Πεπραγμένα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κατά την περίοδο του 2ου υποχρεωτικού εγκλεισμού

Κανείς δεν είναι μόνος του αυτές τις δύσκολες ημέρες

Με δεδομένη τη συναισθηματική φόρτιση, τον φόβο και τη θλίψη που κυριεύουν τον άνθρωπο υπό καθεστώς μεγάλης επισφάλειας και πίεσης, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αφουγκράζεται κάθε ανησυχία και σκεπάζει σαν ένα δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης κάθε πολίτη που χρειάζεται τη βοήθεια.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας, Αγγελική Πρίντεζη, παρουσίασε τις δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου κατά τη διάρκεια του 2ου lockdown, που έχουν ως κοινό παρανομαστή προσφορά στον άνθρωπο σε μια περίοδο με έντονο το αίσθημα της μοναξιάς και της αβεβαιότητας.

Από την πρώτη ημέρα του δεύτερου καθολικού εγκλεισμού, η Κοινωνική Υπηρεσία ενεργοποίησε τη γραμμή ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης για ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και ευπαθείς ομάδες (22810 81001).

Έως σήμερα, το Κέντρο Κοινότητας έχει επικοινωνήσει με 140 άτομα είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω προσωπικών ραντεβού. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει να προσφέρει ιδιαίτερη φροντίδα στους 120 ωφελούμενούς του. Σε αγαστή συνεργασία με τους Κοινοτάρχες όλου του νησιού και τους υπευθύνους των ΚΑΠΗ, η Κοινωνική Υπηρεσία επικοινώνησε και συνέδραμε 63 άτομα, παρέχοντάς τους κυρίως ψυχολογική στήριξη.

Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ κ. Μάρκος Ρούσσος σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου εξασφάλισε εξυπηρέτηση σε 15 ηλικιωμένους με εβδομαδιαίες συνταγογραφήσεις χωρίς μετακίνηση σε χώρους επισφαλείς για την υγεία τους.

Συγχρόνως, συνεχίζεται η συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής και βοηθημάτων στήριξης για τους πληγέντες από το σεισμό στη Σάμο.

Ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα "ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ" του win cancer για τη δημιουργία ευχετήριων καρτών που θα διατεθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων με κατάλληλη επεξεργασία-απολύμανση στους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων .

Μέσω skype συνεχίζεται το «Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Αθλητικού Περιπάτου και Εκγύμνασης».

Πέρα των κρατικών προγραμμάτων παροχής βοήθειας, μοιράστηκαν σε δικαιούχους που επλήγησαν από τον Κορωνοιο σε εποχικές εργασίες, τρόφιμα και δωροεπιταγές τροφίμων και σχολικών ειδών μέσω της ανταποδοτικής ανακύκλωσης του ΦΟΔΣΑ

Καταλήγοντας, η κ. Πρίντεζη επανέλαβε το κάλεσμα σε όποιον δημότη  έχει οποιοδήποτε πρόβλημα να τηλεφωνεί στο 2281081001 από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 9.00-15.00.