Καιρός: Δεκαήμερο καλοκαιρίας με βοριαδάκι και θερμοκρασίες Μαΐου

  • Τετάρτη, 3 Απριλίου, 2024 - 11:16

Γενικά αίθριος καιρός, με βοριαδάκι και θερμοκρασίες Μαΐου, προβλέπεται στη χώρα μας για το επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Κάποιες τοπικές μπόρες που θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη το απόγευμα της Πέμπτης θα είναι η μικρή εξαίρεση, καθώς σε όλη την υπόλοιπη χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια και απουσία βροχής τουλάχιστον τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης έχουν μειωθεί σε όλη τη χώρα εκτός από τις περιοχές της Κρήτης και των νοτιότερων Δωδεκανήσων, όπου και εκεί αναμένεται σταδιακά να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία, σε πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, θα φτάσει τους 20 με 24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε ακραία υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η θερμοκρασία και την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, όπως παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του παρακάτω Χάρτη, όπου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, 300 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25 °C και 20 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν τιμές άνω των 30 °C, σε σύνολο 512 σταθμών. O αντίστοιχος αριθμός των μετεωρολογικών σταθμών που κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 25 °C τη Δευτέρα 1/4, ήταν 227.

H υψηλότερη τιμή θερμοκρασίας καταγράφτηκε στα Χανιά και στο Άργος ίση με 31.6 °C.

Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας παρατηρείται ήδη από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και παρόλο που θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα θα πλησιάσει περισσότερο τις κανονικές για την εποχή τιμές. Συγκεκριμένα θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Παρασκευής

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του Σαββάτου

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή:protothema.gr

 

Ετικέτες: