Επιστολή Συλλόγου "Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου"

  • Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2014 - 06:10

 

Αξιότιμη Κα Διευθύντρια,

Στο φύλλο της Εφημερίδας σας ΚΟΙΝΗ ΓΜΩΜΗ, στις 26 Φεβρουαρίου, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο σχετικά με την Αιμοδοσία, με τον τίτλο «ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΣΑΣ». Πολύ καλά κάματε και επωφελούμαστε της ευκαιρίας να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, ως Σύλλογος «Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου», διότι από κάποια χρόνια δεχθήκατε, μετά από αίτημά μας, να δημοσιεύετε, κατά διαστήματα, ένα σλόγκαν για τη διάδοση της εθελοντικής Αιμοδοσίας και ανελλιπώς και αφιλοκερδώς και σχεδόν σε κάθε έκδοση, το πράττετε.

Σας παρακαλούμε, όμως, αν θέλετε, να ανακοινώσετε την παρακάτω απάντησή μας, σχετικά με τη δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κου Γιάννη Πετράκη, στο τέλος του παραπάνω άρθρου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ο κύριος Πετράκης, στο παραπάνω άρθρο απευθύνει ευχαριστίες προς διάφορους θεσμούς που κατά διαστήματα συμβάλλουν στο έργο της Εθελοντικής προσφοράς Αίματος για τους Συνανθρώπους μας. ΄Εχει όλο το δικαίωμα να το πράξει. Δεν βρέθηκε όμως κάποιος να τον πληροφορήσει: 1) ΄Οτι δεν είναι η πρώτη φορά που το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου γίνεται παράδειγμα «εξωστρέφειας» διότι στο παρελθόν σε συνεργασία με το Σύλλογό μας ενήργησε ομαδικές αιμοληψίες στο νησί μας και ενημερώσεις στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης και 2) ότι «η λειτουργία του τμήματος αιμοδοσίας είναι υποδειγματική και οι ποσότητες αίματος κρίνονται ικανοποιητικές και επαρκείς για να τροφοδοτήσουν και άλλα κέντρα αιμοδοσίας στην Ελλάδα» (τελευταία λόγια της δήλωσής) διότι στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτό οφείλεται στη συνεχή συνεργασία και προσφορά των Μελών του Συλλόγου μας;

Τα 43 χρόνια προσφοράς σε αίμα του Συλλόγου μας στο Νησί μας και πάμπολλες φορές σε πολλά Νοσοκομεία της Χώρας μας, δεν επαρκούν για να συμπεριλαμβανόταν σε όσους απηύθυνε τις ευχαριστίες του; Η Καθολική Επισκοπή Σύρου που για περισσότερο από 15 χρόνια πρόσφερε στέγη στο Σύλλογο χωρίς κάποιο αντίκρισμα, δεν αξίζει ένα ευχαριστώ;

Ευτυχώς που η ιατρός Κα Άντα Κωτσάνη στο παραπάνω δημοσίευμα αναγνωρίζει τη συνεργασία μας και την προσφορά του Συλλόγου μας στον τομέα της «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ». Την ευχαριστούμε.

Δεν θα απαιτούσαμε αυτό το «ευχαριστώ», αλλά δεν δεχόμαστε τέτοιες διακρίσεις και ιδιαίτερα παρόμοια άγνοια, διότι δυσαρεστεί και απογοητεύει τα Μέλη του Συλλόγου μας.

Με εκτίμηση,

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα