Η 4η Αγέλη Λυκοπούλων Σύρου τίμησε με τον δικό της τρόπο τα ζωάκια

Ευχή για λιγότερα αδέσποτα στον δρόμο

Πηγή έμπνευσης αλλά και αφορμή περισυλλογής και ευαισθητοποίησης των μικρών προσκόπων της Σύρου για τη σωστή διαχείριση ενός σημαντικού ζητήματος που απασχολεί την τοπική κοινωνία αποτέλεσε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Στόχος αυτής της ημέρας είναι να αυξήσει την κατάσταση των ζώων, προκειμένου να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης σε όλο τον κόσμο. Ο εορτασμός της, στις 4 Οκτωβρίου -ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη αγίου των ζώων- ενώνει κινητοποιεί και προτρέπει τους ανθρώπους να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλα τα ζώα. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων εορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία.

Κινητήριος δύναμη η αγάπη

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη και οι αρχηγοί της 4ης Αγέλης Λυκοπούλων Σύρου αποφάσισαν να μάθουν μέσα από το προσκοπικό παιχνίδι τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα του νησιού μας, καθώς και τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσουμε, όταν συναντήσουμε ένα αδέσποτο.

«Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους για να τα πλησιάσουμε, τα ταΐζουμε και τα πιάνουμε, τα πηγαίνουμε στον κτηνίατρο και τους βρίσκουμε ένα σπίτι που θα τα φροντίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κοινή Γνώμη» η υπαρχηγός του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων, Πόπη Τσομπανά.

Επιπλέον, η Αγέλη υποδέχτηκε στην εστία της Περιφερειακής Εφορείας Κυκλάδων την –γνωστή για τη φιλοζωική δράση της- κ. Δωροθέα Lipinska Παπαδάτου, η οποία κέρασε τα λυκόπουλα μπισκοτάκια-ζωάκια και τους έδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο για τα ζώα. Τα παιδιά ανταπέδωσαν αυτή την ευγενική χειρονομία, προσφέροντας ξηρά τροφή, κονσέρβες και άμμο που αγόρασαν από το ομαδικό ταμείο τους καθώς και με την ευχή να έχουμε λιγότερα αδέσποτα στον δρόμο.