Ξεχασμένη στη φθορά η οδός Μπαρμπέτα

  • Τρίτη, 10 Αυγούστου, 2021 - 06:15

Πλήρως λησμονημένη φαίνεται να έχει παραμείνει η οδός Μπαρμπέτα στην Ερμούπολη, μετά το «ναυάγιο» του σχεδιασμού για μετατροπή της σε ποδηλατόδρομο.

Ο – στο μεγαλύτερο μέρος του – σκυροδετημένος δρόμος, φέρει ιδιαίτερα σημαντικές φθορές, που αυξάνουν την επικινδυνότητα, κυρίως για τα δίτροχα οχήματα και τους πεζούς, που τον χρησιμοποιούν, καθώς το σκυρόδεμα έχει από πολλά σημεία αποκολληθεί, δημιουργώντας «παγίδες» για πόδια και ρόδες.

Παρά το γεγονός, ότι η οδός Μπαρμπέτα δεν αποτελεί κύρια οδική αρτηρία της Ερμούπολης, χρησιμοποιείται κατά κόρον από πεζούς, λόγω των πάρκινγκ επ’ αυτής, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί την πρόσβαση προς το λιμάνι και το ιστορικό κέντρο της πόλης, για τα οχήματα που χρησιμοποιούν το δρόμο, αλλά και το μεγάλο πάρκινγκ της θέσης Καρνάγιο, ενώ λειτουργεί ως αρτηρία αποσυμφόρησης της οδού Νικηφόρου Μανδηλαρά.

Κρίνεται σκόπιμο, να εξεταστεί η αποκατάσταση της οδού, προκειμένου να καταστεί ξανά ασφαλής, τόσο για τα οχήματα, όσο κυρίως για τους πεζούς που επιλέγουν να περπατήσουν έως το κέντρο της Ερμούπολης.