Εντός του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το 2021 η ασφαλτόστρωση των οδών Αρτεμίδος και Μέγγουλα

Πίστα εμποδίων η περιοχή του Φύλακα

  • Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021 - 06:16

Ορατά και σημαντικά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στους δρόμους του «Φύλακα» και δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων της, καθώς τόσο οι διάσπαρτες λακκούβες, οι ανομοιομορφίες και το άγριο – σε πολλά σημεία- έδαφος αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκλησης φθοράς των οχημάτων τους και απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή κυρίως από τους οδηγούς δικύκλων.

Η ασφαλτόστρωση των οδών Αρτεμίδος και Μέγγουλα έχει συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το τρέχον έτος και αποτελεί ένα από τα έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μηνά Αληφραγκή, το Τμήμα Έργων Οδοποιίας του Δήμου προέβη κατά το παρελθόν σε κάποιες μικρές παρεμβάσεις για τη μερική βελτίωση του κεντρικού δρόμου, ωστόσο αυτές δεν είναι αρκετές για τη συνολική αποκατάστασή του.

Τη συγκεκριμένη ανάγκη κατέγραψε και προώθησε προς την Τεχνική Υπηρεσία η Κοινότητα Ερμούπολη με σχετική απόφασή της. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κοινότητα είχε γνωμοδοτήσει επίσης θετικά ως προς την αποκατάσταση του πρανούς και την ασφαλή αντιστήριξη της οδού Σ. Μάστορα στο Φύλακα με την κατασκευή τοιχίου εκ λιθοδομής στο όριο της οικοδομικής γραμμής και με στηθαίο ασφαλείας έτσι ώστε τα όμβρια να διοχετεύονται σε παρακείμενα φρεάτια.

Τέλος, ο Φύλακας αποτελεί μία από τις περιοχές του νησιού στις οποίες παρατηρούνται φθαρμένες και ξεθωριασμένες οδοσημάνσεις, που χρήζουν αντικατάστασης.