα, ούτε από πολιτική, ούτε από Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το μόνο που σου ζη-τήσαμε ήταν να πείσεις τον αείμνηστο πατέρα σου να αποσυρθεί από την υποψηφιότητα προς χάριν σου. Στους φόβους σου, τι θα κάνεις σαν υποψήφιος, σε καθησυχάσαμε ότι τον συνδυασμό θα τον καταρτίσουμε εμείς και κάποιους λόγους που έπρεπε να εκφωνήσεις στα καφενεία της Άνω Σύρου, θα τους γράφαμε εμείς, όπως και έγινε !!!!!. Και τον συνδυασμό σου καταρτίσαμε και τους λόγους συντάξαμε !!!!!!. Δυστυχώς, τότε ο αείμνηστος πατέρας σου «δεν έκανε πίσω» γιατί όπως πληροφορηθήκαμε σου είχε πει «άσε με να εκλεγώ να πάρω την σύνταξή μου και την επόμενη φορά θα είσαι υποψήφιος». Τα γεγονότα είναι πολύ γνωστά και βέβαια με την συμβολή όλων εξελέγης με ποσοστό 53%. Τόσον εγώ, όσο και ο Στέφανος ΔΕΛΑΣΟΥΔΑΣ, για το πιο πάνω οικογενειακό πρόβλημα που δημιουργήσαμε χωρίς να το θέλομε, το φέρομε βαρέως στην συνείδησή μας. ΕΣΥ ;;;;;; Και ακόμη να σου θυμίσω ότι από τότε και για τις επόμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή με αυτήν του 1982, ήμουν ο Νομικός Σύμβουλος του συνδυασμού σου και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτρεχα για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετώπιζες στην εκλογική διαδικασία για να ξαναεκλεγείς, όπως και έγινε !!!!!!. Και τώρα σου θυμίζω ότι «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» (ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 310 – 240 Π.Χ. - Αλεξανδρινός Ποιη-τής).

2) Από τότε που πρωτοεξελέγης Δήμαρχος Άνω Σύρου, όπως προανέφερα, ανίδεος από πολιτική και εντελώς ξένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Τόσο εσύ, όσο και οι άλλοι «συνοδοιπόροι» σου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «ξυπνήσατε». Και επί τη επιδείξει της Κομματικής Ταυτότητας που σου δώσαμε το 1982, προσεβλήθεις από την ιδιοπαθή νόσον της θεσιθηρίας (Εμμ. ΡΟΪΔΗΣ, σε άρθρο του δημοσιευθέν στο υπ’ αυτού εκδιδόμενο περιοδικό «ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ»). Έρποντας και γλείφοντας ως άλλες θεραπαινίδες της Νομαρχιακής και Κεντρικής Εξουσίας κατελάμβανες «καρέκλες». Όταν όμως, διαπιστώ-σαμε ποιο ήταν το «ξύπνημά σου», αλλά και όλων των τοποθετηθέντων σε «καρέκλες» ελέω ΠΑ.ΣΟ.Κ., τόσον εγώ, όσο ο Στέφανος ΔΕΛΑΣΟΥΔΑΣ και ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ με διαφορετική, από σένα φιλοσοφία και κυρίως πολιτικό ήθος, που είχαμε μάθει παιδιόθεν από τους γονείς μας και ιδιαίτερα εγώ από την αείμνηστη μάνα μου, την κυρά – Βαγγελιώ, σιωπηρά και χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις, εδώ και πολλά χρόνια κατεβήκαμε το πολυτελές πλοίο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την κεντρική σκάλα !!!!!! Θέσαμε τους εαυτούς μας στο περιθώριο, ασχοληθήκαμε με τις δουλειές μας και το ψάρεμα, και αφήσαμε εσάς να αλωνίζετε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ίσως λάθος μας, όπως λάθος μας που πιστέ-ψαμε στον Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, που μεταλλάχθηκε σε Πανελλήνια Σοσια-ληστρική Φατρία. Και τώρα που το πλοίο βούλιαξε, όπως οι αρουραίοι έχεις και έχετε εγκαταλείψει το πλοίο και εμφανίζεστε στη Συριανή Κοινωνία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

3) Το ότι απήντησα στην Ανακοίνωσή σου, εσύ ευθύνεσαι !!!!. Γιατί Π Ρ Ο Κ Α - Λ Ε Ι Σ και η εξουσία, εκτός των άλλων σε όπλισε και με ασυλία. Όταν διάβασα ότι «ποτέ δεν ποινικοποίησες την πολιτική ζωή του τόπου, αν και σου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες», με τον παταγώδη τίτλο «Ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου με τις αοριστίες», αμέσως μου ήρθε στο μυαλό και πάλι ο Εμμ. ΡΟΪΔΗΣ, ο οποίος έχει γράψει : «Θεωρώ ανήθικον εκείνον μόνον, όστις σκεπάζει την γυμνότητα με σεμνά ενδύματα, ψιμυθιώνει τας ρυτίδας της, κρύπτει την δυσμορφίαν της, και ούτω μεταμορφωμένην ζητεί να καταστήσει την κακίαν αξιέραστον αντί μισητής, διαστρέφων την ιδέαν του καλού …, ηθικόν δε νομίζω τον δι’ οιουδήποτε τρόπου προσπαθούντα να ενισχύσει το αίσθημα τούτο…...Ούτε τας γλυκανόστους φράσεις, ούτε το εγκώμιον της κακοηθείας κατορθώνω να χωνεύσω» (Εμμ. ΡΟΪΔΗΣ «ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ», σελ. 19). Και όπως εγώ, αλλά και δεκάδες έντιμοι και ηθικοί αποχωρήσαντες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εδώ και δεκάδες χρόνια, δεν χώνεψα το θράσος και την αναίδειά σου. Σκέφθηκα τα «ξυπνήματα» όσων έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτού του τόπου εδώ και δεκάδες χρόνια, στην κατάντια που έχετε φέρει αυτόν τον τόπο και την απόλυτη φτώχεια που βιώνει το σύνολο των συμπολιτών μας, με δικές τους αποκλειστικά ευθύνες, μεταξύ των οποίων είσαι και εσύ, που κόπτεσαι ότι τα τόσα πολλά που έχεις προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο. Κι’ αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι. Δεν έχετε σκεφθεί απολύτως τίποτα ;;;;;; Μόνον η «καρέκλα» της εξουσίας σας ενδιαφέρει ;;;;;; Σας έχουν κτυπήσει την πόρτα συνάνθρωποί μας, που ζητιανεύουν ένα κομμάτι ψωμί για να φάνε ;;;;;; Γνωρίζετε πόσες μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στον τόπο μας έχουν κλείσει ;;;;;; Γνωρίζετε πόσα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης είναι κλειστά από πτωχευμένα εμπορικά καταστήματα ;;;;;; Γνωρίζετε πόσες υποθέσεις του Ν. 3869/2010 (Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά) έχουν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο Ερμουπόλεως, το οποίο έχει «μπλοκάρει» και προσδιορίζει τέτοιες αιτήσεις το 2015 ;;;;;; Γνωρίζετε τι βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο ;;;;;; Πόσες χιλιάδες ευρώ χρωστάει η εργοδοσία σε κάθε ένα εργαζόμενο ;;;;;; Πόσα παιδάκια πάνε στο σχολείο νηστικά ;;;;;; Πόσοι συμπολίτες μας πηγαίνουν τα βράδια στους κάδους των σκουπιδιών μήπως και βρουν κάτι για να φάνε ;;;;;; Πόσες χιλιάδες άνεργοι υπάρχουν σ’ αυτόν τον τόπο ;;;;;; Πόσοι εργαζόμενοι, κυρίως οικοδόμοι, έχουν να κάνουν μεροκάματο εδώ και τρία (3) χρόνια ;;;;;; Αν αυτή είναι η προσφορά σου και η προσφορά των υπολοίπων της Πασοκληστρικής Φατρίας σ’ αυτόν τον τόπο, τότε «φιλαράκο» είσαι παγερά αναίσθητος και ανάλγητος !!!!!!

