Απολογισμός πεπραγμένων και κοπή βασιλόπιτας για την Κάριτας Σύρου

Ευγενές έργο βασισμένο στην εθελοντική προσφορά

Τον απολογισμό του έργου της χρονιάς που έφυγε, πραγματοποίησαν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου της Κάριτας Σύρου, με τη συμμετοχή πολλών μελών, αλλά και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της Κάριτας Σύρου, ο πρόεδρος του Σωματείου, π. Αντώνιος Βουτσίνος, τόνισε την εθελοντική προσφορά των μελών της Κάριτας, κάνοντας ειδική μνεία στην προσφορά τους, μέσα από τις φιλανθρωπικές, αλλά και λειτουργικές δράσεις.

Μέσα στο 2018, η Κάριτας Σύρου, συνεχίζοντας με συνέπεια την προσφορά της στους ανθρώπους και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, προμήθευσε με τρόφιμα και φάρμακα τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ενώ ορισμένες φορές, σύμφωνα με τον π. Αντώνιο, στην περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο από το Δ.Σ. υπήρχε συνδρομή της Κάριτας σε πληρωμές των λογαριασμών της ΔΕΗ ή άλλων ΔΕΚΟ, ακόμη και σε ρευστό χρήμα.

Παράλληλα συνεχίστηκε η διαλογή και διανομή από τους εθελοντές του Σωματείου του ρουχισμού και άλλων ειδών που δώρισαν οι πιστοί, ενώ αρκετοί παραγωγοί της Σύρου, βοήθησαν με την προσφορά των προϊόντων τους προς τους ωφελούμενους της Κάριτας, με τη συνδρομή εθελοντών, που τα μετέφεραν.
Τέλος, αναφορά έγινε και στη συνεργασία μεταξύ της Κάριτας Σύρου και των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσω της δράσης “Μπορούμε”, από την οποία το σούπερ μάρκετ προμηθεύει σχεδόν καθημερινά είδη, τα οποία το Σωματείο διανέμει σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Τέλος, ο π. Αντώνιος έκανε αναφορά στη σημασία που έχουν τα παζάρια που διοργανώνουν οι εθελόντριες της Κάριτας, για τη συνέχεια των προγραμμάτων σίτισης και παροχής ενχρήματης βοήθειας προς τους απόρους.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Επίσκοπος, κ. Πέτρος Στεφάνου, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, τόνισε, πως η θέληση και η ικανότητα να κάνει κανείς το καλό οφείλει να συνοδεύεται πάντα από την Αγάπη του Θεού, καθώς η καλή πράξη, που γίνεται χωρίς το Χριστό στην καρδιά μας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μία απλή φιλανθρωπία. Αντιθέτως, όταν η καλή πράξη γίνεται μέσω του Χριστού, τότε μεταφράζεται σε αγνή αγάπη. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εθελοντές, χωρίς τους οποίους το πολυσήμαντο έργο της Κάριτας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, τονίζοντας ωστόσο, πως αυτό είναι το καθήκον όλων μας, το οποίο και οφείλουμε να υλοποιούμε.

Εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης χαιρετισμό απηύθυνε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Κοινωνική Υπηρεσία, κ. Απόστολος Ρουσσουνέλος, ο οποίος μίλησε για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Κάριτας, ευχαριστώντας τα μέλη και εθελοντές του Σωματείου, καθώς και τον πρόεδρό της, π. Αντώνιο Βουτσίνο, για την άψογη και αμφίδρομη συνεργασία.

Τέλος, αν και απών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αντώνης Συρίγος έστειλε εγγράφως τον χαιρετισμό του, ευχόμενος καλή επιτυχία στο ευγενές και θεάρεστο έργο της Κάριτας Σύρου, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό από τα μέλη έως το Δ.Σ. του Σωματείου, για την κοινωνική προσφορά, την οποία επιτελούν.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, με την έγκριση των πεπραγμένων, του οικονομικού απολογισμού και του προϋπολογισμού για το 2019, η Κάριτας Σύρου έκοψε την βασιλόπιτά της.

Ετικέτες: