Δεν έχουν αποθηκευθεί τα δημοτικά ποδήλατα σε ασφαλή και προστατευμένο χώρο, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη μη χρήση τους από τους πολίτες

Δημοτική περιουσία στη βροχή

Σταθμευμένα στους ποδηλατικούς σταθμούς της πόλης παραμένουν έως και σήμερα τα δημοτικά ποδήλατα που διέθεσε την καλοκαιρινή περίοδο ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προς τους πολίτες κι επισκέπτες του τόπου, παρά την επίσημη είσοδό μας στη χειμερινή περίοδο, οπότε και συστηματικά εκδηλώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

“Κλειδωμένα” στις θέσεις στάθμευσής τους στους τρεις σταθμούς της Ερμούπολης (θέση Μαρινόπουλος, πλ. Μιαούλη και θέση Πλακούρα) αφήνονται να βρέχονται, με ό,τι αυτό θα σημάνει για τη μελλοντική χρήση τους, κυρίως, αν εκ μέρους του Δήμου αφεθούν εκτεθειμένα για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για μία “ακριβοπληρωμένη” προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την εναλλακτική μετακίνησή τους στην πόλη, η οποία ωστόσο, - βάσει στοιχείων σε προηγούμενο ρεπορτάζ – δεν είχε τύχει της προσδοκώμενης ζήτησης.

Πλέον, καθώς διανύουμε τη χειμερινή περίοδο και σχεδόν κανένας πολίτης δεν προβαίνει στη χρήση αυτών, θα ήταν απαραίτητο να αποθηκευθούν σε ασφαλή και στεγασμένο χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε φθορά.

Τέλος, σχετικά με την προσπάθεια ανάπτυξης εκ μέρους του Δήμου μίας διαφορετικής κουλτούρας μετακίνησης, αναμφισβήτητα οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προβληματιστούν και να αναζητήσουν τρόπους καλύτερης προώθησής τους.