“ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ”

Βούτηξε στο λιμάνι του Βόλου δεμένος στο ποδήλατό του

  • Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2020 - 06:23

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του 75χρονος Βολιώτης. Ο άτυχος άνδρας αποχαιρέτησε την οικογένειά του με ιδιόχειρο σημείωμα, μετέβη στο λιμάνι και βούτηξε στη θάλασσα δεμένος στο ποδήλατό του. Δυστυχώς, παρά την κινητοποίηση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί έγκαιρα. Μετά από έρευνες βρέθηκε από δύτη στον βυθό στη θαλάσσια περιοχή στην πλωτή εξέδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας είχε χάσει συγγενικό του πρόσωπο, γεγονός που του είχε στοιχίσει πολύ. Το τελευταίο διάστημα αισθανόταν δύσπνοια και επισκεπτόταν συχνά το Νοσοκομείο Βόλου. Ενδεχομένως να τον είχε επηρεάσει η όλη κατάσταση με τον κορονοϊό και να πίστευε ότι είχε πέσει θύμα της πανδημίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι ήταν καλά. Γνωστοί του έλεγαν ότι εξωτερίκευε συχνά αυτόν τον φόβο.

Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του συγκλόνισε τον Βόλο και τη Μαγνησία. Ο άτυχος άνδρας ήταν πολύ γνωστός και μορφωμένος, κοινωνικός και πρόσχαρος.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 11 το πρωί, όταν ο αυτόχειρας έφευγε από το σπίτι, ενώ η σύζυγός του απουσίαζε. Η οικογένειά του φέρεται είδε το σημείωμα γύρω στις 12 το μεσημέρι. Οικείος ειδοποίησε τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα, όπως και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιδιόχειρο μήνυμα «φωτογράφιζε» το λιμάνι ως τόπο για το απονενοημένο διάβημα. Οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ερεύνησαν όλη τη θαλάσσια περιοχή του παραλιακού μετώπου με σκάφος, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπός της Βασίλης Ηλιόπουλος. Ταυτόχρονα οι λιμενικοί διενεργούσαν έρευνες με σκάφος, περιπολικά οχήματα και πεζές περιπολίες. Εδειχναν τη φωτογραφία του 75χρονου στους πολίτες που βρίσκονταν στην παραλία αναζητώντας ίχνη του, αλλά κανένας δεν τον είχε δει.

Η οικογένεια παρακολουθούσε τις προσπάθειες εντοπισμού με κομμένη την ανάσα. Η σύζυγος ήταν σε εμφανή κατάσταση σοκ. Οι έρευνες συνεχίστηκαν με δύτη στην πλωτή εξέδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά του αυτόχειρα διαπίστωσαν ότι ο 75χρονος είχε αφήσει μήνυμα στο κινητό με τις συντεταγμένες της τοποθεσίας, όπου θα έκανε το απονενοημένο διάβημα, μέσω της Google, κάνοντας screenshot.

Επαγγελματίας δύτης εντόπισε τελικά τον 75χρονο νεκρό στον βυθό κοντά στην πλωτή εξέδρα. Δυστυχώς, κανένας από τους ιδιοκτήτες σκαφών δεν είχε δει τον άτυχο άνδρα να περνά από το σημείο. Κανένας δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό για να τον βοηθήσει. Στην παραλία έπνεαν δυνατοί άνεμοι και οι περισσότεροι ήταν μέσα στα σκάφη. Ενημερώθηκαν για το συμβάν με λύπη.

Όπως διαπιστώθηκε ο αυτόχειρας είχε δεθεί στο ποδήλατο με σχοινί από τον λαιμό. Ετσι όταν βούτηξε στη θάλασσα βυθίστηκε. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζει την προανάκριση λαμβάνοντας καταθέσεις, ενώ παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Η προανάκριση συνεχίζεται.