Σημαντικές παρεμβάσεις για την καθαριότητα των ακτών από την ομάδα της All For Blue

Δράσεις καθαρισμού παραλιών στη Μύκονο

  • Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:13

Στο νησί των ανέμων πραγματοποίησε καθαρισμούς σε παραλίες η ομάδα του οργανισμού All For Blue, όπου συνάντησε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα, ανάμεσα στα απορρίμματα που εντοπίστηκαν στις παραλίες της Βόρειας Μυκόνου.

Αρχικά, η ομάδα του All For Blue πραγματοποίησε καθαρισμό στην παραλία της Φτελιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού. Πρόκειται για ένα ετήσιο παγκόσμιο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που αποσκοπεί στην καταπολέμηση του παγκόσμιου προβλήματος στερεών αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος των θαλάσσιων συντριμμιών.

Στο πλαίσιο αυτό η All For Blue επισκέφτηκε την παραλία της Φτελιάς, μαζί με 40 Αμερικανούς επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι αφού πρώτα παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο του οργανισμού, πήραν μέρος στον καθαρισμό της παραλίας με μεγάλο ενθουσιασμό.

89% των αντικειμένων ήταν πλαστικά ενώ αμέτρητες ήταν και οι γόπες που αφαίρεσαν από την άμμο οι επισκέπτες/εθελοντές.

Στον καθαρισμό της Φτελιάς, μέριμνα για την ασφάλεια των εθελοντών, αλλά και ενεργό συμμετοχή στη δράση είχαν στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Περισσότερο δυσμενής ήταν η εικόνα στην παραλία του Αυλέμονα στη Βόρεια Μύκονο, όπου η ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με ιδιαίτερα ασυνήθιστα ευρήματα.

Όπως ανέφερε η ίδια η ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σοκαριστικό ήταν το πρωινό μας καθώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστιο όγκο απορριμμάτων στην παραλία του Αυλέμονα στη Βόρεια Μύκονο μεταξύ άλλων:

  • πλαστικά δοχεία
  • μάσκα οξυγονοκόλλησης (!!)
  • μια βάρκα
  • ένα μωρό δελφίνι σε αποσύνθεση
  • ένα κατσικάκι σε παρόμοια κατάσταση
  • παπούτσια

κι ένα σωρό άλλα απορρίμματα.

Αφού ξεπεράσαμε το αρχικό σοκ, μαζέψαμε τα όλα τα πλαστικά που ήταν κοντά στο νερό για να μην καταλήξουν στο βυθό και θα επανέλθουμε σύντομα με οργανωμένη αποστολή.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με πλωτό μέσο και σ’αυτό συνέβαλε η ομάδα Don Blue Yachting

Ευχαριστούμε πολύ το Dimitris Koutsoukos για την υπόδειξη της παραλίας».

Ετικέτες: