“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΛΑΡΙΣΑΣ

Στα λευκά τα ορεινά, επιφυλακή για τα νερά

  • Τετάρτη, 2 Μαρτίου, 2022 - 06:24

Επιχειρούν παντού, όπου χρειάζεται, τα μηχανήματα της Περιφέρειας, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στα ορεινά της Θεσσαλίας, όπου από το βράδυ του Σαββάτου σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας «Μπιάνκα».

Στον Νομό Λάρισας, τα ορεινά της Ελασσόνας ντύθηκαν στα λευκά, ενώ στα πεδινά σημειώθηκαν ισχυρές, έντονες βροχοπτώσεις.

Στο ορεινό οδικό δίκτυο υπάρχει πρόσβαση στους δρόμους με τη χρήση, σε ορισμένες περιπτώσεις, αντιολισθητικών αλυσίδων.

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία εφιστούσε την προσοχή στους οδηγούς, καθώς χθες το πρωί υπήρξε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο από Αμπελώνα προς Δελέρια, λόγω υπερχείλισης στη ράμπα του ποταμού Τιταρήσιου.

ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, «επιχειρήσεις αποχιονισμού, υπό τον συντονισμό των αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκαν στα ορεινά της Μαγνησίας, στο Πήλιο, στα ορεινά της Λάρισας, στον ορεινό όγκο των Τρικάλων και στο Περτούλι, στη λίμνη Πλαστήρα και τη λίμνη Σμοκόβου, στην Αργιθέα και σε άλλες ορεινές περιοχές της Καρδίτσας. Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω και των ισχυρών βροχοπτώσεων, παρακολουθώντας το ύψος των νερών. Η Περιφέρεια εφιστά την προσοχή στους Δήμους να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και ετοιμότητας στους τομείς χωρικής ευθύνης τους, κρατώντας καθαρά τα φρεάτια.

Συνιστά επίσης στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών».