Έως τέλος του χρόνου οι εξαιρέσεις για το ΚΤΕΟ

  • Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:10

Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος το χρόνου ισχύει η παράταση που είχε δοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου σχετικά με την υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων που έχουν έδρα στους Δήμους του Νομού Κυκλάδων, όπου δεν λειτουργούν ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με την απόφαση, η παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και  δικύκλων είναι μέχρι 31-12-2019.

Η απόφαση ισχύει εκτός των οχημάτων μέχρι 3,5 τόνους και των δικύκλων με έδρα τα νησιά Θήρας, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Τήνου, όπως και όλα τα οχήματα  και  δίκυκλα με έδρα τη Σύρο.

Τα οχήματα που εκτελούν μεταφορικό έργο πολιτών, όπως λεωφορεία ΚΤΕΛ,  τουριστικά λεωφορεία, εκπαιδευτικά οχήματα και Ε.Δ.Χ. θα συνεχίσουν να  επιθεωρούνται από τα τοπικά τμήματα Μεταφορών και Επικοινωνιών και να εφοδιάζονται με δελτία καταλληλότητας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. 

Τα οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα θα συνεχίσουν να έχουν υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο, σύμφωνα με τις ισχύουσες  διατάξεις.

Η ανωτέρω παράταση παύει να ισχύει, σε όποιον Δήμο λειτουργήσει  Ι.ΚΤΕΟ  ή  υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου από κινητή μονάδα ΚΤΕΟ, αφότου ανακοινωθεί πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων στην αντίστοιχη περιοχή και  για όσο χρονικό διάστημα ισχύει αυτό το πρόγραμμα.

Η ανωτέρω παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου των  προαναφερόμενων  κατηγοριών  οχημάτων, αφορά μόνο στα οχήματα  που κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στα νησιά που εμπίπτουν στην παράταση υποχρέωσης. Όσα από τα παραπάνω οχήματα, με έδρα συγκοινωνιακές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, κυκλοφορούν σε άλλες  συγκοινωνιακές  περιοχές της χώρας και συμπληρώνουν κατά περίπτωση

τον προβλεπόμενο χρόνο για τη διενέργεια του τεχνικού τους ελέγχου ή πραγματοποιούν επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές προς την ηπειρωτική  Ελλάδα ή άλλες περιοχές που έχουν υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο, δεν απαλλάσσονται της αντίστοιχης υποχρέωσής τους για τον τεχνικό έλεγχο.

Οχήματα των παραπάνω κατηγοριών, που μετακινούνται για την εκτέλεση  μεταφορών ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο από και προς την υπόλοιπη χώρα,

οφείλουν να ελεγχθούν άμεσα από ΚΤΕΟ χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμα.  

Στη χορηγούμενη παράταση δεν περιλαμβάνονται τα ταξινομημένα σε άλλους  δήμους της χώρας βαρέα οχήματα των προαναφερόμενων κατηγοριών, που   κυκλοφορούν μόνιμα ή περιστασιακά στο Νομό Κυκλάδων.

Ετικέτες: