Ο Συνήγορος του Παιδιού σε Πάρο και Αντίπαρο

  • Δευτέρα, 13 Μαρτίου, 2017 - 06:21

Με παιδιά και γονείς της Πάρου και της Αντιπάρου συναντήθηκε ο Συνήγορος του Παιδιού, στο πλαίσιο των διήμερων δράσεων που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Κυκλάδων «Θησέας».

Η επίσκεψη στα δύο νησιά πραγματοποιήθηκε 4-6 Μαρτίου 2017 και είχε ως κεντρική θεματική "O αθλητισμός δικαίωμα των παιδιών και των εφήβων".

Στη διάρκεια του διημέρου διοργανώθηκαν επιδείξεις από διάφορες αθλητικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι (ποδοσφαίρου, βόλεϊ, ιστιοπλοΐας, πολεμικών τεχνών, σύγχρονου χορού). Ο Συνήγορος συζήτησε με τα παιδιά σχετικά με τα δικαιώματά τους και συγκέντρωσε ιδέες και προτάσεις τους προς τους γονείς.

Σε ξεχωριστή συνάντηση με γονείς, ο Συνήγορος κουβέντιασε μαζί τους για τις δεσμεύσεις που χρειάζεται να έχουν απέναντι στα παιδιά τους, ώστε αυτά να χαίρονται τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες, χωρίς υπερβολές, βία και επιθετικότητα και ασκούμενα στις ευθύνες και τον αλληλοσεβασμό.

Το Σάββατο ο Συνήγορος συμμετείχε σε συνάντηση εφήβων που διοργανώθηκε στην Αντίπαρο, και συζήτησε με τα παιδιά τις ιδέες τους για τη διαμόρφωση δημόσιων χώρων συνάντησης και ψυχαγωγίας για εφήβους και τα σχέδιά τους για το πώς μπορούν να απευθύνουν τις προτάσεις τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς, όπου ο Συνήγορος συναντήθηκε με μαθητές και μαθήτριες Ε' Δημοτικού και κουβέντιασε μαζί τους ιδέες για το πώς θα μπορούσαν τα δικαιώματα του παιδιού να γίνουν περισσότερο γνωστά και να βρεθούν τρόποι για να αποφεύγεται η βία και να λύνονται ειρηνικά οι διαφορές στις οικογένειες και στις παρέες.