4) Το γεγονός ότι κάποιος «συνοδοιπόρος» σου έστειλε την υπόθεση του ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ» στον Εισαγγελέα, μου θυμίζει το πώς ο Ρούντολφ Τζουλιάνι (επί σειράν ετών Δήμαρχος της Νέας Υόρκης) εξάρθρωσε την Cosa Nostra της Νέας Υόρκης με έδρα το Μπρούκλιν. Ο Δήμαρχος αυτός κατόρθωσε σε συνεργασία με το F.B.I. να «βαπτίσει» γκάνγκστερ δύο πράκτορές του, οι οποίοι έγιναν capo και συνεργάτες των «οικογενειών» της Μαφία του Vincent Badalamenti ή Bonanno και του Carmine Persico ή Colombo. Και αφού οι πράκτορες έμαθαν τα πάντα, για το πώς λειτουργεί η Μαφία της Νέας Υόρκης, μια ωραία πρωΐα εκατοντάδες πράκτορες του F.B.I. οπλισμένοι σαν αστακοί συνέλαβαν τους πιο πάνω Don. Και ω του θαύματος, για πρώτη φορά στην ιστορία της Cosa Nostra, καταπατήθηκε ο νόμος της Omertà, διότι ο συλληφθείς Don Colombo «έδωσε» όλους τους συνεργάτες «των οικογενειών» στο F.B.I.

5) Έτσι λοιπόν, ψάξε να βρεις «Γιωργάκι», ποιος σε έδωσε στον Εισαγγελέα και γιατί. Το τι θα προκύψει με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αυτοί που με απασχολούν, είναι οι εργαζόμενοι, που έγραψα στην απάντησή μου. Τελικά, απ’ ότι φαίνεται, όχι μόνο δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά, αλλά και δεν ξέρεις να διαβάζεις. Εγώ δεν σε κατηγόρησα ότι εσύ χρωστάς λεφτά στους ανθρώπους αυτούς, αλλά το ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ». Και όταν σου απήντησα ότι έχω τους φακέλους στο γραφείο μου, δεν κατάλαβες ούτε τι εννοώ, ούτε τι έχω στα χέρια μου. Απλώς, σε ενημερώνω, ότι στο φάκελό μου έχω συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας από το 1996 (ήσουν τότε άραγε Δήμαρχος Άνω Σύρου ; μήπως θυμάσαι ;) και εντεύθεν, γιατί, οι συμβάσεις αυτές φέρουν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή σου !!!!!, την σφραγίδα σου !!!!! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΤΣΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ) και την σφραγίδα του ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ». Οι συμβάσεις αυτές φέρουν ως εργοδότη το ΚΕΚ «ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ», αλλά οι άνθρωποι αυτοί ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, εργαζόντουσαν στον Δήμο Άνω Σύρου. Γι’ αυτό σου έγραψα ότι σε βάρος των ανθρώπων αυτών έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κακουρ-γηματικής απάτης. Για επιβεβαίωση πήγαινε σε κάποιο δικηγόρο να στα εξηγήσει. Ο ΚΙΚΙΛΗΣ ό,τι γράφει τα γράφει γιατί αποδεικνύονται με Ε Γ Γ Ρ Α Φ Α. Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό περί ψευδών ισχυρισμών. Ποιος είναι ψεύτης γνωρίζεις. Άσε λοιπόν τις πομφόλυγες. Η εποχή που ήξερες έχει περάσει ανεπιστρεπτί !!!!!. Εγώ σου έδωσα συμβουλές και τελικά με περίσσιο θράσος, αναίδεια, και εγωισμό μου απήντησες. Απλά σε ενημερώνω τώρα, ότι εάν μέχρι και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και μέχρι ώρα 15.00 δεν πας στον Εισαγγελέα να καταγγείλεις τι γνωρίζεις γι’ αυτά που έγραψες στην Ανακοίνωσή σου, την Πέμπτη το πρωί, 5 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 θα επισκεφθώ τον Κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου στον οποίον θα του θέσω υπ’ όψιν την Ανακοίνωσή σου, την απάντησή μου, το σχόλιό σου «ο Δικηγορίσκος έγινε Δικαστής και Εισαγγελέας….», που δημοσιεύθηκε στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ της 28ης Νοεμβρίου 2013 και την ανταπάντηση που σου δίνω τώρα. Και σε ενημερώνω ότι αν στον Εισαγγελέα δεν αναφέρεις τίποτα απ’ όσα γνωρίζεις και τηρήσεις τον νόμο της Omertà, να έχεις υπ’ όψιν σου ότι διαπράττεις το αδίκημα του άρθρου 191 Π.Κ., δηλαδή της διασποράς ψευδών ειδήσεων !!!!!! Και επειδή στο άρθρο σου αναφέρεις «δικηγορίστικα άρθρα και δικονομικά νούμερα», σε ενημερώνω ότι τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα δεν είναι ΝΟΥΜΕΡΑ !!!!!!. Κι αν θέλεις να μάθεις λίγα νομικά, μπορώ να σου συστήσω φίλους μου – από τα φοιτητικά χρόνια – και συνεργάτες μου σε σοβαρότατες υποθέσεις Καθηγητές της Νομικής Επιστήμης των Σχολών (Νομικής) Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής.

