Ανοιχτή Επιστολή προς κ. Α. Γιαλόγλου Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

  • Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Αναγκάζομαι να γράψω αυτές τις αράδες θέτοντας μερικά ερωτήματα σ’ εσάς κ. Γιαλόγλου και στη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας (συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση). Εδώ και 3 μήνες περίπου συμβαίνουν όλα τα παράξενα και παράλογα στη Σύρο και στο Δήμο μας γενικά. Θ’ αναφερθώ στην περιοχή του π. Δήμου Ποσειδωνίας και συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Ποσειδωνίας που δυστυχώς για πολλούς κι ευτυχώς για μένα γεννήθηκα. Εδώ και 3 μήνες ο Δήμος μας, μας θυμήθηκε ότι υπάρχουμε κι εμείς όταν επί 3,5 χρόνια μας είχατε ξεχάσει παντελώς. Και τα χωριά και τους ανθρώπους, όπως πολύ σωστά γράφει σε άρθρο του ο κ. Κώστας Ιωαννίδης στον τοπικό τύπο το οποίο όλοι διαβάσαμε και όλοι συμφωνούμε.

Ερχόμαστε λοιπόν 3 μήνες πριν από τις εκλογές πραγματοποιώντας μικρορουσφετάκια όπως:

  • Η παραλίγο διάνοιξη σε αγροτικό δρόμο, στην περιοχή «Μέρη» π. Δήμου Ποσειδωνίας, που ελπίζω να γνωρίζετε πούθε πέφτει του «Μέρη».
  • Η διαμόρφωση δρόμου με λίγα κιλά 3Α στην περιοχή 3 Λαγγόνια.
  • Η διαμόρφωση δρόμου με λίγα κιλά μπετόν στην περιοχή των Αγκαθωπών.
  • Στην περιοχή «Στεαστό» Ποσειδωνίας, πριν λίγες ημέρες, εθεάθησαν μηχανικοί του Δήμου και στις 12-03-2014 εμφανίζεται εργολάβος να ξεκινά την εκσκαφή του δρόμου, πλάτους 4 μέτρων και μήκους πάνω από 30 μέτρα, αφαιρώντας όλο το οδόστρωμα (μπετόν) για κατασκευή 2 μικρών φρεατίων καταμεσής του δρόμου για την απορροή των νερών της βροχής.

Κάνοντας μια παρένθεση, σας αναφέρω ότι για το τελευταίο «έργο» δεν είμαι ενάντιος, απεναντίας προσθέτω ότι έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Είμαι όμως ενάντιος με την τακτική σας και τη χρονική περίοδο που έγινε η έναρξη του «έργου» όπως και τα παραπάνω που ανέφερα. Μιλάμε για 2 μήνες πριν από τις εκλογές. Για μένα και για τον κόσμο η ρουσφετολογική πρακτική και η τακτική ψηφοθηρίας με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Και ρωτώ κ. Αντιδήμαρχε:

Υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση για το έργο στο «Στεαστό»;

Ποιος το μελέτησε;

Είναι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου;

Ποιος είναι ο επιβλέπων μηχανικός;

Είστε γνώστης όλων των παραπάνω συμβάντων;

Μήπως γίνονται όλα αυτά επειδή συγγενικά πρόσωπα κάποιου συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό σας;

Η μείζονα αντιπολίτευση έχει γνώση των συμβάντων;

Α, ξέχασα, δεν υπάρχει μείζονα αντιπολίτευση αφού είστε ένα και το αυτό!

Δυστυχώς για τον κόσμο και για μένα προσωπικά ακολουθείτε δυστυχώς την πεπατημένη του απερχόμενου Δημάρχου κ. Δεκαβάλλα, ενώ είστε νέος άνθρωπος, και φοβάμαι πολύ ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσετε αν (;;;) εκλεγείτε Δήμαρχος.

Ο σοφός λαός λέει: «Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» και Δόξα τω Θεώ έχετε πολλούς «δασκάλους» στο συνδυασμό σας.

Συγγνώμη για τα γραφόμενά μου αλλά δεν μπορώ αυτά που βλέπω να κάνετε, να μην τα στηλιτεύσω. Έτσι έχω μάθει και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω. Μεγαλύτερη αξία έχει η συνείδηση να είναι καθαρή παρά η διεκδίκηση της καρέκλας.

Με εκτίμηση,

Μάρκος Πρίντεζης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου-Ερμούπολης

Η Σύρος που αξίζουμε

Διαβάστε ακόμα


Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Παρ, 14 Μαρ. 2014 - 17:44

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ. Πρίντεζη και απλά θα συμπληρώσω άλλα δυο ψηφοθηρικά-«ρουσφετάκια» στο παραλιακό μέτωπο του Φοίνικα. Το ένα είναι το παρκινγκ απέναντι από το «Παντός Καιρού», και ακριβώς λίγο πιο πάνω 10 μετρά πετροντούβαρο, με αρχή από το πουθενά και τελείωμα πάλι στο πουθενά. Αν δεν είναι αυτό «ρουσφετολογικό έργο τότε τι είναι, τρία χρόνια είσαστε στην πλειοψηφία και τρεις μήνες πριν θυμηθήκατε τα χωριά που πέφτουν….ίσως όμως σας δώσουμε και αλλά «τρία» ( δάχτυλα, δεν αξίζετε ολόκληρο το χέρι ) εμείς αντί για ψήφο.