Θερμή υποδοχή του Αγίου Φωτός στη Σύρο

  • Σάββατο, 15 Απριλίου, 2017 - 21:06

Στους Ορθόδοξους και Καθολικούς ναούς της Σύρου διανέμεται από τους εκπροσώπους των δύο Εκκλησιών το Άγιο Φως, το οποίο μεταφέρθηκε με ειδική πτήση της Sky Express, λίγο πριν τις οχτώ και μισή στο αεροδρόμιο του νησιού, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής από τις τοπικές αρχές.

Το Άγιος Φως, η αφή του οποίου έγινε, πριν από λίγες ώρες, μέσα στον πανάγιο τάφο από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, παραλήφθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β' και τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου, συνοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, καθώς και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί, οι οποίοι παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, προκειμένου να λάβουν το Άγιο Φως και τις ευλογίες των δύο Επισκόπων.

Παράλληλα με την παραλαβή του από τις αρχές της Σύρου, στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Λιμενάρχης Τήνου και ιδιώτης από το νησί της Νάξου προκειμένου το Άγιος Φως να μεταφερθεί άμεσα στα Κυκλαδονήσια.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους, τόσο οι Επίσκοποι όσο και οι κ.κ. Γ. Μαραγκός και Γ. Λεονταρίτης ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες της αεροπορικής εταιρίας Sky Express για την πρωτοβουλία της να μεταφέρει δωρεάν το Αναστάσιμο Φως, καθώς και τον Αερολιμενάρχη Σύρου για την αγαστή συνεργασία του.

 

Ετικέτες: