Ασυνήθιστα… φαινόμενα

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα έπληξαν το νότιο τμήμα του νησιού, με την εμφάνιση ενός ανεμοστρόβιλου στην παραλία των Αγκαθωπών, καθώς και την έντονη βροχόπτωση, που κατέληξε σε πλημμύρα, στην ευρύτερη περιοχή Βάρης-Φάμπρικας.

Τα… πρωτοβρόχια ήρθαν αναμενόμενα για τους κατοίκους του νησιού, εφόσον ήδη διανύουμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, ωστόσο, τα φαινόμενα, που συνάντησαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές, ξέφυγαν των συνηθισμένων.

Ανεμοστρόβιλος παρουσιάστηκε στην παραλία των Αγκαθωπών, ο οποίος σχηματίστηκε μεταξύ του ουρανού και της θάλασσας, τραβώντας τα βλέμματα των περιοίκων και των παραθεριστών. Το φαινόμενο σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ δεν προκάλεσε ανησυχία, καθώς ήταν αδύναμο, ενώ πολλοί ήταν οι πολίτες, που έσπευσαν να το καταγράψουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Φαινόμενο, εκτός των συνηθισμένων του νησιού, εμφανίστηκε, όταν κατά την ίδια ημέρα και μετά από τη δυνατή μπόρα, πλημμύρισε μεγάλο κομμάτι του περιφερειακού δρόμου της Βάρης και μάλιστα, στην κλειστή στροφή, στο ύψος της διασταύρωσης, με το δρόμο που οδηγεί στην παραλία, γεγονός, που ξάφνιασε τους οδηγούς, οι οποίοι δεν είχαν ορατότητα και δεν περίμεναν την «έκπληξη», που καραδοκούσε στη συνέχεια του δρόμου.

Λίγο ανατολικότερα και στο στενό δρόμο, που οδηγεί στη Φάμπρικα, ο δρόμος επίσης γέμισε νερά, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κινούνταν από και προς τις κατοικίες τους.

Το συγκεκριμένο σημείο, είναι γνωστό για την παρουσίαση αντίστοιχων φαινομένων, παρά τις εργασίες, που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί, για την αποκατάσταση του προβλήματος.