Οι εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Σύρου Ερμούπολης «φρόντισαν το περιβάλλον» και τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη στο Animasyros 12

Ενεργό μέλος της μεγάλης φεστιβαλικής οικογένειας

Άλλη μία ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία έζησαν οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Στο πλαίσιο της 12ης διοργάνωσης με θέμα «AnimaGreen», οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήριο με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, που διεξήχθη στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης.

Η ρύπανση επηρεάζει όλους ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. Τι κάνουμε εμείς για αυτό; Πώς προστατεύουμε το περιβάλλον;

Κατά τη διάρκεια του γεμάτου χρώματα και σχέδια εργαστηρίου «Φροντίζω το περιβάλλον» με εκπαιδεύτρια την Έλενα Παυλάκη, οι συμμετέχοντες έδωσαν ζωή και κίνηση σε ένα πουλί, ένα ψάρι και ένα δέντρο για να αφηγηθούν την ιστορία τους.

Η Έλενα Παυλάκη είναι απόφοιτος του τμήματος 3d animation & interactive media του κολλεγίου ΑΚΤΟ της Αθήνας. Εργάζεται ως animator στην εταιρεία παραγωγής Lokey αλλά και ως εκπαιδευτικός στον όμιλο animation της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής. Κατά την ερευνητική της εργασία με τίτλο «Η συμβολή του animation σε παιδιά με αυτισμό», ήρθε σε επαφή με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, επισκέφτηκε ειδικά σχολεία, και συμμετείχε ως βοηθός σε εργαστήρια animation για παιδιά σε αυτό το φάσμα. Τέλος, πραγματοποίησε πειράματα σε ειδικές τάξεις και ολοκλήρωσε την διπλωματική της εργασία, ένα animated λεξικό ρημάτων για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, με τίτλο «Ο Ορέστης μαθαίνει τα ρήματα».

Σημειώνεται ότι η ομάδα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ άνοιξε την τελετή λήξης του Animasyros 12 στο Θέατρο Απόλλων με μια συναυλία με έργα του Erik Sattie και του Μίκη Θεοδωράκη, υπό την μουσική επιμέλεια της μουσικού Στέλλας Γιαλόγλου και τη συμμετοχή των εκπαιδευτών Μόσχας Κοντορούση, Ελευθερίας Βιτάλη, Δημήτρη Μαραγκού και Καρμέλλας Βακονδίου.