Η Νάξος "έσπασε" όλα τα ρεκόρ και προχωρά

Το είπαν και το έκαναν οι Ναξιώτες παραγωγοί, καθώς με περίπου 550 κιλά πατάτας Νάξου, κατάφεραν να “σπάσουν” το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες τηγανητές πατάτες.

 

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑΞΟΥ !!! #ΝΑΞΟΣ #ΚΥΚΛΑΔΕΣ #ΠΑΤΑΤΑ #ΡΕΚΟΡ_ΓΚΙΝΕΣ #ΕΛΛΑΔΑ #NAXOS #CYCLADES #POTATOES #GUINNESS_REKORD #HELLAS #GREECE ΜΠΑΓΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ (BAYA ANTONOPOULOU) Christos Anastasios Nezos Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος 8o Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου E.A.Σ. Νάξου (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου) Dimitris Kapounis Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Αρσενίου Νάξου

Δημοσιεύτηκε από Διακοπές ΣΤΗ ΝΑΞΟ Holidays in Naxos στις Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Προϊόντων Νάξου, με αφορμή την έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, έδωσε το στίγμα, ότι το 2017 θα ήταν η χρονιά, που το νησί της Νάξου θα γραφόταν με “χρυσά” γράμματα στο βιβλίο των παγκοσμίων ρεκόρ και οι παραγωγοί του νησιού, φυσικά, ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο, παρέχοντας όλη την απαραίτητη ποσότητα, ώστε να “σπάσουν” τα κοντέρ, με μία από τις καλύτερες ποιότητες πατάτας στη χώρα και όχι μόνο.

Η ιδέα για την προσπάθεια αυτή από την πλευρά της ΕΑΣ Νάξου, ήρθε ως μία πρωτοβουλία για την καλύτερη. ευρύτερη και δραστικότερη προώθηση του διάσημου προϊόντος της Νάξου, καθώς οι παραγωγοί βλέπουν καθημερινά τις συνθήκες για τον κλάδο να δυσκολεύουν. Με τη δράση αυτή, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, το νησί, η πατάτα και οι παραγωγοί, “ακούστηκαν” σε όλη την Ελλάδα, με τις ελπίδες όλων να στοχεύουν στην μεγιστοποίηση της ζήτησης για την ποιοτική παραγωγή των Ναξίων αγροτών.