Κούλουμα στη Σύρο με χαρταετό και εδέσματα

Την Καθαρά Δευτέρα και τα κούλουμα γιόρτασαν στη Σύρο με τον κόσμο να πηγαίνει στην πιο κοντινή του εξοχή, για να πετάξει τον χαρταετό του και να γευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα.  Ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Αλέξης Αθανασίου και Άρης Ρωτάς έδωσαν το "παρών", στην εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και απόλαυσε ζωντανή μουσική, παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Ν. Λειβαδάρας: "Να είναι καλά όλος ο κόσμος και καλή Σαρακοστή"

Ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη” έστειλε το δικό του μήνυμα για τη Σαρακοστή τρία χρόνια μετά την εποχή της πανδημίας, “Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή να έχουμε όλοι μας. Είναι γεγονός ότι μετά από τα τρία αυτά χρόνια το είχαμε όλοι μας πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη. Αυτό φάνηκε και το Σάββατο το βράδυ στην Άνω Σύρο με το καρναβάλι, αλλά και χθες (Κυριακή) κάτω στην Ερμούπολη που ο κόσμος φάνηκε να το χαίρεται πάρα πολύ. Και τώρα βέβαια σήμερα Καθαρά Δευτέρα παρόλο που τα κούλουμα βλέπω να μην έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή, παρόλα αυτά και στη Βάρη που έκανα μία βόλτα και στον Δανακό, βλέπω ότι ο κόσμος το χαίρεται. Και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις κοινότητες και τους πολιτιστικούς συλλόγους που οργάνωσαν τα κούλουμα. Να είναι καλά όλος ο κόσμος και καλή Σαρακοστή”.

Ευχές από τους υποψήφιους δημάρχους 

Στην “Κοινή Γνώμη” μίλησε και o επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε για  τη Σαρακοστή, “Φαίνεται λίγο σαν ψέμα που μαζευόμαστε πάλι μετά από τρία χρόνια όπως έγινε και στο καρναβάλι τις δύο προηγούμενες ημέρες και τώρα στα κούλουμα, σήμερα στην Καθαρά Δευτέρα. Εγώ θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους με υγεία,  πνευματική ανασύνταξη λόγω και του σαρανταημέρου ως τη Μεγάλη Εβδομάδα και να είναι όλος ο κόσμος καλά και να μπορούμε να βρισκόμαστε.” Τις ευχές του έστειλε και ο υποψήφιος δήμαρχος, Άρης Ρωτάς ο οποίος δήλωσε, “Πολύς καιρός πέρασε από τότε που έγιναν οι τελευταίες εκδηλώσεις. Ευτυχώς όλα έχουν επανέλθει σχεδόν στην κανονικότητα. Όλα καλά, να είμαστε καλά όλοι και του χρόνου. Καλή Σαρακοστή και υγεία σε όλους.”

Γ. Μαραγκός: "Μετά από τρία χρόνια είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί"

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μάννα, Γιάννης Μαραγκός, έστειλε τις δικές του ευχές μέσω της “Κοινής Γνώμης”, “Να ευχηθούμε σε όλους Χρόνια πολλά καλή Σαρακοστή να έχουμε υγεία. Μετά από τρία χρόνια είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε. Πιστεύω είναι για όλους ευχάριστο και θα το ευχαριστηθούν καθώς θα έχουμε και ζωντανή μουσική.”  Με τη σειρά της η πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Μάννα, Αγγελική Ζερβού, ανέφερε,  “Τη σημερινή εκδήλωση διοργανώνει ο εκπολιτιστικός σύλλογος Μάννα. Δουλέψαμε αρκετά για να γίνει αυτή η εκδήλωση. Ο μεγάλος χορηγός μας, στα πράγματα είναι ο Δήμος μας που σε κάθε εκδήλωση μας στηρίζει. Περιμένουμε αρκετό κόσμο που πιστεύουμε να μας τιμήσει ως το τέλος της εκδήλωσης. Καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο.”

Κούλουμα στις παραλίες της Σύρου

Σε Κόμητο και Γαλησσά, μικροί και μεγάλοι, έμειναν μέχρι αργά, κάνοντας την προσπάθεια τους να κρατήσουν ψηλά τον πολύχρωμο χαρταετό τους. Ο δυνατός αέρας από τη μία βοηθούσε αλλά από την άλλη ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για αρκετούς Συριανούς που αρκέστηκαν με τα σαρακοστιανά στο τραπέζι του σπιτιού τους και δεν "τόλμησαν" να πάνε σε κάποια εξοχή.