Το Santa Run επιστρέφει

  • Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:13

Ήρθε η ώρα για το Santa Run στη Σύρο! Ο αγώνας δρόμου που διοργανώνεται κάθε φορά για καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό και δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

To ραντεβού των Άγιων Βασίληδων θα δοθεί στην πλατεία Μιαούλη, στις 16:30, όπου και θα βγει η πρώτη αναμνηστική φωτογραφία. Το Santa Run θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μιαούλη, καλύπτοντας μία απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Ο αγώνας θα ακολουθήσει την πορεία Ελ. Βενιζέλου προς Ακτή Πέτρου Ράλλη (μέχρι την πλατεία Κανάρη) και θα περάσει από τις οδούς Θυμάτων Σπερχειού - Ευαγγελίστριας-Καλομενοπούλου-Απόλλωνος-Λαδόπουλου , περιοχή Αστέρια και επιστροφή από Αθηνάς-Ποσειδώνος-Κάσσου-Μπαμπαγιώτου- Αγ.Νικολάου με τερματισμό στην πλατεία Μιαούλη. Εκεί, θα υπάρχουν αναμνηστικά μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Syros by night , των Δρομέων Σύρου και του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης .Η συμμετοχή στον αγώνα ανέρχεται στο ποσό των 14 ευρώ (περιλαμβάνει την στολή του Αγ. Βασίλη, αναμνηστική κονκάρδα και αριθμό συμμετοχής) ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη της Χριστίνας .

Λίγα λόγια για τη Χριστίνα

Η 28χρονη Χριστίνα κατάγεται από τη Σύρο, είναι φοιτήτρια και πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 2 (SMA), μια νευρολογική νόσο η οποία οδηγεί στην προοδευτική αδυναμία των μυών που χρησιμοποιούνται για την κίνηση. Τα τελευταία τρία χρόνια, δεν είναι σε θέση να σηκωθεί από το κρεβάτι, καθώς λόγω ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας της αντιμετωπίζει σοβαρές αναπνευστικές δυσκολίες. Παρά τα τεράστια κοινωνικά - οικονομικά εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά και χωρίς την ύπαρξη υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος, κατάφερε να αποφοιτήσει από το Τμήμα Ψυχολογίας, ενώ αυτό το διάστημα βαδίζει προς την ολοκλήρωση των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στον κλάδο της Κοινωνιολογίας. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μια καινοτόμο θεραπεία η οποία θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα εντατικό πρόγραμμα θεραπειών αποκατάστασης, προκειμένου να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, ώστε η Χριστίνα να έχει και πάλι τη δυνατότητα να χειριστεί το αναπηρικό της αμαξίδιο. Σύμφωνα με την ίδια: «Ο προσδοκώμενος στόχος είναι να καταφέρω να σηκωθώ από το κρεβάτι και να είμαι ξανά σε θέση να χειρίζομαι το αναπηρικό μου αμαξίδιο, ώστε να έχω μια πιο λειτουργική κι αξιοπρεπή καθημερινότητα». Μοναδική ελπίδα για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής της, είναι η μεταφορά της σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης, όπου θα λάβει όλη την απαραίτητη φροντίδα και θα υποβληθεί σε εντατικό θεραπευτικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες για τον αγώνα

Ο αγώνας είναι φιλανθρωπικού και όχι αγωνιστικού χαρακτήρα, οπότε μπορεί να συμμετάσχει όποιος το επιθυμεί χωρίς να είναι απαραίτητα δρομέας ή αθλητής.

Τα μικρά παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν αρκεί να συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους. Η οικονομική συμμετοχή των παιδιών είναι 10 ευρώ (από 5 ετών και άνω)

Οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν τις στολές τους, τον αριθμό τους και την αναμνηστική κονκάρδα, από τα φωτογραφεία του Στέφανου Μαμίδη (Σταματίου Πρωΐου & Φιλίνης 3Α και Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Εμπορικό Peiraiki Center), καταβάλλοντας το συμβολικό αντίτιμο συμμετοχής.

Η βασική στολή είναι αυτή του ΆγιουΒασίλη. Παρόλα αυτά, αν κάποιος θέλει, μπορεί να συμμετέχει με άλλη στολή, η οποία όμως θα πρέπει να είναι συναφής με το θέμα (π.χ. στολή ξωτικού).

Πληροφορίες για την εκδήλωση παρέχονται στη σελίδα syrosrunners,gr, στα κοινωνικά δίκτυα του Syros Run και στα τηλέφωνα 22810 84095, 6946828486, 6936691747.