Συντήρηση του Πολιτιστικού Χώρου «Μάνος Ελευθερίου» από το Τμήμα Μικρών Έργων

Τάξη στο χάος

  • Πέμπτη, 11 Μαρτίου, 2021 - 06:14

Εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη βελτίωση της –ομολογουμένως δυσάρεστης- εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

Μια εικόνα που σίγουρα δεν αρμόζει σε έναν χώρο πολιτισμού και επ’ ουδενί δεν τιμά τη μνήμη και το όνομα του ανθρώπου που «φέρει» στον τίτλο του. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως στο πρώην Λατομείο Καραβέλα είχαν φιλοξενηθεί, κατά το παρελθόν μεγάλες και επιτυχημένες συναυλίες, που αποτελούσαν μερικές από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ο -άλλοτε πλημμυρισμένος από κόσμο και μελωδίες- χώρος, που πολλοί τον είχαν χαρακτηρίσει «Θέατρο Βράχων της Σύρου»- μετατράπηκε στο πέρασμα των ετών σε ένα έρημο και άγονο τοπίο που χρησιμοποιούταν για την εναπόθεση άχρηστων αντικειμένων, ξερών χόρτων και κομμένων κλαδιών.

Στο πλαίσιο των εργασιών που έχει αναλάβει το συνεργείο Μικρών Έργων δίνεται έμφαση στην απομάκρυνση αυτών των αντικειμένων από την άτυπη «αποθήκη» στο πλαϊνό μέρος της εισόδου, καθώς και στο γενικότερο συμμάζεμα του χώρου.

Στα μελλοντικά σχέδια της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, Μηνά Αληφραγκή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το βάψιμο, η συντήρηση και η γενικότερη αποκατάσταση των υφισταμένων κατεστραμμένων κερκίδων, η απομάκρυνση του σάπιου λεωφορείου στο βάθος και η κατεδάφιση των επικίνδυνων κτισμάτων, κάποιων εξ’ αυτών ετοιμόρροπων και χωρίς καμία χρησιμότητα.

Σημειώνεται πως λόγω του χαρακτηρισμού της έκτασης ως χορτολοβαδικής, δεν επιτρέπεται η υλοποίηση κάποιου μεγάλου έργου στο χώρο ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει και πάλι πολιτιστικές εκδηλώσεις.