5) Επίσης, να σε ενημερώσω ότι ήδη κάποια αθώα, ενάρετα, ηθικά και καλλικέλαδα «πουλάκια» άρχισαν να κελαηδούν. Και κάποιο απ’ αυτά μου είπε : Μήπως γνωρίζεις ποιος επέλεξε τον τίμιο και ενάρετο Ισιδ. ΣΑΛΑΧΑ να κατέβει για Δήμαρχος όταν έχασες τις εκλογές ; Ποιοι «κύκλοι» τον επέβαλαν ; Μήπως τότε και εσύ τον ψήφισες ;;;;;; Πρόσεξε γιατί απαντώντας μου με αυτό το ύφος, μάλλον προτίμησες την ομαλω-τέρα οδόν ήτις οδηγεί εις βάραθρον (Εμμ. ΡΟΪΔΗΣ «ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ», σελ. 40).

6) Είναι αλήθεια και πραγματικά θα πρέπει να σε συγχαρώ, για το γεγονός ότι βγήκα μπροστά, αφού μέχρι σήμερα ουδείς σου απαντούσε «για τα έργα και τις ημέρες σου» και φυσικά όχι να αναρριχηθώ στην πολιτική ζωή του τόπου, γιατί είναι γνωστόν ότι ο ΚΙΚΙΛΗΣ ποτέ δεν φίλησε «κατουρημένες ποδιές», όπως έκανε ο αείμνηστος Γιάννης ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ στη γνωστή ταινία, για να αναρριχηθεί, όπως έκανες χρόνια πολλά εσύ. Και να σου γνωρίσω, ότι επί Χούντας υπηρέτησα σε Τάγμα Ανεπιθυμήτων για τις επα-ναστατικές ιδέες μου, (στο 566 Τ.Π. στο Σιδηρόκαστρο). ΕΣΥ ;;;;; Έτσι λοιπόν ξέρω πολύ καλά από ανορθόδοξο πόλεμο, μιας και μας μάθανε, για να ζούμε στα βουνά, να τρώμε φίδια. Και έχω φάει αρκετά ψητά φίδια !!!!!!!!!!.

Και τελευταία παραίνεση, ούτε προειδοποίηση, ούτε απειλή. «Σταμάτα να με προκαλείς γιατί έχω πολλούς λαγούς στα μανίκια». Αν είσαι έξυπνος το καταλαβαίνεις. Αν συνεχίσεις να είσαι εγωιστής, υπερφύαλος και αλαζών, Ε Δ Ω Ε Ι Μ Α Ι και έχεις ανοικτή Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η όποτε θέλεις να τα πούμε face to face και διάλεξε εσύ τον Τοπικό Τηλεοπτικό Σταθμό.

Σύρος, 30 Νοεμβρίου 2013

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα