Με επιτυχία και τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων η γιορτή που πραγματοποιήθηκε στη νεοσύστατη Παιδική και Εφηβική Συνεργατική Δανειστική Βιβλιοθήκη Φοίνικα

Ο Φοίνικας γιορτάζει τα… βιβλία

  • Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021 - 06:14

Η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα και η ομάδα αφήγησης ΠαραμυθιαΖΩ, σύστησαν στα παιδιά και τους εφήβους της Σύρου την νέα συνεργατική και δανειστική βιβλιοθήκη, σε μία γιορτή γεμάτη αγάπη για το βιβλίο και ζωντάνια, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την πραγματοποίηση της οποίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης της πανδημίας, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επανασυστηθούν με το βιβλίο και την αξία του διαμοιρασμού του, αλλά και να περάσουν όμορφες στιγμές με μουσική, κεράσματα, αλλά κυρίως βιώνοντας τη χαρά της ανάγνωσης και της αφήγησης.

Με τη λειτουργία της νέας δανειστικής βιβλιοθήκης, οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να δωρίζουν βιβλία που δεν χρειάζονται πλέον, να δανείζονται βιβλία ενδιαφέροντος, αλλά και να εμπλουτίζουν τη συλλογή της βιβλιοθήκης, με έμφαση στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία.

Κατά την εκδήλωση έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της εκπαιδευτικού, που δραστηριοποιείται στη Σύρο, κ. Μαρίας Σαμουρκασίδου “Η έξυπνη πεταλούδα στην αποχή πιάνεται”, μέσα από θεατρικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών, ενώ τρία τυχερά παιδιά έλαβαν δώρο μετά από κλήρωση το βιβλίο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση ιστορίας και αφήγηση παραμυθιού για τα παιδιά που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Αναφορικά με τις δωρεές βιβλίων, από την Συνεργατική Δανειστική Βιβλιοθήκη Φοίνικα, σημειώνονται τα εξής;

  • Οι κατηγορίες των βιβλίων που θα συγκεντρωθούν είναι: παιδική και εφηβική λογοτεχνία, παραμύθια, κόμικ, θεματικοί τόμοι. Παρακαλούμε μη φέρνετε εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και σχολικά βιβλία.
  • Σε κάθε βιβλίο θα αναγράφεται το όνομα του παιδιού που το δώρισε και η χρονιά.
  • Στον χώρο θα υπάρχουν ονομαστικές χάρτινες σακούλες όπου θα τοποθετούνται προσωρινά τα βιβλία ανά δωρητή, μέχρι να καταγραφούν και να αρχειοθετηθούν.