Με άσφαιρα πυρά όχι μόνο δεν πετυχαίνεις τον στόχο αλλά αυτογελοιοποιείσαι

(Απάντηση Γ. Μαραγκού προς Γ. Πάπιτση σχετικά με τοποθετήσεις του τελευταίου σε ΜΜΕ)
  • Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2013 - 06:10

Αφορμή για την τοποθέτησή μου, αποτελούν πρόσφατες δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, που παραχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιώργος Πάπιτσης, σχετικά με το ΚΕΚ «Φερεκύδης» καθώς και η πρόκληση που μου απηύθυνε να απαντήσω επί του θέματος.

Ο κ. Πάπιτσης, κατά την προσφιλή τακτική του ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει», με αοριστολογίες, αβάσιμους ισχυρισμούς, ψεύδη και αναφορές περί «ηθικής» προσπαθεί ανεπιτυχώς να δημιουργήσει εντυπώσεις, για μια υπόθεση για την οποία έχω υποστεί σοβαρότατη ηθική και οικονομική βλάβη. Προφανώς, πέραν των άλλων, η αμετροέπεια, το θράσος, ο στρουθοκαμηλισμός και η ειρωνική του διάθεση περισσεύουν. Έχω να πω λοιπόν, στον φίλτατο κ. Πάπιτση, τα εξής:

Όποιος θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να λάμψει η αλήθεια προσφεύγει ο ίδιος στην δικαιοσύνη και δεν αναλώνεται σε βαρύγδουπες και μεγαλόθυμες ατάκες του στυλ «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», «να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο», «να λάμψει η αλήθεια» και άλλα συναφή.

Με βάση την από 27/12/2006 αγωγή, που κατέθεσα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου, κατά των (α) ΚΕΚ «Φερεκύδης», (β) Δήμου Άνω Σύρου και (γ) κ. Ισίδωρου Σαλάχα (υπό την διπλή ιδιότητα του τέως Δημάρχου Άνω Σύρου και Προέδρου του ΚΕΚ «Φερεκύδης») και κοινοποίησα προς τις (α) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης και (β) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και μετά την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης, το δικαστήριο μου επιδίκασε το ποσό των περίπου 40.000 €, περιλαμβανομένων των τόκων, για παρασχεθείσες υπηρεσίες μου στο ΚΕΚ «Φερεκύδης» την περίοδο 2005-2006.

Το παραπάνω ποσό, κ. Πάπιτση ισχυρίζεστε με περίσσιο θράσος ότι το απαιτώ (;;;) παρότι μου έχει επιδικαστεί ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ. Εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση: «και κερατάς και δαρμένος».

Ιδιαίτερα εντύπωση κ. Πάπιτση μου προκαλεί το γεγονός ότι, σε ορισμένα δημοσιεύματα με παρουσιάζετε ως «Διευθυντή ΚΕΚ» ενώ σε άλλα ως «Διευθυντή Κατάρτισης». Ενημερωτικά σας γνωρίζω, για να μην με παρουσιάζετε «επιμελέστατα» όπως θέλετε ή σας συμφέρει ότι, η υπαλληλική μου σχέση με το ΚΕΚ, στην περίοδο που αναφέρεστε, τελούσε υπό την ιδιότητα του «Διευθυντή Κατάρτισης» (Διευθυντής Σπουδών).

Έπρεπε να γνωρίζετε κ. Πάπιτση, άλλωστε επί σειρά ετών διατελέσατε Πρόεδρος του ΚΕΚ, ότι η ιεραρχία είχε ως εξής: (α) Διοικητικό Συμβούλιο, (β) Πρόεδρος, (γ) Διευθυντής και (δ) Διευθυντής Κατάρτισης.

Προσωπικά, ως «Διευθυντής Κατάρτισης» είχα την ευθύνη υποστήριξης και παρακολούθησης ΚΑΙ ΜΟΝΟ της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα μου, εκτελέστηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γεγονός που μπορούν να βεβαιώσουν όλοι οι γνωρίζοντες και εμπλεκόμενοι στην συγκεκριμένη διαδικασία. Επίσης, με βάση το καταστατικό του ΚΕΚ (Άρθρο 9 «Πρόεδρος, διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας»), ο μοναδικός αρμόδιος για την είσπραξη, την πραγματοποίηση πληρωμών ή την οποιαδήποτε σχετική ενέργεια ήταν ο Πρόεδρος.

Κατά το διάστημα της παρουσίας μου, ως «Διευθυντής Κατάρτισης», δεν υπέγραψα για την εισήγηση ή/και πραγματοποίηση καμίας απολύτως πληρωμής (άλλωστε δεν είχα τέτοια δικαιοδοσία όπως προανέφερα) ούτε ακόμη και για την προμήθεια ενός στυλό!!!

Η παραπάνω αγωγή μου, στρεφόταν και κατά του τότε Προέδρου του ΚΕΚ κ. Ισίδωρου Σαλάχα, ο οποίος ουδέποτε εστράφη εναντίον μου ή με αντέκρουσε. Αντίθετα, επειδή ο ίδιος αναγνώρισε αλλά και εξετίμησε τις υπηρεσίες που παρείχα, στο πλαίσιο της χρηστής και απρόσκοπτης εκτέλεσης των καθηκόντων μου, έχει εκφράσει εγγράφως τις ευχαριστίες του για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μου, κατά τη διάρκεια της εργασίας μου στο ΚΕΚ (έγγραφο Δήμου Άνω Σύρου, με Α.Π. 6631/23-12-2005).

Αλήθεια κ. Πάπιτση, εσείς γιατί εμφανίζεστε σήμερα ως «τιμητής», με αόριστους υπαινιγμούς, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να μην συμβούλευα σωστά τον τότε Πρόεδρο του ΚΕΚ ώστε να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις; Μήπως για να δημιουργήσετε «εντυπώσεις» σε βάρος μου; Μήπως έχετε στοιχεία; Αν ναι, τότε γιατί δεν τα δημοσιοποιήσατε ή δεν τα καταθέσατε στον Εισαγγελέα όταν και προκληθήκατε δημοσίως από τον εντολοδόχο δικηγόρο μου; Εφόσον λοιπόν δεν έχετε στοιχεία, σταματήστε τα ψεύδη και τις συκοφαντίες!

Είναι δε τόση η λεβεντιά σας και ο πολιτικός πολιτισμός που κουβαλάτε που, αφού «καθαρίσατε» τόσα χρόνια με τις οικονομικές υποχρεώσεις στην θητεία σας απέναντι στους εργαζόμενους, παραδώσατε το ΚΕΚ στον κ. Σαλάχα με τέτοια νομικά κολλήματα σχετικά με την νομιμότητα αμειβόμενης εργασίας των υπαλλήλων, και ίσως και με ταμειακά, που ο άνθρωπος DE FACTO βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδα.

Τα δύο (2) πρόσφατα δημοσιεύματα του κ. Κίκιλη, αναφέρονται στα έργα και τις ημέρες σας στην αυτοδιοίκηση από το 1982 και μετά και όχι μόνο στην διετία 2005-2006. Αλήθεια, γνωρίζετε να διαβάζετε ή να κατανοείτε την Ελληνική γλώσσα διότι πολύ αμφιβάλλω! Άρα λοιπόν τι θέλετε να βγω να διαψεύσω; Αυτά που γνώριζαν οι εργαζόμενοι και όλη η Σύρα και που η Omerta που επιβάλατε κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό; Δηλαδή «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» που λέει ο λαός;

Αναφέρετε επίσης, με ύφος «χιλίων καρδιναλίων», ότι «η πορεία προς τα εμπρός θέλει γενναιότητα και ανάληψη ευθύνης και όχι ανώνυμα στοιχεία που παρουσιάζονται δια αντιπροσώπου». Προφανώς και αναφέρεστε στα παραπάνω δημοσιεύματα του κ. Κίκιλη ο οποίος τυγχάνει, εκτός από έγκριτος και καταξιωμένος δικηγόρος, να είναι και νομικός μου σύμβουλος τόσο στην υπόθεση του ΚΕΚ «Φερεκύδης» όσο και νομικός σύμβουλος της εταιρείας μου, επί σειρά ετών. Οι παρεμβάσεις του κ. Κίκιλη είναι και επώνυμες και αφορούν τον ίδιο! Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν, σε ποιόν αντιπροσωπευόμενο αναφέρεστε;

Αφού λοιπόν δεν αποδέχεστε τους ισχυρισμούς του γιατί δεν τον αντικρούετε με στοιχεία; Εξ΄όσων διάβασα σας έχει προσκαλέσει σε ανοικτό τηλεοπτικό διάλογο! Γιατί δεν αποδέχεστε την πρόκληση; Φοβάστε κάτι;

Σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσιεύσεις σας, επικαλείστε τον συνδυασμό μου! Προφανώς εξαιτίας της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και της φημολογίας αφού δεν θυμάμαι, μέχρι σήμερα, να έχω προβεί σε επίσημη ανακοίνωση! Αλήθεια, αν ο πανικός σας είναι τέτοιος, ακόμη και στην απλή φημολογία ανακοίνωσης, τι να υποθέσω ότι μπορεί να συμβεί με την ανακοίνωση; Σας δίνω μια συμβουλή κ. Πάπιτση. Κρατείστε την ψυχραιμία σας γιατί θα σας χρειαστεί! Ασχοληθείτε με τα του οίκου σας που φυλλοροεί και αφήστε τους άλλους συνδυασμούς! Προφανώς, αναγνωρίζοντας την αδυναμία σας να στελεχώσετε αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, αφού έχετε προ πολλού χάσει το έρεισμα στην κοινωνία, κάνατε και άνοιγμα συνεργασιών κατά την πρόσφατη ανακοίνωση καθόδου σας στις εκλογές. Δυστυχώς, για εσάς όμως, δεν σας «κάθησε» …

Έχετε δε, το απύθμενο θράσος να μιλάτε για αήθεις μεθοδεύσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα νεοεμφανιζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση! Κύριε Πάπιτση, αν είχατε έστω και ίχνος τσίπας επάνω σας θα θυμόσασταν ότι εσείς το 1982, ως νεοεμφανιζόμενος στα πράγματα, κατεβήκατε στις εκλογές όντας αντίπαλος, μαχαιρώνοντας πισώπλατα ακόμη και τον ίδιο τον αείμνηστο πατέρα σας!

Καταλήγοντας, σας ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να σας ακολουθήσω στην ελεύθερη πτώση σας στον βούρκο της λάσπης και της συκοφαντίας.

Η εικονική πραγματικότητα, που προσπαθείτε να δημιουργήσετε οσονούπω καταρρέει και μαζί μ΄αυτήν, δυστυχώς για εσάς, καταρρέει ολόκληρο το σύστημα «αξιών» που δημιουργήσατε στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας, τις τελευταίες δεκαετίες …

Ερμούπολη, 10/12/2013

Διαβάστε ακόμα