Κατάρρευση μέρους του τοίχου περιμετρικά του αλσυλλίου επί της Ηρώων Πολυτεχνείου

«Ηχηρά» σημάδια προειδοποίησης

  • Δευτέρα, 5 Απριλίου, 2021 - 06:14

Άμεσης συντήρησης χρήζει τμήμα του τοιχίου που περιβάλλει το αλσύλλιο μεταξύ της κεντρικής οδού Ηρώων Πολυτεχνείων και της περιοχής Καρνάγιο.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς τόσο μέσα από το φωτογραφικό υλικό της «Κοινής Γνώμης», όσο και διερχόμενος από το εν λόγω σημείο, κομμάτι του τοίχου στο ύψος του σούπερ μάρκετ Βιδάλη (είσοδος – έξοδος από Καρνάγιο) έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός μεγάλου ανοίγματος.

Πλησιάζοντας κανείς το αλσύλλιο, θα παρατηρήσει σωρό από πέτρες τόσο στο συγκεκριμένο σημείο, όσο και σε άλλα μέρη του εσωτερικού τοίχου, που έχουν πέσει εκτός του πάρκου. Μάλιστα, κομμάτι του τοιχίου κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα, δίνοντας την εντύπωση ότι σε επόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα ακολουθήσουν κι άλλες κατολισθήσεις.

Επιπλέον, τον «κώδωνα» για μια πιθανή εξάπλωση του προβλήματος κρούουν οι ρωγμές επί της τσιμεντένιας επιφάνειας του τοίχου, ο οποίος χωρίζεται σε δύο ή και περισσότερα κομμάτια.

Δεδομένου ότι το «πάσχον» μέρος βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το σημείο εξόδου αυτοκινήτων και δικύκλων από την περιοχή Καρνάγιο, κρίνεται επιτακτική η συντήρηση και αποκατάστασή του προς αποφυγή ατυχημάτων.