Φροντίδα στο σύνολο των μνημείων της Ερμούπολης όπου θα στεφανώσουν οι μαθητές ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Προετοιμασία για την παρέλαση

Επαρκώς έχουν φροντιστεί τα μνημεία της πόλης στα οποία και θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη στεφάνωση των μαθητών, ενόψει του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με την εικόνα τους να κρίνεται άξια αναφοράς.

Όπως διαπιστώνεται από το φωτογραφικό υλικό, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προχώρησαν στις απαιτούμενες εργασίες καθαριότητας προκειμένου αυτά να “υποδεχθούν” την παρέλαση και τη στεφάνωση των μαθητών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τόσο οι ίδιες οι μαρμάρινες επιφάνειές τους, όσο και οι χώροι που περιβάλλουν τα μνημεία έχουν φροντιστεί ενώ μικρά τμήματα στα οποία είχαν φυτρώσει χόρτα έχουν επίσης, καθαριστεί. Σημειώνεται πως, οι μαθητές θα παρελάσουν και θα στεφανώσουν σε πέντε βασικά μνημεία τα οποία είναι τα εξής: Το μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης, η προτομή του Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου στην πλατεία Άννης Κουτσοδόντη, το Ηρώο Πεσόντων στην Ερμούπολη, καθώς επίσης η προτομή του πυρπολητή Κανάρη και ο ανδριάντας του Ναυάρχου Μιαούλη στην κεντρική πλατεία.

 

Ετικέτες: