Συμμετοχή του Σ.Εργ.Α.Δ.Α. στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Σύρου

  • Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2022 - 14:03

Ο Σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου, στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου και την διαρκή υπονόμευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι στην συμμετοχή τους, προκηρύσσει στάση εργασίας από ώρα 10:30 πμ έως 12:30 μμ. για τις υπηρεσίες της Α.Δ. Αιγαίου με έδρα την Σύρο.

Δυόμισι χρόνια και σχεδόν 35.000 χαμένες ζωές, μετά την εμφάνιση της πανδημίας, στη χώρα μας, η κυβέρνηση συνεχίζει την συστηματική υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, βαδίζοντας με συνέπεια στο δρόμο των προκατόχων της. Εκτός του Νοσοκομείου της Σύρου, το ένα μετά το άλλο δημόσια νοσοκομεία ανακοινώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους αναγκάζοντας τους ασθενείς να πληρώσουν στις επιχειρήσεις που εμπορεύονται υπηρεσίες υγείας . Η πρόσφατη αποκάλυψη για το τραγικό ποσοστό θνησιμότητας όσων συνανθρώπων μας διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ ( 97,5%), σε συνάρτηση με τα αυξημένα ποσοστά θανάτων στα υποβαθμισμένα επαρχιακά νοσοκομεία, αφαιρεί κάθε πρόσχημα: η εφαρμοζόμενη πολιτική που αφορά στη προστασία της δημόσιας υγείας, μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τα αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα από την πλήρη απουσία των επιχειρηματιών / εμπόρων υπηρεσιών υγείας από την μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν προβλημάτισαν την κυβέρνηση, ούτε όσους προπαγανδίζουν την δήθεν συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αντί να αποδεχθούν την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του Δημόσιου Τομέα Υγείας, στην πρωτοβάθμια και στη νοσοκομειακή περίθαλψη όπως και στην εντατική θεραπεία, με τον νόμο 4931/22, βάζουν ταφόπλακα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού, καταργούν θεμελιώδεις αρχές, όπως η δωρεάν περίθαλψη και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Παράλληλα με τον «προσωπικό γιατρό » ως εξέλιξη του «οικογενειακού γιατρού» της προηγούμενης κυβέρνησης σε ρόλο «κόφτη» εξετάσεων, θεσμοθετούν νέα εμπόδια πρόσβασης στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη εξαναγκάζοντας τους ασθενείς να χρυσοπληρώνουν τις εξετάσεις, ενώ ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την είσοδο ιδιωτών και στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η συνεχιζόμενη & εντεινόμενη υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας, στοχεύει απροκάλυπτα στην εξασφάλιση πελατείας και πόρων στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το μέγεθος του εμπαιγμού από πλευράς κυβέρνησης, όσο αφορά στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου αλλά και όλων των κατοίκων της Σύρου και των Κυκλάδων που αδυνατούν να πληρώσουν για περίθαλψη, αποκαλύφθηκε πλήρως μετά την σύσκεψη της επιτροπής αγώνα με τον υπουργό υγείας ( 9.6.22), όπου δεν αναλήφθηκε καμία ουσιαστική δέσμευση για την αντιμετώπιση των

τεκμηριωμένων ελλείψεων του Νοσοκομείου, από πλευράς υπουργού. Άλλωστε μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κανένα από τα επείγοντα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν έχει καν ενταχθεί σε διαδικασία επίλυσης.

Είναι πλέον φανερό ότι μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας όλων μας μπορεί να επιβάλλει λύσεις στα προβλήματα της δημόσιας υγείας τόσο στη Σύρο όσο και στην χώρα μας.

Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 Σύγχρονη, Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους.

 Αύξηση προϋπολογισμού για την Δημόσια Υγεία.

 Ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, (των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).

 Άμεσες, κατ΄εξαίρεση προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών.

 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

 Άμεση επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

 Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών.

 Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού.

 Αυξήσεις Μισθών που να καλύπτουν την ακρίβεια στην διαβίωση.