Διεξαγωγή του Προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» στην Κίμωλο

  • Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 06:10

Τη διεξαγωγή του 10μηνου προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» έπειτα από αίτημα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αναγέννηση & Πρόοδος» αποφάσισε στη 10η Συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιμώλου έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη και εισήγηση του Δημάρχου Κιμώλου, Κωνσταντίνου Βεντούρη.

Το αίτημα προς τον Δήμαρχο

Με επιστολή της, η οποία είχε σταλεί στις 22/07, η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» ευχαριστούσε τον Δήμαρχο για τη γόνιμη συνεργασία και τον ενημέρωνε πως το νησί της Κιμώλου είναι υποψήφιο προς ένταξη στο χειμερινό πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» που θα διεξαχθεί το διάστημα Οκτώβριος 2022-Ιούλιος 2023, με την τελική απόφαση να αναμένεται να ληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής καθηγητών Φυσικής Αγωγής οι οποίοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του προγράμματος. Η θετική απάντηση όφειλε να έχει σταλεί γραπτώς ως τις 31/08/22 και προϋπέθετε την οικονομική κάλυψη της διαμονής  του/της συνεργάτη που θα μετέβαινε στο νησί της Κιμώλου για την υλοποίηση τους προγράμματος, ώστε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι διαδικασίες εύρεσης καταλύματος, καθώς το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου. Σε περίπτωση καθυστέρησης έναρξης του προγράμματος λόγω κωλυσιεργιών στις διαδικασίες, η ΑΜΚΕ ενημέρωνε πως ενδέχεται ο/η επιλεγμένη ΚΦΑ να μην μπορεί να δεσμευτεί και να αναγκαστούν να ακυρώσουν το πρόγραμμα για το συγκεκριμένο νησί. Στις υποχρεώσεις του Δήμου, ανέφερε η επιστολή, πως  συμπεριλαμβάνεται και η παροχή των ενδεδειγμένων χώρων του προγράμματος (σχολικές αίθουσες/πολυχώρος).

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος, λαμβάνοντας υπόψη τη θετική ανταπόκριση των παιδιών και των γονέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και την επιθυμία τους για την ένταξη του νησιού της Κιμώλου στο ετήσιο πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» για τη νέα χρονιά, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΜΚΕ, με τους όρους και τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στην επιστολή της και με τη δέσμευση της κάλυψης της δαπάνης στον υπό έγκριση προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2022. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισε την πρόταση της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», κρατώντας όπως μία επιφύλαξη για το αν εξακολουθεί να ισχύει και δεν έχει ολοκληρωθεί η τελική απόφαση καθορισμού των νησιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εφόσον η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αν και θετική, είναι εκπρόθεσμη.

Το πρόγραμμα

Tο πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται σε 2 πυλώνες, αθλητισμό & εκπαίδευση, πρόκειται να  περιλαμβάνει ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες αλλά και  καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως και νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μάθησης και την ενδυνάμωση των παιδιών.

Το πρόγραμμα Αθλητικά Μονοπάτια, διοργανώνει το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υλοποιεί η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).