«Πράσινη» ενέργεια για τα σχολεία

  • Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021 - 06:14

Στην τοποθέτηση ηλιακών πάνελ, για την τροφοδότηση της λειτουργίας του συγκροτήματος των Λυκείων της Σύρου, αναμένεται να προχωρήσει ο εργολάβος, στο πλαίσιο του έργου ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων.

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων της Σύρου στην περιοχή του Μάννα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση εκ μέρους του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Μηνά Αληφραγκή, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης μάλιστα, εγκρίθηκε και σύμβαση του Δήμου με τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ, μέσω των οποίων θα τροφοδοτείται με ρεύμα το συγκρότημα.

Αυτό, θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα αφενός τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας των σχολείων, αφού αυτή θα γίνεται μέσω βιώσιμων μορφών ενέργειας και αφετέρου την μείωση των εξόδων για το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αφού πλέον θα μειωθεί στο ελάχιστο η κατανάλωση.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε πάρει δίμηνη παράταση, ωστόσο όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος, έως το τέλος Νοεμβρίου, αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

Το ίδιο ακριβώς σύστημα, με την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ, προβλέπεται και στο πλαίσιο του αντίστοιχου έργου ενεργειακής αναβάθμισης του συγκροτήματος των Γυμνασίων Σύρου.