Απάντηση Ανδ. Γιαλόγλου στον Μ. Πρίντεζη

  • Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2014 - 12:04
  • /   Eνημέρωση: 14 Μαρ. 2014 - 14:22

Σε απάντηση του δημοσιεύματος του κ Μάρκου Πρίντεζη, το οποίο ευελπιστώ να μην συνιστά δείγμα του υψηλού επιπέδου και του σύγχρονου πολιτικού λόγου που ευαγγελίζεται ο συνδυασμός στον οποίο συμμετέχει, θα ήθελα υπεύθυνα να ενημερώσω τους συνδημότες μου για τα παρακάτω:

 

Το σύνολο των παρεμβάσεων για τις οποίες γίνεται αναφορά στην επιστολή του, περιλαμβάνονται σε αιτήματα της τοπικής κοινότητας Ποσειδωνίας για τα οποία ο κ. Πρίντεζης θα έπρεπε ήδη να είναι ενήμερος. Όπως έχω ενημερωθεί από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας -δεδομένου ότι στη θέση του αρμοδίου αντιδημάρχου βρίσκομαι μόλις τον τελευταίο ενάμιση μήνα- τέτοιου είδους αιτήματα ικανοποιούνταν σταδιακά σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας. Αναφέρω ενδεικτικά:

 

  • Ασφαλτόστρωση στην περιοχή “Κόμητο”

  • Διαπλάτυνση του δρόμου όπισθεν του νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας

  • Ασφαλτόστρωση του δρόμου στην περιοχή “Κουκουφάς”

  • Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην περιοχή “Κονιζωπή”

  • Τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευές τοίχων αντιστήριξης και στηθαίων ασφαλείας στην περιοχή “Άδειατα”

  • Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Αμπέλα

  • Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης του δρόμου προς τον Ιερό Ναό Παναγίας στην Ντελαγκράτσια

 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο έργο στην περιοχή “Στεαστό”, αυτό αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο ικανοποιήθηκε πρόσφατα και μόλις επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των παρακείμενων ιδιοκτητών. Το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και θα ήταν πολύ εύκολο για τον κ. Πρίντεζη να επισκεφθεί την Υπηρεσία και να το επιβεβαιώσει, προτού εξαπολύσει αυτή την επίθεση εντυπωσιασμού.

 

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες αναφορές του κ. Πρίντεζη, δεν μπήκα έως τώρα και δεν θα μπω ούτε στο μέλλον στη λογική τέτοιου προσανατολισμού δημόσιας αντιπαράθεσης, η οποία δεν αφορά τους πολίτες, δεν προάγει τον δημόσιο διάλογο και σίγουρα δηλητηριάζει την πρόοδο, που είναι το μόνο ζητούμενο για τη Σύρο.

 

Η συμμετοχή μας στα κοινά δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με λογικές και πρακτικές του παρελθόντος. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολιτικές θέσεις, οφείλουμε όμως να συνεργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας.

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ανδρέας Γιαλόγλου

Αντιδήμαρχος Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Διαβάστε ακόμα


Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Παρ, 14 Μαρ. 2014 - 18:05

Τα έργα μια χαρά ξέρεις και μας τα δείχνεις. Το τρόπο που πρέπει να πέφτει η πίσσα τον γνωρίζεις η μήπως τώρα θα στον μάθει ο κ. Αλμπανόπουλος? Την διαπλάτυνση πως την κάνατε αφού βάσει νομοθεσίας απαγορεύεται να γίνεται παραχώρηση περιουσίας για διαπλάτυνση η κατασκευή δρόμου? Οι φωτογραφίες στο Κόμητο μια χαρά φαίνονται, γιατί δεν μας δείχνεις και το κομμάτι που έχει κάτι πικροδάφνες στο δρόμο, και να μας πεις πόσο ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ αυτό? Είχαμε τρία χρόνια να σε ακούσουμε στα δημοτικά συμβούλια και ξαφνικά πήρες φόρα και νομίζω πως πρέπει να προσγειωθείς λίγο. Μόνο χέρι ήξερες να σηκώνεις και τώρα «σήκωσες γάντι». Έτσι για να θυμόμαστε και μερικές μέρες πιο πίσω, εσύ δεν ψήφισες ΥΠΕΡ του περίφημου –στα χαρτιά πάντα γιατί το έργο θα αργήσει κάποια χρόνια- ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ και μετά από μερικά 24ωρα τον απέσυρες γιατί είδες πως. ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΔΕΝ «έβγαιναν» από το συγκεκριμένο σημείο!!! Εύγε θα σε ψηφίσω!!! «Οι δάσκαλοι» σου ΗΤΑΝ καλοί τα τότε χρόνια…τώρα…λάθος TIMING διάλεξες και λάθος άτομα!!!

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Σάβ, 15 Μαρ. 2014 - 15:28

Έτσι κ. Γιαλόγλου, ρίξατε την πίσσα και αφήσατε τα φυτά του ιδιώτη επί του δρόμου και είναι «υποχρεωμένος» ο δήμος να πηγαίνει να κόβει τις πικροδάφνες γιατί θα ενοχλούν αντί να τις ξεριζώσετε και να ρίξετε σωστά τον δρόμο πίσσα. Άλλο ένα μισό έργο. Έτσι για να μην νομίζεις πως κοιμόμαστε και έχουμε άγνοια. http://imageshack.com/a/img22/9445/8bu6.jpg